Siirry pääsisältöön

Kustannus Mäkelän uutuuksia

 

Ihanaa, ensi kuussa on jo maaliskuu! (Maaliskuu maata näyttää.) Ei kyllä tosin uskoisi kun tuota lumen määrää ulkona katsoo, mutta pitää yrittää nyt vain valaa itseensä keväistä fiilistä - valoa ja virtaa.

Kirjoista saa aina uutta inspiraatiota ja niin sain myös näistä Kustannus Mäkelän kevään uutuuksista, joissa puuhastellaan kasvien, kukkien ja herkkujen parissa.

Eilen teinkin kevään ensimmäiset esikasvatustyöt ja vaihdoin pariin huonekasviin uudet mullat. Tiesitkö miten helppoa muuten on luoda itse lisää kasveja jo olemassa olevista?


Lisää kasveja! -kirjan vinkeillä ja ohjeilla opit ottamaan pistokkaita, jakamaan juurakoita sekä keräämään siemeniä. Kirja saa hyvälle mielelle ja samalla saa myös sormet syyhyämään halusta upottaa ne multaan - testaamaan miten saada omista kukkasista uusia taimia. 

On ihmeellistä huomata miten kasvit lisääntyvät pelkästä lehden palasesta tai pienoisesta oksantyngästä!

Kirja opastaa miten saat erilaisista huonekasveista ja puutarhakasveista uusia taimia selkeiden ohjeiden avulla. Itse pemutin saintpauliani sekä yhden roikkuvan - jo puolikuolleen - huonekasvini uusiin multiin ja laitoin ruukun täyteen pistokkaita. Nyt vain jännätään ja toivotaan uusia alkuja!


Susanna Rosén
Kustannus Mäkelä 2024




Toinen keväinen kirja Kranssit – Kukkasidoksia kaikkiin vuodenaikoihin jakaa toki ideoita vuoden ympäri mutta minulle kransseista tulee mieleen myös ihana kevät.

Kirja inspiroi katsomaan kasveja - kukkia, lehtiä, varsia ja ruokoja uusin silmin. Mistä saisin hyvää materaalia luomuksiini? Kransseihin kun voi käyttää lähes mitä tahansa materiaalia luonnosta, tietysti luonnon lakeja noudattaen.

Kirja opastaa luomaan luonnonmateriaaleista kranssien lisäksi myös erilaisia kukkaisia somisteita, pöytäkoristeita, asetelmia, vesiaiheita sekä hiuskoristeita. Kauniit kuvat auttavat pääsemään oikeaan luomisen tilaan. Nyt vain siis keräämään kaikkea kivaa luonnosta, on se sitten käpyjä, oksia, kuivuneita lehtiä, kukkasia tai heiniä. Tarkkaile puutarhaasi, mitä sellaista löydät sieltä, jota voisit luomuksissasi hyödyntää? 

Kustannus Mäkelä 2024





On syysi sitten mikä tahansa gluteenin välttelyyn, niin ainakaan ideat leipomusten suhteen eivät jää uupumaan, sillä Kustannus Mäkelän Parhaat herkut ilman gluteenia -kirja ajattelee puolestasi.
Hyvä puoli on sekin, että vaihtoehtoisia leivonta-aineita löytyy nykyään helposti pienemmistäkin marketeista. 

Kirjan  ohjeilla leivot niin suolaisia kuin makeita leivonnaisia piirakoista pizzaan, ja leivistä pullaan, kakkuihin ja kekseihin. Erilaiset leivät ovat kyllä hyvin edustettuina tässä teoksessa. Reseptejä kirjasta löydät yhteensä 70.

Leipuri Maria Blohm ja kokki Jessica Frej ovat julkaisseet aiheesta neljä kirjaa, jotka on myyty miltei loppuun ja joita edelleen kysytään. Niinpä tekijät kokosivat bravuuriohjeensa uusiin kansiin – täydelliseen gluteenittoman leivonnan käsikirjaan.


Parhaat herkut ilman gluteenia
Jessica Frej & Maria Blohm
Kustannus Mäkelä 2024



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotikeittiön rohdot

Ihana lisä rohtokirjojeni joukkoon on tämä Readme.fi:n julkaisema uutuus Kotikeittiön rohdot (Raija Kivimetsä) Oppaan ohjeilla ja vinkeillä löydät vaivoihisi hoidon keittiöstäsi sen sijaan, että turvautuisit lääkekaapin sisältöön. Toki aina pitää järki päässä pitää eikä omin päin saa lopettaa lääkärin määräämiä lääkkeitä. Mutta suosittelen silti tutustumaan tähän kirjaan, voit yllättyä mitä kaikkea hyvää kaapeistasi löytyykään. Moni tuttu raaka-aine pitää sisällään melkoisia yllätyksiä. Tomaatti, sipulit, kaalit, mustapippuri, sitruuna ja hunaja näin ensitöikseen mainittuna ovat mahtavia terveyspommeja - nautit niitä sitten yksin tai yhdessä. Myös monet yrtit, öljyt, mausteet ja marjat ovat monella tapaa hyödyllisiä terveydellemme. Kirsikka auttaa kihtiin, tyrni hoitaa limakalvoja ja ehkä monen yllätykseksi marja-aronia se vasta mahtava tapaus onkin! Aronia on marjojen kuningas, siinä on runsaasti kivennäisaineita ja C-vitamiinia. Se tekee hyvää aivoille ja sydämelle sekä poistaa tu

Tenavat tasapainoon

Lapsi oppii oman käyttäytymisensä säätelyä vain sopivasti kuormittuneena. Miellämme lapsen helposti huonokäytöksiseksi, jos hänen käyttäytymisensä ei mielestämme sovi tilanteeseen. Esimerkiksi sukujuhlissa energiaa pursuvaa ja liikkeeseen pyrkivää lasta pidetään usein kurittomana. Näennäisesti huonossa käyttäytymisessä on kuitenkin kyse oman kuormituksen säätelystä. "Samalla tavoin kuin aikuinen purkaa kuormitustaan esimerkiksi liikkumalla tai menemällä lepäämään, myös lapsi säätelee omaa kuormitustaan”, kertoo Tenavat tasapainoon -kirjan kirjoittanut toimintaterapeutti Merja Tompuri . ”Lapset eivät toki valitse toimintaansa ajatellen, että tilanne on kuormittava ja nyt vähennän stressiä liikkeen avulla, vaan säätely tapahtuu automaattisesti keskushermoston ohjaamana.” Jos säätelyyn ei ole mahdollisuutta tai jos sen tarve sivuutetaan, kuormitus kasvaa liian suureksi. Silloin ihminen, niin aikuinen kuin lapsi, voi huonosti. Kuormitus ei itsessää

Hulluja satuja

Hulluja. Kahjoja. Pimeitä. Ihan älyttömiä. Mutta niiin HAUSKOJA! Nyt on kyllä ammuttu täysillä ja vedetty rohkeasti ja reippaasti yli ja ympäri. Ja tällaistahan sen pitääkin olla. Ihan hulluja satuja, jotka herättää tunteita kaikenikäisissä. Tunnekirjoon kuuluvat niin riemu, ilo kuin myötähäpeä.  Avasin kirjan ensikertaa sattumanvaraisesti erään tarinan kohdalta, mikä oli kuin suora leikkaus keskusteluista oman lapsen kanssa. Tarinan nimi on Kakkakikkare ja valtava valhe. Kakkakikkare ei tahtonut kouluun vaan tahtoi jäädä kotiin pelaamaan. Niinpä hän keksi oivan idean, hän esittää sairasta ja piirtää ihoonsa vihreitä täpliä. Kakkakikkareen täti, jonka luona kikkare asui, oli heti juonessa kiinni ja esitti, että kyseessähän on ihan kamalan vakava juttu. Lopulta päästiin lääkärin vastaanoton kautta uutisiin ja sieltä avaruusrakettiin, koska eihän ole muuta vaihtoehtoa näin vaarallisessa tilanteessa kuin lähettää lapsi avaruuteen parantumaan. Siinäpä olikin Kakkakikkareella paljon pohti