Siirry pääsisältöön

Koti koreaksi metsän aarteilla


Tämä kirja olisi melkein voinut olla vaikka minun kirjoittama, ainakin jos on seurannut viimeaikaisia postauksiani. Viittaan siis luontoaiheisiin päivityksiin. Toki niihin isoimpana vaikutteena oli lehtijuttu, joka minusta tai lähinnä minun väkerryksistäni tehtiin. Mutta kyllä luonnonmateriaalit ovat silti yksi lempimateriaaleistani muutoinkin. Kransseja, köynnöksiä ja muita risutöitä tulee kyllä tehtyä aina kun siihen vain on mahdollisuus.

Luonto on hyvä materiaalipankki ja sen tarjonta kannattaa käyttää hyödyksi. Luonnonmateriaalit sopivat ja muuntautuvat moneen tarkoitukseen. Niitä voi käyttää sellaisenaan tai muokata halutunlaiseksi.

Koti koreaksi metsän aarteilla sisältää runsaasti yksinkertaisia ideoita jokaiseen vuodenaikaan. Jokainen työ on selkeästi esitelty kuvan ja tekstin kera. Tarvikelista ja työohjeet löytyvät jokaisesta. Materiaaleina käytetään mm. oksia, risuja, varpuja, sammalta ja käpyjä.
Luonnonmateriaaliaskartelujen lisäksi kirjasta löytyy muutamia kivoja ideoita mm. kuvansiirtoon puulle.

Itseäni kirjan ideoista miellyttivät ehkä eniten kävyistä tehdyt kukat, katinliekokuusi, oksasta tehty naulakko, oksatähdet ja syötävän suloiset sammaluntuvikot. Nämä ehkä eniten siitä syystä, että itse en ole vastaavia itse ennen tehnyt tai että materiaali on minulle ennestään tuntematon.

Suosittelen kirjaa kaikille luonnonmateriaaliaskarteluista kiinnostuneille. Ja mitä olen kuullut, aihe tuntuu herättävän ihmisissä paljon kiinnostusta. Ainakin lähialueen kansalaisopiston ko. kurssit ovat täynnä osallistujia.

Metsään siitä, mars.

Koti koreaksi metsän aarteilla
Jenni Peltonen
Metsäkustannus
2015
Kommentit

  1. Tuo kirja kuulostaa mielenkiintoiselta. Itsekin kun tykkään tehdä luonnon antimista kaikenlaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tästä ideoita sai, vaikka itsekin paljon luonnonmateriaaleja käytän niin aina oppii jotakin uutta.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…