Siirry pääsisältöön

Elävät hiukset

 


"Miten hiuksesi voivat? Miltä ne tuntuvat? Oletko onnellinen hiuksistasi? Osaatko hoitaa hiuksiasi oikein? Miten hoidat hiuspohjasi terveeksi, mitä voit tehdä vähentääksesi hiusten lähtöä ja saadaksesi ne kasvamaan paremmin? Miten käytät luonnon omia antimia hyväksi hiustenhoidossa. Kutrisi ovat kehosi kuvastin, ole niistä ylpeä. Anna kruunusi kiiltää!"

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin ja hiuksiin liittyviin mietteisiin vastaa Readmefi:n uutuuskirja Elävät hiukset - holistinen hiustenhoito. Kirja paneutuu hiusten ja hiuspohjan hellävaraiseen ja luonnonmukaiseen hoitoon ja auttaa myös ymmärtämään miten saada hiukset voimaan parhaalla mahdollisella tavalla. 

Kun päänahka ja hiukset voivat hyvin, poistuu samalla monta kurjaa vaivaa päänahan ongelmista hiustenlähtöön ja haaroittuvuuteen. Hiusten hyvinvointi vaikuttaa myös muuhun hyvinvointiin, sillä on siis syvempi vaikutus kuin ehkä voisi ajatellakaan. 

Hiukset ovat hermoston laajentuma, ne siis voidaan nähdä ulkoisina hermoina, vähän kuin hyvin kehittyneinä tuntosarvina, jotka välittävät valtavan määrän tärkeää informaatiota aivorunkoon, limbiseen järjestelmään ja neokorteksiin. Ihmisen hiukset (ja muut karvat) säteilevät energiaa ympäristöön, aivojen säteilemää sähkömagneettista energiaa. 

Hiuksia pitää siis kohdalla kuin mitä tahansa josta halutaan pitää hyvää huolta. Liikunta ja ravinto vaikuttavat tietysti myös hiusten kuntoon, samoin kemikaalit joille hiuksiamme altistamme. Hiuksia voidaan hoitaa myös hieromalla niskan seutua ja hiuspohjaa. Myös intialainen päähieronta on hyväksi havaittu hiusten hoitomuoto. Kirjassa kerrotaan myös mielenkiintoisesta ja monelle ehkä vieraasta energialeikkauksesta, jonka avulla hiuksiin saadaan ihan uutta eloa. Energialeikkauksia tekevät mm. ekokampaamot.

Holistisessa hiustenhoidossa hiuksia voi myös värjätä, kun valitaan sopiva sävy kasvivärikartasta. Kasvivärillä saadaan piiloon myös harmaat, vaikkei peittävyys ihan 100% luokkaa olekaan. Kasvivärien sisältämät mineraalit ja proteiinit rakennepaikkaavat vaurioitunutta hiusta 

Elävät hiukset -kirja sisältää myös luonnonmukaisia ohjeita hiustenhoitoon. Keittiöstä ja luonnosta löytyy monia hyödyllisiä raaka-aineita kuten viinietikkaa, kananmunia, jogurttia, hunajaa, koivunlehdet, nokkonen, pakuri ja vadelmanlehdet.



Elävät hiukset - Holistinen hiustenhoito
Arja Kuuri-Riutta








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotikeittiön rohdot

Ihana lisä rohtokirjojeni joukkoon on tämä Readme.fi:n julkaisema uutuus Kotikeittiön rohdot (Raija Kivimetsä) Oppaan ohjeilla ja vinkeillä löydät vaivoihisi hoidon keittiöstäsi sen sijaan, että turvautuisit lääkekaapin sisältöön. Toki aina pitää järki päässä pitää eikä omin päin saa lopettaa lääkärin määräämiä lääkkeitä. Mutta suosittelen silti tutustumaan tähän kirjaan, voit yllättyä mitä kaikkea hyvää kaapeistasi löytyykään. Moni tuttu raaka-aine pitää sisällään melkoisia yllätyksiä. Tomaatti, sipulit, kaalit, mustapippuri, sitruuna ja hunaja näin ensitöikseen mainittuna ovat mahtavia terveyspommeja - nautit niitä sitten yksin tai yhdessä. Myös monet yrtit, öljyt, mausteet ja marjat ovat monella tapaa hyödyllisiä terveydellemme. Kirsikka auttaa kihtiin, tyrni hoitaa limakalvoja ja ehkä monen yllätykseksi marja-aronia se vasta mahtava tapaus onkin! Aronia on marjojen kuningas, siinä on runsaasti kivennäisaineita ja C-vitamiinia. Se tekee hyvää aivoille ja sydämelle sekä poistaa tu...

Tenavat tasapainoon

Lapsi oppii oman käyttäytymisensä säätelyä vain sopivasti kuormittuneena. Miellämme lapsen helposti huonokäytöksiseksi, jos hänen käyttäytymisensä ei mielestämme sovi tilanteeseen. Esimerkiksi sukujuhlissa energiaa pursuvaa ja liikkeeseen pyrkivää lasta pidetään usein kurittomana. Näennäisesti huonossa käyttäytymisessä on kuitenkin kyse oman kuormituksen säätelystä. "Samalla tavoin kuin aikuinen purkaa kuormitustaan esimerkiksi liikkumalla tai menemällä lepäämään, myös lapsi säätelee omaa kuormitustaan”, kertoo Tenavat tasapainoon -kirjan kirjoittanut toimintaterapeutti Merja Tompuri . ”Lapset eivät toki valitse toimintaansa ajatellen, että tilanne on kuormittava ja nyt vähennän stressiä liikkeen avulla, vaan säätely tapahtuu automaattisesti keskushermoston ohjaamana.” Jos säätelyyn ei ole mahdollisuutta tai jos sen tarve sivuutetaan, kuormitus kasvaa liian suureksi. Silloin ihminen, niin aikuinen kuin lapsi, voi huonosti. Kuormitus ei itsessää...

Hulluja satuja

Hulluja. Kahjoja. Pimeitä. Ihan älyttömiä. Mutta niiin HAUSKOJA! Nyt on kyllä ammuttu täysillä ja vedetty rohkeasti ja reippaasti yli ja ympäri. Ja tällaistahan sen pitääkin olla. Ihan hulluja satuja, jotka herättää tunteita kaikenikäisissä. Tunnekirjoon kuuluvat niin riemu, ilo kuin myötähäpeä.  Avasin kirjan ensikertaa sattumanvaraisesti erään tarinan kohdalta, mikä oli kuin suora leikkaus keskusteluista oman lapsen kanssa. Tarinan nimi on Kakkakikkare ja valtava valhe. Kakkakikkare ei tahtonut kouluun vaan tahtoi jäädä kotiin pelaamaan. Niinpä hän keksi oivan idean, hän esittää sairasta ja piirtää ihoonsa vihreitä täpliä. Kakkakikkareen täti, jonka luona kikkare asui, oli heti juonessa kiinni ja esitti, että kyseessähän on ihan kamalan vakava juttu. Lopulta päästiin lääkärin vastaanoton kautta uutisiin ja sieltä avaruusrakettiin, koska eihän ole muuta vaihtoehtoa näin vaarallisessa tilanteessa kuin lähettää lapsi avaruuteen parantumaan. Siinäpä olikin Kakkakikkareella paljon p...