Siirry pääsisältöön

Koti koreaksi metsän aarteilla


Tämä kirja olisi melkein voinut olla vaikka minun kirjoittama, ainakin jos on seurannut viimeaikaisia postauksiani. Viittaan siis luontoaiheisiin päivityksiin. Toki niihin isoimpana vaikutteena oli lehtijuttu, joka minusta tai lähinnä minun väkerryksistäni tehtiin. Mutta kyllä luonnonmateriaalit ovat silti yksi lempimateriaaleistani muutoinkin. Kransseja, köynnöksiä ja muita risutöitä tulee kyllä tehtyä aina kun siihen vain on mahdollisuus.

Luonto on hyvä materiaalipankki ja sen tarjonta kannattaa käyttää hyödyksi. Luonnonmateriaalit sopivat ja muuntautuvat moneen tarkoitukseen. Niitä voi käyttää sellaisenaan tai muokata halutunlaiseksi.

Koti koreaksi metsän aarteilla sisältää runsaasti yksinkertaisia ideoita jokaiseen vuodenaikaan. Jokainen työ on selkeästi esitelty kuvan ja tekstin kera. Tarvikelista ja työohjeet löytyvät jokaisesta. Materiaaleina käytetään mm. oksia, risuja, varpuja, sammalta ja käpyjä.
Luonnonmateriaaliaskartelujen lisäksi kirjasta löytyy muutamia kivoja ideoita mm. kuvansiirtoon puulle.

Itseäni kirjan ideoista miellyttivät ehkä eniten kävyistä tehdyt kukat, katinliekokuusi, oksasta tehty naulakko, oksatähdet ja syötävän suloiset sammaluntuvikot. Nämä ehkä eniten siitä syystä, että itse en ole vastaavia itse ennen tehnyt tai että materiaali on minulle ennestään tuntematon.

Suosittelen kirjaa kaikille luonnonmateriaaliaskarteluista kiinnostuneille. Ja mitä olen kuullut, aihe tuntuu herättävän ihmisissä paljon kiinnostusta. Ainakin lähialueen kansalaisopiston ko. kurssit ovat täynnä osallistujia.

Metsään siitä, mars.

Koti koreaksi metsän aarteilla
Jenni Peltonen
Metsäkustannus
2015
Kommentit

  1. Tuo kirja kuulostaa mielenkiintoiselta. Itsekin kun tykkään tehdä luonnon antimista kaikenlaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tästä ideoita sai, vaikka itsekin paljon luonnonmateriaaleja käytän niin aina oppii jotakin uutta.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…