Siirry pääsisältöön

Kirja-arvostelu

 Upeat, helpot hartsikorut – Heidi Boyd, AtenaUpeat, helpot hartsikorut –kirja sisältää herkullisia ja houkuttelevannäköisiä töitä. 
Kirja herättää mielenkiinnon, ja ensimmäinen ajatus kirjaa selatessa on, että näitä tahtoisin kokeilla itsekin, mutta samalla takaraivossa jyskyttää ajatus, hartsihan on vaarallinen aine.

Se on totta, että hartsi on terveydelle haitallista, mutta askartelua varten on suunniteltu hartsivalmisteita, jotka eivät ole haitallisia oikein käytettyinä. Toki suojavarusteet täytyy olla, kumihanskat, hyvä ilmastointi ja tarpeen mukaan käytettävä myös hengityssuojainta.

Kirjan alkuaukeamilla on runsaasti ja tarkasti tietoa materiaaleista ja menetelmistä. Siinä on myös esiteltynä kolme erilaista hartsivalmistetta. Ohjeita noudattamalla hartsitöiden tekeminen on turvallista ja helppoakin kunhan on tehnyt alkuvalmistelut huolellisesti. Hartsityöskentely on silti aikaa vievää, ja siihen on varattava tarpeeksi rauhallista omaa aikaa, koska hartsi materiaalina on vaativa ajan suhteen.Hartsikorut näyttävät upeilta, ja mieleni tekisi päästä kokeilemaan niiden valmistusta. Mutta jotenkin silti kaikki työvaiheet ja materiaalihankinnat tuntuvat niin haastavilta ja työläiltä, että mieluummin kokeilisin niiden valmistusta jossakin kurssilla ja mieluiten labrassa. Muinoin opiskeluaikoina tuli käsiteltyä vaarallisia aineita kuten lipeää, ja aina se oli yhtä jännittävää ja pelottavaakin, vaikka työt tehtiinkin turvallisesti laboratoriossa painekaapin uumenissa.


Kirjassa on monipuolisesti ideoita erilaisiin koruihin, korvakoruista rannekoruihin, riipuksiin ja sormuksiin. Koristelumateriaaleina on käytetty mm. nonparelleja, leimasimia, tulostettuja kuvia, kangasta ja piirilevyjä. Kirjasta löytyy ohjeet myös muottien tekemiseen ja sitä kautta erilaisten hartsivaloksien tekemiseen.


Hartsikoruaskarteluun löytyy materiaaleja mm. täältä.

 Upeat, helpot hartsikorut – Heidi Boyd, Atena
Alkuteos: Exploring resin Jewelry
ISBN: 9789523000599

Arvostelu on tehty arvostelukappaleen pohjalta.
Kuvat kuvattu kirjasta by Suvikukka.

Suvikukka2014

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…