Siirry pääsisältöön

Huikeimmat täytekakut
Huikeimmat täytekakut
Sisällä sen salaisuus
Ceri Olofson

50 upeaa ja herkullista täytekakkua, joiden salaisuus paljastuu, kun leikkaat ensimmäisen palan. Kuuluisa kakkumestari Ceri Olofson on suunnitellut kotileipureille mahtavan valikoiman täytekakkuja, jotka ovat kauniita paitsi päältä myös sisältä.

Yllätyksellisiä, erikoisia, huimia, värikkäitä, kauniita kakkuja. Osa ei edes näytä syötäviltä kakuilta vaan enemmänkin taideteoksilta. Kirjasta löytyy kuuden värin sateenkaarikakku, ilokseni kirjasta löytyy myös ohjeet ja vinkit luonnonmukaisiin väreihin jos vierastat teollisten väriaineiden käyttöä.
Löytyy kukikkaita kakkuja ja ohje mm. ruusujen tekemiseen. Entä miltä kuulostaisi hampurilaiskakku, 24 karaatin kultainen kakku tai nakukakku?

Vaihtoehtoja löytyy runsaasti ja jokainen malli ja ohje on tarkasti kuvattu sekä kuvan että tekstiohjeiden kera. Kakkuresepteissä painopisteenä on koristelu, ja projektien vaikeutuessa esitellään myös helppojen sokeriveistosten tekoa niin, että kirjan loppupuolella lukija osaa tehdä pienen monikerroksisen kakun. Kirjassa esitellään myös erilaisia koristelutekniikoita, eikä niihin vaadita erityistarvikkeita.

Kirjan alussa kerrotaan tarkasti mitä perustarvikkeita täytekakkujen tekoon tarvitaan, myös erityistyökalut on lueteltuna ja perusteltuna miksi niitä tarvitaan, sen jälkeen esitellään viisi kakkujen perusreseptiä ja kerrotaan miten valmistetaan erilaisia kuorrutteita ja sokeriliemi. Kirjassa annetaan vihjeitä onnistuneeseen leipomiseen ja vinkataan ihania makuyhdistelmiä. Ja lopuksi kerrotaan tarkasti koristelusta, mm. esitellään eri kuorrutteet ja massat, esitellään koristelun perustekniikat ja opastetaan miten kakkupohja päällystetään.

Kakuista löytyy vaihtoehtoja monenlaisiin tilanteisiin ja juhliin, häihin, syntymäpäiville ja lastenjuhliin. Isojen kakkujen lisäksi on myös muutama leivosohje.

Kirjan kirjoittaja kehottaa lukijoitaan käyttämään omaa mielikuvitusta ja yhdistelemään eri ohjeita, muokkaamaan värejä, makuja ja koristeita  itsemme näköisiksi. Kirjasta löytyy varmasti jokaiselle se oma juttu, ja mikäs sen upeampaa kun voi itse käyttää omaa luovuuttaan ja saada samalla herkullista tarjottavaa läheisilleen.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…