Siirry pääsisältöön

Nukkekoti Väinölän vuosi - Tammi

Maria Malmström - Nukkekoti Väinölän vuosi


Nukkekoti Väinölän vuosi on pullollaan erilaisia ideoita ja töitä – minikoossa, tai tarkemmin sanottuna nukkekotikoossa.
Kirja herättää hämmästystä ja hämmennystä, miten näin pieniä juttuja viitsii kukaan tehdä. Mutta oikeastihan nukkekotiharrastus on monen aikuisen harrastus,
ja uskon, että kirja onkin suunnattu enemmän aikuisille kuin lapsille.
Työt saavat aikaan ihmetystä, kuinka näin pieniä asioita pystyy edes tekemään, ja silti ne näyttävät ihan aidoilta. Mittakaavan huomaa vasta tarkemmin katsottaessa kun näkee kuvissa olevat nukkekotitarpeet oikeassa mittakaavassa olevien esineiden ja asioiden rinnalla. Ohjeet on laadittu nukkekotimittakaavaan 1:12.

Kirjasta löytyy yhteensä 36 yksityiskohtaista, kuvitettua työohjetta kaavoineen. Tekniikoina on käytetty mm. massailua, ompelua, puuntyöstöä ja paperiaskartelua.

Kirjassa käydään läpi vuoden jokainen vuodenaika ja kuukausi, ja jokaiselle kuukaudelle on esiteltynä kolme erilaista työtä. Kirjan ohjeilla valmistuu oikeankaltaiset sukset, potkukelkka ja vesikelkka, erilaisia aidonnäköisiä ruokia kuten vispipuuro, äitienpäiväkakku ja laskiaispullat. Ohjeita on myös erilaisiin puurakennelmiin kuten leikkimökkiin, lintulautaan ja lasten pihakeinuun.
Ja löytyyhän ohjeista tietysti myös vaatteita ja asusteita. Ihanat pinkit bikinit, remmikengät ja nokialaiset kumisaappaat vaativat kukin osaltaan pienoista näpertämistä, mutta varmasti vaivan väärti, ja hyvillä ohjeilla varmasti onnistuvat.

Kirjan edeltäjä on nimeltään Nukkekoti Väinölän tapaan, jossa esiteltiin perusteellisesti Väinölän taloa.

Suosittelen kirjaa kaikille nukkekotiharrastajille, aikuisille ja lapsillekin.
Kirja on ilmeeltään raikas ja selkeä. Jokaisesta työstä on selkeät ohjeet kuvien kera. Tarvikelista on tarkka ja kirjan takaa löytyy kaavat sekä perusohjeet eri materiaaleista ja työvälineistä.

Maria Malmström (s. 1973) on koulutukseltaan artesaani-puuseppä ja insinööri. Hän asuu perheineen Tammelassa ja askartelee intohimoisesti kakenlaisia tarvikkeita nukkekoteihin. Marian ensimmäinen kirja Nukkekoti Väinölän tapaan (2012) ihastutti lukijat ja löysi tiensä nukkekotiharrastajien kirjahyllyihin. Maria pitää myös nukkekotikursseja ja suosittua nukkekotiblogia, ja lisäksi hän on tehnyt ohjeita useisiin kansainvälisiin nukkekotilehtiin. 

ISBN: 978-951-31-7566-5

Arvostelukappale saatu Tammelta.

Suvikukka2014

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…