Siirry pääsisältöön

Kirja-arvostelu

 Upeat, helpot hartsikorut – Heidi Boyd, AtenaUpeat, helpot hartsikorut –kirja sisältää herkullisia ja houkuttelevannäköisiä töitä. 
Kirja herättää mielenkiinnon, ja ensimmäinen ajatus kirjaa selatessa on, että näitä tahtoisin kokeilla itsekin, mutta samalla takaraivossa jyskyttää ajatus, hartsihan on vaarallinen aine.

Se on totta, että hartsi on terveydelle haitallista, mutta askartelua varten on suunniteltu hartsivalmisteita, jotka eivät ole haitallisia oikein käytettyinä. Toki suojavarusteet täytyy olla, kumihanskat, hyvä ilmastointi ja tarpeen mukaan käytettävä myös hengityssuojainta.

Kirjan alkuaukeamilla on runsaasti ja tarkasti tietoa materiaaleista ja menetelmistä. Siinä on myös esiteltynä kolme erilaista hartsivalmistetta. Ohjeita noudattamalla hartsitöiden tekeminen on turvallista ja helppoakin kunhan on tehnyt alkuvalmistelut huolellisesti. Hartsityöskentely on silti aikaa vievää, ja siihen on varattava tarpeeksi rauhallista omaa aikaa, koska hartsi materiaalina on vaativa ajan suhteen.Hartsikorut näyttävät upeilta, ja mieleni tekisi päästä kokeilemaan niiden valmistusta. Mutta jotenkin silti kaikki työvaiheet ja materiaalihankinnat tuntuvat niin haastavilta ja työläiltä, että mieluummin kokeilisin niiden valmistusta jossakin kurssilla ja mieluiten labrassa. Muinoin opiskeluaikoina tuli käsiteltyä vaarallisia aineita kuten lipeää, ja aina se oli yhtä jännittävää ja pelottavaakin, vaikka työt tehtiinkin turvallisesti laboratoriossa painekaapin uumenissa.


Kirjassa on monipuolisesti ideoita erilaisiin koruihin, korvakoruista rannekoruihin, riipuksiin ja sormuksiin. Koristelumateriaaleina on käytetty mm. nonparelleja, leimasimia, tulostettuja kuvia, kangasta ja piirilevyjä. Kirjasta löytyy ohjeet myös muottien tekemiseen ja sitä kautta erilaisten hartsivaloksien tekemiseen.


Hartsikoruaskarteluun löytyy materiaaleja mm. täältä.

 Upeat, helpot hartsikorut – Heidi Boyd, Atena
Alkuteos: Exploring resin Jewelry
ISBN: 9789523000599

Arvostelu on tehty arvostelukappaleen pohjalta.
Kuvat kuvattu kirjasta by Suvikukka.

Suvikukka2014

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…