Siirry pääsisältöön

Mökin keittokirjaMökin keittokirja – Meri-Tuuli Lindström

Suomalaiset on mökkikansaa. Ja onhan se kieltämättä mukavaa viettää aikaa mökillä grillaillen, soudellen ja saunoen. Takan loimussa istuskellen sadepäivinä. Omaa mökkiä meillä ei ole, vaikka sitä lapsena ja nuoruuden vuosinakin monesti toivoin. Sen sijaan sitten vuokrasimme monena kesänä aina eri paikoista viikoksi mökin. Sekin harrastus lopulta vähän niin kuin kuihtui kasaan huonojen mökkikokemusten takia, aina kun ei nimittäin mökki vastannutkaan käytännössä ihan sitä mitä mainoksessa luvattiin. Mutta, kyllä minä silti välillä edelleen haaveilen siitä mökkielämästä. Tykkään pestä astioita pesusoikossa järven rannalla, liotella varpaita laiturin reunalta ja kuunnella järven toiselta puolelta kantautuvaa musiikin ääntä.

Mökin keittokirja on kattava teos reseptejä ja mökkiarjen pyörityksen vinkkejä ja opasteita. 
Meri-Tuuli mm. opastaa mitä kaikkea kuivakaapissa olisi hyvä olla, esittelee grillaukseen sopivia vaihtoehtoja kaasugrillistä nuotioon ja savustukseen. Unohtamatta tärkeitä kierrätysohjeita, joita jokaisen luonnossa retkeilevänkin tulisi ottaa huomioon.

Reseptit ovat raikkaita ja persoonallisia, kirja on oma itsensä eikä tunnu kopiolta muista ruokakirjoista. Reseptit ovat simppeleitä ja raaka-aineet ovat helposti hankittavia markettituotteita. Monestihan mökki sijaitsee niin sanotusti sivistyksen tuolla puolen ja siellä ei erikoiskauppoja juurikaan näe. Muutoinkin resepteissä suositaan luonnon antimia: sieniä, marjoja, itsepyydettyä kalaa. Mutta vaikka ohjeet ovatkin ”mökkikutoisia” eli yksinkertaisissa oloissa helposti toteutettavia, eivät ne siltikään ole tylsiä – päinvastoin. Ohjeet ovat herkullisia ja ne voi toteuttaa missä vain, kotona, mökillä, pihalla ja luksuskeittiössä.

Pekonibanaanit, salviamakaronilaatikko…
viskimarinoidut ribsit, curryherneriisi…
rapu-sitruunapasta, punajuurennaattirisotto...

Ruokaohjeiden lisäksi löytyy perusreseptejä leivistä ja pullasta, erilaisia lisukkeita ja kastikkeita.

Kirja vie lukijan mökki- ja kesäfiiliksiin.
Se on opas parempaan mökkiruokaan.


Meri-Tuuli Lindström (s. 1980) on Helsingissä asuva 34-vuotias yrittäjä, joka tekee työkseen mm. ruokaa tv-mainoksiin ja lehtiin sekä laatii reseptejä kotikokkaajien arkeen. Hän on itseoppinut kokki, jonka sydäntä lähellä on iloinen ja mutkaton ruoka.

Kotonaan Meri-Tuuli valmistaa helppoa arkiruokaa kaapista löytyvistä aineksista tai etnisiä erikoisuuksia Singaporen katukojuista tataarien juhlaruokiin.

Vapaa-ajallaan hän mieluiten järjestää ystäviensä kanssa juhlia tai lähtee matkalle hyvän ruoan ja uusien kokemusten äärelle.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…