Airfryer, tuo mystinen pömpeli
Tässä muutama vuosi sitten tuntui tämä villitys nostavan päätään ja serkun suosittelemana muutti meillekin kyseinen värkki. Mies kuunteli hetken innostustani ja hankki meille airfryerin. Ja onhan se nyt uskomatonta, että ilman rasvaa saat aikaan ranskalaisia, friteerauksia ja jopa kakun jos niin haluat.
Airfryerin käyttö vaatii kuitenkin harjoitusta, jotta löytää oikeat mittasuhteet ja ajat kullekin raaka-aineelle. Kaikkea en välttämättä lähtisi tällä tekemään, sillä ajallisesti saman ruoan valmistaminen esimerkiksi uunissa valmistuu airfryeria nopeammin. Ja toki laitteissa on eroja.
Readme.fi:n uusi Airfryer keittokirja paneutuu nimensä mukaisesti ruoan valmistamiseen ko. laitteella. Kirjaan on koottu yhteensä 100 reseptiä lisukkeista pääruokiin ja leivontaan. Jokaisen reseptin kohdalla on kerrottu valmistelu- ja kypsennysaika, ravintosisältö ja montako annosta siitä tulee. Ihan ilman öljyä ei näitäkään valmisteta vaan öljyä joko sivellään tai suihkutellaan sekä pannuun että raaka-aineisiin, joissakin resepteissä öljyä tarvitaan vielä vähän enemmänkin kuten esimerkiksi katkarapujen valmistuksessa.
Kirjan ohjeilla valmistat Airfryerin avulla esimerkiksi erilaisia liharuokia ribseistä kyljyksiin ja vartaisiin, paahdettuja juureksia, kampasimpukoita, perunapalleroita, tulisia sipulirenkaita, pizzaa, sipsejä ja kalaruokia. Laitteella voi myös leipoa mm. muffinseja, keksejä, miljonäärin leivoksia, juustokakkuja, piirakoita, churroja ja porkkanakakun.
Halvimmillaan airfryerin voi saada muutamalla kympillä, mutta hifistelijät voivat tuhlata laitteeseen useita satasia. Itselläni on halvimmasta päästä ja ihan hyvältä sekin tuntuu. Toki lisäosia pitää sitten hankkia erikseen, kuten pienet teflonpannut tai grilliritilä.
Airfryer - Keittokirja
Carla Bardi
Kommentit
Lähetä kommentti