Siirry pääsisältöön

Sisustusbloggaajan kotona


Kuva: Rakennustieto Oy

Kirjassa tutustutaan kahdentoista sisustusbloggaajan blogeihin ja koteihin, eri puolilla maailmaa. Vieraillaan Ruotsissa, Englannissa kuin muuallakin Euroopassa, ja Atlantin tuolla puolen Amerikassa, kuten San Franciscossa, jonne mieleni niin usein kaipaa. Siinä on jotakin salaperäisen mystistä ja boheemia persoonallisuutta, ihan minun tyyliäni.

Kirjassa esitellään 5 erilaista sisustustyyliä: 
- Riisuttu tausta
- Rustiikki
- Retro chic
- Kotikutoinen 
- Väri-ilottelua.

Kuva: Rakennustieto Oy


Lisäksi kirja opastaa bloggauksen saloihin ja neuvoo miten pääset alkuun oman blogin kanssa. Hyödyllistä tietoa ja hyödyllisiä linkkejä & vinkkejä parempaan bloggailuun.

Sisustusbloggaajan kotona on teos, joka antaa runsaasti ideoita sisustamiseen ja tee-se-itse-juttuihin.  Jokaisessa blogiesittelyssä tutustutaan hieman blogin kirjoittajaan ja hänen perheeseensä, kerrotaan heidän harrastuksistaan ja esitellään koti – jaetaan vinkkejä ja ideoita. Jokaisessa esittelyssä kerrotaan myös bloggaajan suosikkiblogit ja –ostospaikat ja annetaan vinkkejä bloggaajille, kuten mitä työkaluja kannattaa käyttää tai miten lisätä kävijöiden määrää.

Erillisessä Miten aloitat oman blogin –kappaleessa opastetaan ihan alusta alkaen miten ryhdytään toimeen ja perustetaan oma blogi. Nämä 12 sisustusbloggaajaa jakavat lukijoille kullanarvoisia neuvojaan. Sinun ei tarvitse osata vaikeaa HTML-ohjelmointia aloittaaksesi, netti tarjoaa runsaasti erilaisia blogialustoja, joita on helppo käyttää, kuten esimerkiksi Blogger.

Kuva: Rakennustieto OyKirjassa on paljon kuvia, joiden kautta pääsee sukeltamaan erilaisiin koteihin, hakemaan vaikutteita. Samalla saa myös vinkkejä sommitteluun, tilaratkaisuihin, materiaalien ja värien käyttöön. Kirjan kodeissa suositaan retroa ja vintagea. Vanhat kalusteet on nostettu kunniapaikalle. Ja juuri sisustusbloggaajien ansiostahan nämä vanhat, mummolatyyliset huonekalut ovatkin nykyään niin suosittuja – ja arvostettuja. Eikä turhaan.

Kirjan kirjoittaja on lontoolainen sisustustoimittaja ja stylisti, jonka erityisalaa ovat haastattelut, kolumnit, trendit ja kaikki kotiin ja sisustukseen liittyvä. 
Hän bloggaa osoitteessa ellietennant.com.

Sisustusbloggaajan kotona
Ellie TennantKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…