Siirry pääsisältöön

Virkkuri osa 3.


 Kolmas kirja toden sanoo. Vai mites sitä sanotaan. Ainakin Molla Millsin kohdalla suosio näyttäisi vain kasvavan. Molla Mills on suomalainen muotoilija ja ompelija, jolta on aiemmin ilmestynyt kaksi virkkausaiheista kirjaa: Virkkuutöitä kotiin ja käyttöön ja Muotoja ja pintoja. Tämän uusimman kirjan teemana ovat miehet ja heille suunnatut tuotteet – Virkkuumalleja kovaan käyttöön. Virkkuri-sarjan töissä toistuu graafisuus ja pelkistetty värimaailma: mustavalkoista ja pieni annos päävärejä.

On aina ihana seurata asiansa osaavan ihmisen tekemisiä. Saman tunteen ja ajatuksen herättää myös tämäkin kirja. Molla Millsin selkeä ja siisti kädenjälki yhdistettynä puhtaisiin linjoihin ja pintoihin on ilo aisteille.

Kirjan ideat ovat tehty käyttöön. Ideoita löytyy niin sisustukseen, reissaamiseen, vaatetukseen kuin harrastuksiinkin. Virkattu juliste, kaiuttimen päällinen, pussit, laukut ja kassit. Kämmekkäät, knalli tai pitkähihainen virkattu paita. Ja muutama hauska juttu, kuten virkattu peli, viiri ja irtohihna.

Kirjasta löytyy runsaat kuvalliset perusohjeet eri virkkausasennoista ja silmukoista. Ja opastetaanpa kirjassa myös se miten voit tehdä itse omat virkkuukoukkusi – vuolemalla. Lopuksi venyttelyohjeita, jotta virkkauksesta jumittuneet kehon osat saadaan vetreytettyä ja päästään taas työn touhuun, silmukoiden pariin.

Ja P.S. Kirjasta löytyy kyllä ideoita naisillekin. Kaikki mallit ovat loppupeleissä sukupuolineutraaleja.

Omia ajatuksia...
Tykkään virkatun pinnan ilmeestä. Se on yhtä aikaa retro ja moderni neulottuun pintaan verrattuna.
Itse en rehellisesti sanottuna ole osannut virkata vielä kovinkaan kauaa, ehkä syy on siinä, että olen vasuri, enkä sen takia oppinut hommaa pienenä, enkä sitten jaksanut myöhemminkään kunnolla opetella. Vasta nyt aikuisena sattumusten kautta löysin virkkauksen jälleen ja valo syttyi minunkin päässäni ja opin miten pintaa syntyy ilman, että se kutistuu tai muokkautuu muodottamaksi möltiksi.
Kirjan ideat hivelevät aistejani mutta mietin aina silti sitäkin puolta, että kannattaako isojen töiden tekeminen loppupeleissä kun materiaalit ovat kuitenkin melko kalliita. Itse tehden saa toki uniikkeja ja omaperäisiä tuotteita mutta onko työ aina kaiken vaivan väärti.

Mills Molla
Nemo
2015


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…