Siirry pääsisältöön

Kirja-arvostelu

Unelmien laukut – itsepainetuista kankaista – Jenny McCabe


Kirjassa esitellään helppoja ja yksinkertaisia kankaanpainantamenetelmiä, mm. kaaviopainantaa, linopainantaa ja leimailua. Lisäksi löytyy ohjeet aurinkovärjäykseen ja siirtokuvapainantaan.

Kirjassa on 35 erilaista, hauskaa ja innovatiivista, helppoa ja vaikeaa laukkumallia.

Jokaiseen laukkuun on käytetty käsinpainettua kangasta.


Kirja herättää mielenkiinnon ja inspiraation luoda itse jotakin kaunista – itselle tai lahjaksi.Menetelmät ovat helppoja ja materiaalit ovat sellaisia, joita on helppo löytää mm. askartelukaupoista. Kangasvärejä on nykyään saatavilla monista paikoista ja lisäksi nettikauppojen kirjo on laaja. 
Painovälineeksi käy esimerkiksi softislevystä tai pyyhekumista tehty leimasin, tai sen voi luoda vaikka perunasta tai käyttää puiden ja kasvien lehtiä.

Myös kaaviopainantaan löytyy ohjeet, vaikkakaan itse painoseulan teko-ohjetta kirjasta ei löydykään, mutta sen voi tehdä vaikka vanhasta valokuvakehyksestä tai ikkunapokista ja valoverhon palasesta.

Kirjassa oleviin painokuoseihin löytyy mallikuvat, jotka voi suurentaa haluttuun kokoon.

Ompelumalleihin löytyy kirjan takaa kaavat, ja jokaisessa työssä on käsinpiirretyt mallikuvat ja sanalliset ohjeet. Ohjeet ovat mielestäni hieman yksinkertaistetut, eli ihan aloittelijalle ei välttämättä heti aukea jokainen työvaihe, mutta ainakin ideoita kirjasta saa ja neuvoja jokainen voi varmasti pyytää ystäviltä tai internetin sivustoilta.


Kirja-arvostelu tehty arvostekappaleesta.
Kuvat kirjasta kuvannut Suvikukka.

Suvikukka2014


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…