Siirry pääsisältöön

Kirja-arvostelu: Charlotte Liddle ja ystävät ILOISTA ASKARTELUA

Iloista askartelua – Charlotte Liddle ja ystävätIloista askartelua on Karistolta tältä kesää ilmestynyt uusi kirja, nuorille kädentaitajille suunnattu ideapankki.

Kirjassa on 35 helppoa ja hauskaa ohjetta. Kirja on jaettu kolmeen osaan:
Osa 1. Oma huone
Osa 2. Vaatteet ja asusteet
Osa 3. Juhliin

Kirjassa on perustiedot erilaisista tekniikoista, mm. askartelu, ompelu ja neulominen.

Kirja sisältää hauskoja ideoita monenikäisille. Siinä on esitelty perinteisiä tekniikoita, mutta myös uusia askartelun muotoja, kuten vaikkapa kutistemuovin käyttö, saippuan valmistus ja kynsilakkakorut. Kaikki työt ovat helposti toteutettavissa, joko yksin tai aikuisen avustamana, mutta toiset työt vaativat materiaalihankintoja, joita ei välttämättä joka kodista löydy.Kirja on ilmeeltään houkutteleva. Jokaisesta työstä on värikuva, sekä piirretyt/kuvalliset työohjeet.

Iloista askartelua tarjoaa monipuolisesti mielenkiintoisia askarteluja, sisustusjuttuja ja neulottuja vaatteita.
Kirja voisi kuulua jopa peruskoululaisten käsityöluokan perusvarustukseen, ideoita siis myös opettajille tuntien suunnitteluun.

Kirjan loppupuolella on valmiita kaavoja ja malleja, jotka on tarkoitettu tulostettaviksi. Kyseisten mallien pohjalta on nimittäin moni kirjan työ tehty. Omaan makuuni värimallit ovat hieman ankeita, mutta niillä pääsee aloittelija alkuun, ja mitä taitavammaksi askartelijaksi nuori kehittyy, sitä enemmän hän varmasti keksii uusiakin malleja ja ideoita toteuttaa vastaavia askarteluita.


Hauskoja ja mielenkiintoisia ideoita kirjassa oli mielestäni mm. valokuvatyyny, magneettitaulu meikeille, kukkakengät ja origami-koristevalot.

 


Arvostelu toteutettu arvostelukappaleen pohjalta.
Kuvat kuvattu kirjasta, by Suvikukka.

Charlotte Liddle ja ystävät ILOISTA ASKARTELUA, Karisto
Alkuteos: Crafting for Girls
ISBN: 978-951-23-5772-7

Suvikukka2014


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…