Siirry pääsisältöön

Huikeimmat täytekakut
Huikeimmat täytekakut
Sisällä sen salaisuus
Ceri Olofson

50 upeaa ja herkullista täytekakkua, joiden salaisuus paljastuu, kun leikkaat ensimmäisen palan. Kuuluisa kakkumestari Ceri Olofson on suunnitellut kotileipureille mahtavan valikoiman täytekakkuja, jotka ovat kauniita paitsi päältä myös sisältä.

Yllätyksellisiä, erikoisia, huimia, värikkäitä, kauniita kakkuja. Osa ei edes näytä syötäviltä kakuilta vaan enemmänkin taideteoksilta. Kirjasta löytyy kuuden värin sateenkaarikakku, ilokseni kirjasta löytyy myös ohjeet ja vinkit luonnonmukaisiin väreihin jos vierastat teollisten väriaineiden käyttöä.
Löytyy kukikkaita kakkuja ja ohje mm. ruusujen tekemiseen. Entä miltä kuulostaisi hampurilaiskakku, 24 karaatin kultainen kakku tai nakukakku?

Vaihtoehtoja löytyy runsaasti ja jokainen malli ja ohje on tarkasti kuvattu sekä kuvan että tekstiohjeiden kera. Kakkuresepteissä painopisteenä on koristelu, ja projektien vaikeutuessa esitellään myös helppojen sokeriveistosten tekoa niin, että kirjan loppupuolella lukija osaa tehdä pienen monikerroksisen kakun. Kirjassa esitellään myös erilaisia koristelutekniikoita, eikä niihin vaadita erityistarvikkeita.

Kirjan alussa kerrotaan tarkasti mitä perustarvikkeita täytekakkujen tekoon tarvitaan, myös erityistyökalut on lueteltuna ja perusteltuna miksi niitä tarvitaan, sen jälkeen esitellään viisi kakkujen perusreseptiä ja kerrotaan miten valmistetaan erilaisia kuorrutteita ja sokeriliemi. Kirjassa annetaan vihjeitä onnistuneeseen leipomiseen ja vinkataan ihania makuyhdistelmiä. Ja lopuksi kerrotaan tarkasti koristelusta, mm. esitellään eri kuorrutteet ja massat, esitellään koristelun perustekniikat ja opastetaan miten kakkupohja päällystetään.

Kakuista löytyy vaihtoehtoja monenlaisiin tilanteisiin ja juhliin, häihin, syntymäpäiville ja lastenjuhliin. Isojen kakkujen lisäksi on myös muutama leivosohje.

Kirjan kirjoittaja kehottaa lukijoitaan käyttämään omaa mielikuvitusta ja yhdistelemään eri ohjeita, muokkaamaan värejä, makuja ja koristeita  itsemme näköisiksi. Kirjasta löytyy varmasti jokaiselle se oma juttu, ja mikäs sen upeampaa kun voi itse käyttää omaa luovuuttaan ja saada samalla herkullista tarjottavaa läheisilleen.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…