Siirry pääsisältöön

Parempia, terveellisiä herkkuja



Myönnän, että kun ensimmäisen kerran tämän kirjan näin uutuuksien joukossa, ajattelin, että taas näitä raakaleivontakirjoja. Vastaavia on ilmestynyt jo vaikka millä mitalla. Eniten hämmennystä raakaleivontakirjoissa aiheuttaa se iso outojen aineksien joukko – mistä niitä saa ja kuinkahan paljon nekin maksaa. Ja varmastikaan en ole ainoa, joka näitä listoja säikähtää, moni kakku jää tekemättä kun ei joko löydä tai malta ostaa listan aineksia. Tai sitten ei vaan viitsi ostaa isoa erää tuotetta, jota ei tiedä tuleeko sitä käytettyä kuin kerran.

Mutta tämän kirjan kohdalla olettamukseni osoittautui täysin vääräksi. 
Tämä on kirja, joka jokaisen herkkusuun pitäisi omistaa. Kirja, jossa ei kikkailla eikä puuhastella omituisten raaka-aineiden kanssa. Ulrika Hofferin Parempia herkkuja –kirja sisältää terveellisiä nautintoja, leivonnaisia ja herkkuja, joita saat syödä ilman syyllisyyden tunteita.  Reseptit eivät sisällä lainkaan maitoa, sokeria tai gluteenia. Raaka-aineet on valittu siten, että niitä löytyy kotoa tai ne on helposti löydettävissä lähimarketista. Reseptit ovat yksinkertaisia ja helposti muunneltavissa.

Parempia herkkuja sisältää hyödyllisiä leivonnaisia, jäätelöitä, makeisia, jälkiruokia ja juomia.

Miltä kuulostaa mausteinen mutakakku, punajuurijäätelö, minttutryffelit, hapankarkit aprikooseista, muhkea mustikkakakku tai vadelma-lakritsi-sitruunasmoothie?

Kirja itsessään on todella kaunis, vintagehenkisen rouhea. Kauniit ja selkeät kuvat viimeistelevät tämän upean teoksen. Ja suuri plussa ja kiitos tekijälle näistä ihanan selkeistä ja yksinkertaisista ohjeista. Näihin pystyy jokainen.  Jo pelkästään taateleista, manteleista ja kookosöljystä syntyy helppo herkku ja siihen päälle kun vatkaa kookoskerman vaahdoksi, maustaa sen kaakaolla ja vaniljalla, niin on kissanpäivät. Ei omantunnontuskia vaan pelkkää iloa ja nautintoa.

 Ulrika Hofferin Parempia herkkuja
2015



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…