Siirry pääsisältöön

Kodin kaunis vintagetyyliKodin kaunis vintagetyyli - Susanna Zacke & Sania Hedengren
Ideoi – remontoi – tuunaa – sisusta

Kevät tulee ja mieli on jo suuntautunut väreihin ja pirteyteen. Apua oikean fiiliksen löytämiseen saat tästä pirteästä ja raikkaasta kirjasta, joka esittelee viisi kaunista ja persoonallista kotia. Kirjassa esitellään kotien lisäksi erilaisia toimivia ratkaisuja kodinlaittoon, vinkkejä sekä tietysti tee-se-itse-ideoita. Kirjassa keskitytään käsillä tekemiseen ja vanhojen tavaroiden
 ja kierrätysmateriaalien käyttöön.

Vanha täyshoitola, mökki meren rannalla, keltainen talo niityllä, kesäinen kotibaari ja vanha puuhuvila kaupungissa. 
Maalaishenkisyyttä, mielikuvituksellisuutta, retroa,
kierrätystä tee-se-itse-meiningillä ja luovia ratkaisuja.

Kirja on täynnä kauniita, isoja ideakuvia, joista varmasti jokainen löytää jotakin mistä inspiroitua. Kirjan loppuosasta löytyy ohjeita mm. joulupuuhasteluun:
kransseja, paperiaskartelua ja betonivalua.

Jokaisessa kappaleessa esitellään yksi kohde, ja jokaisesta kohteesta kerrotaan ensin lyhyesti esim. tarinaa talon historiasta tai remontointi- ja sisustusvaiheista. Jokainen kappale sisältää tietysti myös ohjeita ja ideoita erilaisiin sisustusratkaisuihin, tuunailuihin tai kädentaitoihin.

Kirjassa ei ole liikaa täytettä, vaan se antaa tilaa myös lukijan omalle luovuudelle. Kirjan luettuasi osaat ehkä arvostaa (vieläkin) enemmän vanhoja huonekaluja tai retrokankaita. Vanhaa voi piristää ja siitä voi luoda uutta ja siistiä. Vintage ei tarkoita nuhjuisuutta vaan kunnollisten ja toimivien asioiden ja esineiden arvostusta.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…