Siirry pääsisältöön

Virkkuri osa 3.


 Kolmas kirja toden sanoo. Vai mites sitä sanotaan. Ainakin Molla Millsin kohdalla suosio näyttäisi vain kasvavan. Molla Mills on suomalainen muotoilija ja ompelija, jolta on aiemmin ilmestynyt kaksi virkkausaiheista kirjaa: Virkkuutöitä kotiin ja käyttöön ja Muotoja ja pintoja. Tämän uusimman kirjan teemana ovat miehet ja heille suunnatut tuotteet – Virkkuumalleja kovaan käyttöön. Virkkuri-sarjan töissä toistuu graafisuus ja pelkistetty värimaailma: mustavalkoista ja pieni annos päävärejä.

On aina ihana seurata asiansa osaavan ihmisen tekemisiä. Saman tunteen ja ajatuksen herättää myös tämäkin kirja. Molla Millsin selkeä ja siisti kädenjälki yhdistettynä puhtaisiin linjoihin ja pintoihin on ilo aisteille.

Kirjan ideat ovat tehty käyttöön. Ideoita löytyy niin sisustukseen, reissaamiseen, vaatetukseen kuin harrastuksiinkin. Virkattu juliste, kaiuttimen päällinen, pussit, laukut ja kassit. Kämmekkäät, knalli tai pitkähihainen virkattu paita. Ja muutama hauska juttu, kuten virkattu peli, viiri ja irtohihna.

Kirjasta löytyy runsaat kuvalliset perusohjeet eri virkkausasennoista ja silmukoista. Ja opastetaanpa kirjassa myös se miten voit tehdä itse omat virkkuukoukkusi – vuolemalla. Lopuksi venyttelyohjeita, jotta virkkauksesta jumittuneet kehon osat saadaan vetreytettyä ja päästään taas työn touhuun, silmukoiden pariin.

Ja P.S. Kirjasta löytyy kyllä ideoita naisillekin. Kaikki mallit ovat loppupeleissä sukupuolineutraaleja.

Omia ajatuksia...
Tykkään virkatun pinnan ilmeestä. Se on yhtä aikaa retro ja moderni neulottuun pintaan verrattuna.
Itse en rehellisesti sanottuna ole osannut virkata vielä kovinkaan kauaa, ehkä syy on siinä, että olen vasuri, enkä sen takia oppinut hommaa pienenä, enkä sitten jaksanut myöhemminkään kunnolla opetella. Vasta nyt aikuisena sattumusten kautta löysin virkkauksen jälleen ja valo syttyi minunkin päässäni ja opin miten pintaa syntyy ilman, että se kutistuu tai muokkautuu muodottamaksi möltiksi.
Kirjan ideat hivelevät aistejani mutta mietin aina silti sitäkin puolta, että kannattaako isojen töiden tekeminen loppupeleissä kun materiaalit ovat kuitenkin melko kalliita. Itse tehden saa toki uniikkeja ja omaperäisiä tuotteita mutta onko työ aina kaiken vaivan väärti.

Mills Molla
Nemo
2015


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…