Siirry pääsisältöön

Handmade -uutuuskirjaKesän vaihduttua syksyksi on aika suunnata katse kohti joulua. Sen jälkeen voi taas aloittaa kevään odottamisen. Mutta nyt keskitytään vielä tähän hetkeen. Odotan aina innolla sitä hetkeä kun marraskuun loppu lähenee ja kirjastoon alkaa ilmestyä jouluaiheisia kirjoja. En taida olla ainoa, joka samaa odottelee koska ellei ole nopea kirjat katoavat kirjaston hyllyiltä nopeasti. Viime aikoina olen vain huomannut ikävän seikan: uusien joulu- ja askartelukirjojen vähyyden. Harmittaa kovasti ettei niitä nykyisin enää ilmesty niin paljon kuin toivoisin. Ei ainakaan suomeksi käännettyinä.

Kun sitten huomasin Readmen valikoimissa kirjan Handmade - ideoita ja ohjeita kädentaitajille olin innoissani! Kirjassa on paljon mukavia ja uusiakin ideoita. Projektit ovat helposti toteutettavissa ja ohjeet ovat selkeät. Kirjasta löytyy ompelu- ja virkkausjuttuja, paperiaskartelua ja yhdessä pääosassa on juutti, niin lankana kuin kankaanakin.

Jos siis kaipaat uusia ideoita ja inspiraatiota vaikkapa joululahjoja ajatellen niin tästä kirjasta löydät varmasti monta kivaa ideaa. Materiaalit ovat helposti saatavilla suomalaisista liikkeistä.

Readme.fi -sivustolla sanotaan näin: 
Kirjan mallit on tehty suomalaiseen makuun ja töissä on käytetty paljon kotimaisia materiaaleja. Kirjan tekijät ovat kokeneita alan ammattilaisia ja he ovat jo vuosia miettineet, mitä suomalaiset kädentaitajat haluavat tehdä. Vastaukset ovat nyt selvillä ja niistä parhaimpia on koottu tähän kirjaan. Kirjan kaikki materiaalit ovat saatavilla laajasti suomalaisista kaupoista!Askartelun iloa toivottaa,


P.S. Jostakin syystä Readme:n sivuilla oleva kansikuva on eri kuin mikä kirjan virallinen ulkoasu on, mutta nimen perusteella löydät kirjan varmasti kaupoista ja kirjastoistakin.

HANDMADE ideoita ja ohjeita kdentaitajille
Heini Ruha & Anne Nuottanen-Tuomela
2015

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…