Siirry pääsisältöön

Kirja-arvostelu - Myboshi, minun piponi

Myboshi, minun piponi.
15 värikästä virkkuumallia
Thomas Jaenisch & Felix RohlandMyboshi  - minun piponi. Boshi on japaninkieltä ja tarkoittaa pipoa. Myboshi, minun piponi –kirjassa esitellään 15 värikästä, erilaista pipo- ja pantamallia. Kirja on yhdistelmä virkkausta, ohjeita ja malleja, sekä mielenkiintoista kerrontaa näiden kahden saksalaispojan urasta: harrastuksesta omaan yritykseen ja ammattiin. Sitä voi vain ihmetellä miten jotkut löytävätkään sen oman juttunsa näin yllättäen ja vieläpä luovat suurta uraa ja menestystä sen parissa. Thomas Jaenisch ja Felix Rohland tekivät sen mistä monet vain haaveilevat. He loivat menestyneen uran ja yrityksen harrastuksensa ja innostuksensa pohjalta. Nämä pojat löysivät virkkaamisen ilon sattumalta ollessaan opiskelijoina Japanissa. Muutamasta virkatusta piposta kasvoikin yllättäen suuri suosio. Nykyään myboshi-innostus on levinnyt ympäri maailmaa.

Myboshi edustaa sekä yksilöllisyyttä että tasa-arvoa. Voit suunnitella oman piposi omien väri- ja tyylimieltymystesi mukaisesti eng.kielisillä kotisivuilla www.myboschi.co.uk.

Kirja lupaa, että jokainen oppii virkkaamaan ja siten luomaan oman Boshinsa. Alkusivuilta löytyykin kuvitetut ja sanalliset ohjeet miten päästään alkuun. Jokaisessa ohjeessa on tarkat virkkausohjeet, langanmenekki ja kuinka nopeasti työ valmistuu.
Kirjan sivuilla on myös opasteet miten tehdään mm. tupsu, lippa tai korvaläpät.
Työt näyttävät helpoilta ja osaavissa käsissä pipoja ja pääpantoja valmistuu tuossa tuokiossa.

Thomas Jaenisch ja Felix Rohland ovat kehittäneet pipoihin sopivan pehmeän Myboshi-langan, jota myydään myös Suomessa lukuisissa eri väreissä.

LEHDISTÖTIEDOTE 30.7.2014
Japanin sana boshi tarkoittaa pipoa, eli My boshi on minun piponi. Kirjassa on selkeästi kuvitetut vaiheittaiset virkkuuohjeet viiteentoista erilaiseen pipo- ja pantamalliin. Nuorten suosimalla helpolla tekniikalla jokainen tekee juuri itselleen sopivan päähineen. Ehkäpä myssyyn kuuluu myös persoonallisia yksityiskohtia, kuten käännettävä reunus, korvaläpät, lippa tai tupsu, joiden ohjeet löytyvät kirjasta. Pipojen viimeistely onnistuu kirjan mukana tulevilla kivoilla kangasmerkeillä.

Saksalaisten Thomas Jaenischin ja Felix Rohlandin piponvirkkuuinnostus alkoi heidän ollessaan vaihto-oppilaina Japanissa. He opettivat paikallisia lapsia hiihtämään, ja yhteisestä piponvirkkaushetkestä tuli hauska after ski –ohjelmanumero. Jaenisch ja Rohland ovat kehittäneet pipoihin erityisesti sopivan pehmeän Myboshi-langan, jota Novita myy Suomessa jopa 40 eri värissä. Langat tulevat syksyn aikana Prismoihin, Anttiloihin ja muihin lankoja myyviin kauppohin.

Maailmalla supersuosion saaneet  Thomas ja Felix saapuvat Suomeen syksyllä 2014.

Kirjan tiedot
Kustantaja: Nemo
Nimi: Myboshi, minun piponi. 15 värikästä virkkuumallia
Kirjailijat: Thomas Jaenisch & Felix Rohland
ISBN: 978-952-240-259-2
Ovh 24 €


Mutta älkäämme unohtako suomalaista vastaavaa tapausta, sillä myös meillä on alan ammattilaisia.
Vihtiläinen Ville Lahtinen, on piponvirkkauksen uranuurtaja. Poika tunnetaan lumilautailijoiden ja skeittareiden keskuudessa ennen muuta kättensä jäljestä.
Piponvirkkaaminen oli Villelle alun perin harrastus omaksi huviksi, mutta puuhasta on paisunut mittava bisnes.
- Homma lähti liikkeelle, kun näin yhdessä lumilautaleffassa itse virkatun pipon. Halusin samanlaisen ja päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Äiti opetti, miten virkkuukoukku pysyy kädessä, Ville kertoo.
Villen nettisivut osoitteessa www.outowear.com.

Lähde: VIIHDE | Turun Sanomat 19.10.2004 03:00
http://www.ts.fi/viihde/1074001285/Kun+poika+PIPON+virkkasi

Suvikukka2014
Arvostelu tehty arvostelukappaleen pohjalta.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…