Siirry pääsisältöön

Suuri koirakirja


Tässäpä 400 sivuinen pikkujätti koirista! Kirja alkaa koiran oikeuksilla, joita ovat mm. oikeus lajinmukaiseen käyttäytymiseen ja elinympäristöön, oikeus hyvään terveyteen ja toimintakykyyn sekä oikeus hyvään kohteluun ja positiivisiin tuntemuksiin ja kokemuksiin. 

Alkusivuilla tutustutaan hieman myös koiran aisteihin, mitä koira maistaa, mitä näkee, kuulee ja haistaa, entä tuntee kehossaan ja mielessään. 
Entä sitten koiran persoonallisuus, miten se ilmenee?

Parhaat rapsutuspaikat? Entä leikit - mitä leikitään? Kirjasta löytyy ideoita erilaisiin koiran kanssa leikittäviin leikkeihin ja aktiviteetteihin. 

Toisessa luvussa paneudutaan koiran anatomiaan, kehon hyvinvointiin, painonhallintaan, ruokintaan, askellajeihin, taluttamiseen ja oikeiden varusteiden valintaan ja kehonhuoltoon sekä koiran kanssa toteutettavaan jumppaohjelmaan. 

Luvussa kolme tutustutaan arkisiin hoitotoimiin ja ylläpidetään perusterveyttä. Entäs mitäs eläinlääkärissä tapahtuu, mitä terveydentilan tutkimukset pitävät sisällään, miten annetaan tabletit taistelutta, ja entä jos koira vaatii leikkaushoitoa. 

Luvussa neljä ollaan koiran ja omistajan kanssa koirakoulussa ja opitaan yhdessä uusia juttuja. Tutustutaan myös harrastustoimintaan.

Viimeisessä luvussa tutustutaan suosittuihin koirarotuihin sekä rodun valintaan, mihin seikkoihin paneutua, ja mistä etsiä tietoa. Entä jos valitsisikin rescuekoiran tai ottaisi vastaan kodinvaihtajan. Koira on pitkäaikainen sitoumus. Entä jos haluaakin lähteä reissuun, tuleeko koira mukaan vai täytyykö sille etsiä hoitopaikka?

Näihin kaikkiin ja moniin muihin pohdintoihin löytyy vastaus tästä teoksesta!


Nina Mäki-Kihniä
Readme.fi 2024

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oma KOPPA - puikoissa ja koukussa

Ei uskoisi, että siitä on jo melkein kymmenen vuotta kun tein edellisen kerran arvostelun Virpi Marjaana Siiran kirjasta. Miten tämä aika kulkeekaan näin nopeasti! Silloisessa kirjassa aiheena olivat ympyrät ja sen eri variaatiot . Ja silloin vain virkkailtiin, toisin kuin tässä Oma KOPPA, puikoissa - ja koukussa kirjassa, jossa myös neulotaan (eli kudotaan kuten meillä päin sanotaan). Tuon edellisen arvostelun yhteydessä vuolaasti kiittelin kirjailijaa siitä, että olin oppinut tekemään täydellisen ympyrän. Myönnän, että tasaisen pinnan tai muodon aikaansaaminen on aina hieman hankalaa. Ympyrästä tulee kuppi ja kopasta pefletti. Tykkään Virpi Marjaana Siiran tyylistä tehdä ja luoda. Se on jotenkin niin vaivatonta ja spontaania. Kuten aiemminkin sanoin, ajatus "ei oo niin justiinsa " tuntuu sopivan myös tähän kirjaan. Moka tai virhe on vaan kaunistus.  Tässä kirjassa inspiraationa ovat toimineet puut. Ja luonto yleensä. Ovathan nuo tärkeitä meidänkin olemassaolon kannalta

Kotikeittiön rohdot

Ihana lisä rohtokirjojeni joukkoon on tämä Readme.fi:n julkaisema uutuus Kotikeittiön rohdot (Raija Kivimetsä) Oppaan ohjeilla ja vinkeillä löydät vaivoihisi hoidon keittiöstäsi sen sijaan, että turvautuisit lääkekaapin sisältöön. Toki aina pitää järki päässä pitää eikä omin päin saa lopettaa lääkärin määräämiä lääkkeitä. Mutta suosittelen silti tutustumaan tähän kirjaan, voit yllättyä mitä kaikkea hyvää kaapeistasi löytyykään. Moni tuttu raaka-aine pitää sisällään melkoisia yllätyksiä. Tomaatti, sipulit, kaalit, mustapippuri, sitruuna ja hunaja näin ensitöikseen mainittuna ovat mahtavia terveyspommeja - nautit niitä sitten yksin tai yhdessä. Myös monet yrtit, öljyt, mausteet ja marjat ovat monella tapaa hyödyllisiä terveydellemme. Kirsikka auttaa kihtiin, tyrni hoitaa limakalvoja ja ehkä monen yllätykseksi marja-aronia se vasta mahtava tapaus onkin! Aronia on marjojen kuningas, siinä on runsaasti kivennäisaineita ja C-vitamiinia. Se tekee hyvää aivoille ja sydämelle sekä poistaa tu

Tenavat tasapainoon

Lapsi oppii oman käyttäytymisensä säätelyä vain sopivasti kuormittuneena. Miellämme lapsen helposti huonokäytöksiseksi, jos hänen käyttäytymisensä ei mielestämme sovi tilanteeseen. Esimerkiksi sukujuhlissa energiaa pursuvaa ja liikkeeseen pyrkivää lasta pidetään usein kurittomana. Näennäisesti huonossa käyttäytymisessä on kuitenkin kyse oman kuormituksen säätelystä. "Samalla tavoin kuin aikuinen purkaa kuormitustaan esimerkiksi liikkumalla tai menemällä lepäämään, myös lapsi säätelee omaa kuormitustaan”, kertoo Tenavat tasapainoon -kirjan kirjoittanut toimintaterapeutti Merja Tompuri . ”Lapset eivät toki valitse toimintaansa ajatellen, että tilanne on kuormittava ja nyt vähennän stressiä liikkeen avulla, vaan säätely tapahtuu automaattisesti keskushermoston ohjaamana.” Jos säätelyyn ei ole mahdollisuutta tai jos sen tarve sivuutetaan, kuormitus kasvaa liian suureksi. Silloin ihminen, niin aikuinen kuin lapsi, voi huonosti. Kuormitus ei itsessää