Siirry pääsisältöön

Kirja-arvostelu: Charlotte Liddle ja ystävät ILOISTA ASKARTELUA

Iloista askartelua – Charlotte Liddle ja ystävätIloista askartelua on Karistolta tältä kesää ilmestynyt uusi kirja, nuorille kädentaitajille suunnattu ideapankki.

Kirjassa on 35 helppoa ja hauskaa ohjetta. Kirja on jaettu kolmeen osaan:
Osa 1. Oma huone
Osa 2. Vaatteet ja asusteet
Osa 3. Juhliin

Kirjassa on perustiedot erilaisista tekniikoista, mm. askartelu, ompelu ja neulominen.

Kirja sisältää hauskoja ideoita monenikäisille. Siinä on esitelty perinteisiä tekniikoita, mutta myös uusia askartelun muotoja, kuten vaikkapa kutistemuovin käyttö, saippuan valmistus ja kynsilakkakorut. Kaikki työt ovat helposti toteutettavissa, joko yksin tai aikuisen avustamana, mutta toiset työt vaativat materiaalihankintoja, joita ei välttämättä joka kodista löydy.Kirja on ilmeeltään houkutteleva. Jokaisesta työstä on värikuva, sekä piirretyt/kuvalliset työohjeet.

Iloista askartelua tarjoaa monipuolisesti mielenkiintoisia askarteluja, sisustusjuttuja ja neulottuja vaatteita.
Kirja voisi kuulua jopa peruskoululaisten käsityöluokan perusvarustukseen, ideoita siis myös opettajille tuntien suunnitteluun.

Kirjan loppupuolella on valmiita kaavoja ja malleja, jotka on tarkoitettu tulostettaviksi. Kyseisten mallien pohjalta on nimittäin moni kirjan työ tehty. Omaan makuuni värimallit ovat hieman ankeita, mutta niillä pääsee aloittelija alkuun, ja mitä taitavammaksi askartelijaksi nuori kehittyy, sitä enemmän hän varmasti keksii uusiakin malleja ja ideoita toteuttaa vastaavia askarteluita.


Hauskoja ja mielenkiintoisia ideoita kirjassa oli mielestäni mm. valokuvatyyny, magneettitaulu meikeille, kukkakengät ja origami-koristevalot.

 


Arvostelu toteutettu arvostelukappaleen pohjalta.
Kuvat kuvattu kirjasta, by Suvikukka.

Charlotte Liddle ja ystävät ILOISTA ASKARTELUA, Karisto
Alkuteos: Crafting for Girls
ISBN: 978-951-23-5772-7

Suvikukka2014


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…