Okashi - kirja japanilaisten herkkujen ystävälle
Tästä kirjasta löydät siis myös ihan oikeat reseptit näiden herkkujen valmistamiseksi.
Okashi tarkoittaa japanilaisia herkkuja ja se on kattokäsite monenlaisille jälkiruoille sekä pienille syötäville ja naposteltaville. Osalla herkuista on pitkät juuret historiassa, osa taas on moderneja uutuuksia sekä maailmalta vivahteita saaneita syötäviä.
Kirja on reseptien lisäksi melkoinen tietopakkaus japanilaisesta herkkukulttuurista ja sen historiasta. Kirjan kirjoittajat Taru Lindblom ja Heikki Valkama ovat kumpainenkin ihastuneet omilla tavoillaan Japaniin ja sen ruokakulttuuriin, ja siitä palosta on syntynyt tämä teos, ehkä vähän vahingossa mutta silti.
Kirjan reseptit on laadittu suomalaista kotileipuria silmällä pitäen. Suurin osa herkuista valmistuu siis meille tutuista raaka-aineista, mutta perinteisiä japanilaisia herkkuja tehdessä täytyy ruokakomeroa täydentää hieman harvinaisemmilla tuotteilla. Silloin on suunnattava joko Aasia-tyyppisiin myymälöihin tai tilata tuotteita verkkokaupoista.
Muutama vieraampi raaka-aine mainitakseni: agar agar, aduki-pavut, kirsikankukat, yuzu, mochi- ja shiratamajauhot, matcha ja kinako eli paahdettu soijajauhe.
Tiedätkö kuka tai mikä on Anpanman? Sehän on tietysti japanilaislasten kaikkien aikojen suosituin hahmo! Suomalaisittain papupullapoika. Pullapoika-sarja alkoi vuonna 1973 sarjakuvana ja myöhemmin 1988 animena, ja edelleen Anpanman jatkaa suosiotaan, se on suositumpi kuin Hello Kitty. Anpanman on tuttuun tapaan sankari, joka taistelee pahoja tyyppejä vastaan. Niinpä Anpanman on yksi nimi Japanin herkkutaivaalla ja siksi tästäkin kirjasta löytyy teemaan sopivia leivonnaisia ohjeineen.
Japanilaiseen herkkukulttuuriin liittyy myös monenlaiset hassun väriset hyytelöt ja tahmeat riisijauhoista valmistetut syötävät, mutta myös herkulliset jäätelöannokset.
OKASHI : JAPANILAISIA HERKKUJA
Heikki Valkama, Taru Lindblom
Kommentit
Lähetä kommentti