Siirry pääsisältöön

Kirja-arvostelu

Unelmien laukut – itsepainetuista kankaista – Jenny McCabe


Kirjassa esitellään helppoja ja yksinkertaisia kankaanpainantamenetelmiä, mm. kaaviopainantaa, linopainantaa ja leimailua. Lisäksi löytyy ohjeet aurinkovärjäykseen ja siirtokuvapainantaan.

Kirjassa on 35 erilaista, hauskaa ja innovatiivista, helppoa ja vaikeaa laukkumallia.

Jokaiseen laukkuun on käytetty käsinpainettua kangasta.


Kirja herättää mielenkiinnon ja inspiraation luoda itse jotakin kaunista – itselle tai lahjaksi.Menetelmät ovat helppoja ja materiaalit ovat sellaisia, joita on helppo löytää mm. askartelukaupoista. Kangasvärejä on nykyään saatavilla monista paikoista ja lisäksi nettikauppojen kirjo on laaja. 
Painovälineeksi käy esimerkiksi softislevystä tai pyyhekumista tehty leimasin, tai sen voi luoda vaikka perunasta tai käyttää puiden ja kasvien lehtiä.

Myös kaaviopainantaan löytyy ohjeet, vaikkakaan itse painoseulan teko-ohjetta kirjasta ei löydykään, mutta sen voi tehdä vaikka vanhasta valokuvakehyksestä tai ikkunapokista ja valoverhon palasesta.

Kirjassa oleviin painokuoseihin löytyy mallikuvat, jotka voi suurentaa haluttuun kokoon.

Ompelumalleihin löytyy kirjan takaa kaavat, ja jokaisessa työssä on käsinpiirretyt mallikuvat ja sanalliset ohjeet. Ohjeet ovat mielestäni hieman yksinkertaistetut, eli ihan aloittelijalle ei välttämättä heti aukea jokainen työvaihe, mutta ainakin ideoita kirjasta saa ja neuvoja jokainen voi varmasti pyytää ystäviltä tai internetin sivustoilta.


Kirja-arvostelu tehty arvostekappaleesta.
Kuvat kirjasta kuvannut Suvikukka.

Suvikukka2014


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…