Siirry pääsisältöön

Kodin kaunis vintagetyyliKodin kaunis vintagetyyli - Susanna Zacke & Sania Hedengren
Ideoi – remontoi – tuunaa – sisusta

Kevät tulee ja mieli on jo suuntautunut väreihin ja pirteyteen. Apua oikean fiiliksen löytämiseen saat tästä pirteästä ja raikkaasta kirjasta, joka esittelee viisi kaunista ja persoonallista kotia. Kirjassa esitellään kotien lisäksi erilaisia toimivia ratkaisuja kodinlaittoon, vinkkejä sekä tietysti tee-se-itse-ideoita. Kirjassa keskitytään käsillä tekemiseen ja vanhojen tavaroiden
 ja kierrätysmateriaalien käyttöön.

Vanha täyshoitola, mökki meren rannalla, keltainen talo niityllä, kesäinen kotibaari ja vanha puuhuvila kaupungissa. 
Maalaishenkisyyttä, mielikuvituksellisuutta, retroa,
kierrätystä tee-se-itse-meiningillä ja luovia ratkaisuja.

Kirja on täynnä kauniita, isoja ideakuvia, joista varmasti jokainen löytää jotakin mistä inspiroitua. Kirjan loppuosasta löytyy ohjeita mm. joulupuuhasteluun:
kransseja, paperiaskartelua ja betonivalua.

Jokaisessa kappaleessa esitellään yksi kohde, ja jokaisesta kohteesta kerrotaan ensin lyhyesti esim. tarinaa talon historiasta tai remontointi- ja sisustusvaiheista. Jokainen kappale sisältää tietysti myös ohjeita ja ideoita erilaisiin sisustusratkaisuihin, tuunailuihin tai kädentaitoihin.

Kirjassa ei ole liikaa täytettä, vaan se antaa tilaa myös lukijan omalle luovuudelle. Kirjan luettuasi osaat ehkä arvostaa (vieläkin) enemmän vanhoja huonekaluja tai retrokankaita. Vanhaa voi piristää ja siitä voi luoda uutta ja siistiä. Vintage ei tarkoita nuhjuisuutta vaan kunnollisten ja toimivien asioiden ja esineiden arvostusta.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…