Siirry pääsisältöön

Sisustusbloggaajan kotona


Kuva: Rakennustieto Oy

Kirjassa tutustutaan kahdentoista sisustusbloggaajan blogeihin ja koteihin, eri puolilla maailmaa. Vieraillaan Ruotsissa, Englannissa kuin muuallakin Euroopassa, ja Atlantin tuolla puolen Amerikassa, kuten San Franciscossa, jonne mieleni niin usein kaipaa. Siinä on jotakin salaperäisen mystistä ja boheemia persoonallisuutta, ihan minun tyyliäni.

Kirjassa esitellään 5 erilaista sisustustyyliä: 
- Riisuttu tausta
- Rustiikki
- Retro chic
- Kotikutoinen 
- Väri-ilottelua.

Kuva: Rakennustieto Oy


Lisäksi kirja opastaa bloggauksen saloihin ja neuvoo miten pääset alkuun oman blogin kanssa. Hyödyllistä tietoa ja hyödyllisiä linkkejä & vinkkejä parempaan bloggailuun.

Sisustusbloggaajan kotona on teos, joka antaa runsaasti ideoita sisustamiseen ja tee-se-itse-juttuihin.  Jokaisessa blogiesittelyssä tutustutaan hieman blogin kirjoittajaan ja hänen perheeseensä, kerrotaan heidän harrastuksistaan ja esitellään koti – jaetaan vinkkejä ja ideoita. Jokaisessa esittelyssä kerrotaan myös bloggaajan suosikkiblogit ja –ostospaikat ja annetaan vinkkejä bloggaajille, kuten mitä työkaluja kannattaa käyttää tai miten lisätä kävijöiden määrää.

Erillisessä Miten aloitat oman blogin –kappaleessa opastetaan ihan alusta alkaen miten ryhdytään toimeen ja perustetaan oma blogi. Nämä 12 sisustusbloggaajaa jakavat lukijoille kullanarvoisia neuvojaan. Sinun ei tarvitse osata vaikeaa HTML-ohjelmointia aloittaaksesi, netti tarjoaa runsaasti erilaisia blogialustoja, joita on helppo käyttää, kuten esimerkiksi Blogger.

Kuva: Rakennustieto OyKirjassa on paljon kuvia, joiden kautta pääsee sukeltamaan erilaisiin koteihin, hakemaan vaikutteita. Samalla saa myös vinkkejä sommitteluun, tilaratkaisuihin, materiaalien ja värien käyttöön. Kirjan kodeissa suositaan retroa ja vintagea. Vanhat kalusteet on nostettu kunniapaikalle. Ja juuri sisustusbloggaajien ansiostahan nämä vanhat, mummolatyyliset huonekalut ovatkin nykyään niin suosittuja – ja arvostettuja. Eikä turhaan.

Kirjan kirjoittaja on lontoolainen sisustustoimittaja ja stylisti, jonka erityisalaa ovat haastattelut, kolumnit, trendit ja kaikki kotiin ja sisustukseen liittyvä. 
Hän bloggaa osoitteessa ellietennant.com.

Sisustusbloggaajan kotona
Ellie TennantKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…