Siirry pääsisältöön

Upea Suomen luonto — Valokuvaajan käsikirja


Tämä kirja auttaa alkuun luontokuvauksessa, kirjan opeilla voit välttää virheet ja opit valitsemaan oikeat asetukset saadaksesi parhaimmat otokset.

Valokuvaus ei ole helppoa, eikä lukemalla opi kaikkea, mutta itse tykkäsin kovasti kun tässä teoksessa jokaisen kuvan kohdalla on kerrottu kuvainfot, joita mukailemalla voit kokeilla siirtää ne omaan kameraasi.

Luonto on pullollaan kuvauskohteita ja jokaisella kuvaajalla on oma otteensa ja tapansa tulkita näkemäänsä, ja se on juuri valokuvauksen rikkaus.

Upea Suomen luonto - valokuvaajan käsikirja on kattava teos valokuvauksesta ja laitteistoista. Kirjan alussa jutellaan kameroista ja digikuvien anatomiasta. Lisäksi saadaan paljon hyödyllistä tietoutta mm. valotuksesta, histogrammista, kuvatiedostomuodoista, sommittelusta ja värimaailmoista.

Kuvauskohteissa tutustutaan maisemakuvaukseen, yökuvaukseen ja erilaisten sääolojen kuvaamiseen. Lisäksi tutkaillaan myös dronekuvauksen mahdollisuuksia. Lähikuvauksen kohdalla katsastetaan makro-objektiivit ja muut apuvälineet. 
Luonnon elementtien lisäksi linssin eteen valikoituvat myös eläimet nisäkkäistä lintuihin ja veden eläviin, hyönteisiä unohtamatta.

Kirjan näkökulmaa ja upeaa kuvitusta laajentaa kuusi alansa huippuvalokuvaajaa: Lassi Kujala (linnut), Kirsi MacKenzie (maisemat), Jari Peltomäki (linnut), Konsta Punkka (nisäkkäät), Taru Rantala (lähikuvaus) ja Jaakko Ruola (maisemat ja drone-kuvaus).

Kirjan kirjoittaja Jussi Murtosaari on jyväskyläläinen ammattiluontokuvaaja ja tietokirjailija. Kuvauskohteista mieluisimpia ovat eläimet, erityisesti perhoset, linnut ja suurpedot. Kyseessä on Jussin kymmenes kirja. Hänet tunnetaan myös tuhansista lehtiartikkeleistaan.



Upea Suomen luonto — Valokuvaajan käsikirja
Murtosaari, Jussi


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oma KOPPA - puikoissa ja koukussa

Ei uskoisi, että siitä on jo melkein kymmenen vuotta kun tein edellisen kerran arvostelun Virpi Marjaana Siiran kirjasta. Miten tämä aika kulkeekaan näin nopeasti! Silloisessa kirjassa aiheena olivat ympyrät ja sen eri variaatiot . Ja silloin vain virkkailtiin, toisin kuin tässä Oma KOPPA, puikoissa - ja koukussa kirjassa, jossa myös neulotaan (eli kudotaan kuten meillä päin sanotaan). Tuon edellisen arvostelun yhteydessä vuolaasti kiittelin kirjailijaa siitä, että olin oppinut tekemään täydellisen ympyrän. Myönnän, että tasaisen pinnan tai muodon aikaansaaminen on aina hieman hankalaa. Ympyrästä tulee kuppi ja kopasta pefletti. Tykkään Virpi Marjaana Siiran tyylistä tehdä ja luoda. Se on jotenkin niin vaivatonta ja spontaania. Kuten aiemminkin sanoin, ajatus "ei oo niin justiinsa " tuntuu sopivan myös tähän kirjaan. Moka tai virhe on vaan kaunistus.  Tässä kirjassa inspiraationa ovat toimineet puut. Ja luonto yleensä. Ovathan nuo tärkeitä meidänkin olemassaolon kannalta

Satuhieronta

Satuhieronta  läsnäolevan kosketuksen ja sadun taikaa ”Satuhieronta on satujen yhdistämistä kosketukseen ja kevyeen hierontaan. Se on rentoutumista ja rauhoittumista, läsnäoloa ilon ja leikin kautta. Satuhieronnassa yhdistyy kaksi lapsen kasvun ja kehityksen kannalta oleellista asiaa:  satu ja hyvä kosketus." Muistatko miten hyvältä se tuntui kun joku piirteli selkään kuvioita? Omasta lapsuudesta se ainakin muistuu mukavana muistona mieleen. Monesti lapsina piirtelimme toistemme selkään kuvioita ja yritimme arvata mikä kuva on kyseessä. Samaa on tehty myös päiväkodissa ja koulussa. Nyt asiaa on tutkittu tarkemmin, ja sille on löytynyt nimi: ’satuhieronta’. Satuhieronta tuntuu lähes epätodellisen yksinkertaiselta tavalta poistaa monia negatiivisia asioita ja ennen kaikkea lisätä positiivisia asioita. Satuhieronnan vaikutukset ulottuvat niin psyykkiseen, fyysiseen kuin sosiaaliseenkin hyvinvointiin. Se antaa myönteisen läheisyyden ja kosketuksen kokemuksia, tukee itsetuntoa, kehittä

Kirjosukkakirja

  En kestä, miten keksit näitä ideoita Lumi Karmitsa! Olet niin valtavan taitava luomaan taidetta puikoilla. Kirja kirjalta yhä huikeampia neulekuvioita ja -malleja.  Tässä uusimmassa kirjassa on eräs veikeä juttu. Kirjosukkakirjasta löytyy 20 erilaista upeaa sukkaa, mutta vain yksi ohje. Nii'in. Luit oikein. Eli jos osaat tehdä yhdet sukat, osaat tehdä kaikki! Kirjan kuvioiden mallikertoja voi hyödyntää myös muissa töissä kuten vaikkapa peitoissa, pipoissa, kaulahuiveissa tai hameen helmassa. Huisia, eikö! Kirjan kuvioissa vipeltävät jälleen kerran somat eläimet, kuten ketut, puput, kisut, lampaat, possut ja linnut. Pääkallojakaan ei olla unohdettu, onneksi. Näiden lisäksi seilataan merellä, tehdään eeppistä shittiä, pohditaan kuka on tuo sukkien rillipäinen nainen, ja sanotaan heipat alienille, lumiukolle ja joulupukille sekä merenneidolle. Löytyypä kuoseista tietysti myös paljon luontoteemaa ja kukkasia. Miten voi pikseleillä saada aikaan pyöreitä muotoja? Se minua aina miet