Siirry pääsisältöön

Totista leikkiä

 

Syyttäkää vähämieliseksi tai - älyiseksi, ihan miksi haluatte mutta, minä rakastan romanttista hömppää. Eikä se edes ole mitään hömppää, kunhan verhoan pienen häpeän tai nolouden pilkahduksen minussa tuon sanan taakse.

Rakastan romantiikkaa. Ja rakastan huumoria. Ja vaikka kuka sanoisi mitä sarkasmista, ja ironiasta niin minä rakastan niitäkin. Ne on juuri niitä piirteitä joita rakastan keskusteluissa ihmisten kanssa. Joku ei aina kaikkea ymmärrä eikä sille voi mitään. Eräs sanoi minua jopa kyyniseksi mutta hän ei ehkä nähnyt verhottuja viestejäni, niitä joita ei kehtaa oikeilla nimillä sanoa.. Kun en tahdo tulla rikotuksi. 

Yhteinen sävel on tärkeää, varsinkin sarkasmin kanssa. Ja, siksi minä rakastan näitä romanttisia höpsötyksiä, joissa sanat sivaltavat ilmaa kuin terävät veitset ilman verenvuodatuksia.

Siitä minä aina tiedän, että pidän käsissäni kultakimpaletta. Siitä, etten pysty päästämään sitä käsistäni. On pakko ahmia kaikki kerralla, kuten herkkujen kanssa usein käy. Kun on pakko lukea kaikki kerralla. Kun vähäiset yöunet ei haittaa. Laskin kirjan toissa yönä käsistäni väkisin. Olisin ehkä voinut lukea vielä vähän mutta kello oli jo yli puoli kolme aamulla. Heräsin neljän tunnin päästä ja en voinut olla ottamatta kirjaa yöpöydältä. Nuo vähäiset unet eivät tuntuneet missään kun sain annoksen huumetta kirjan muodossa kiduksiini.

Sally Thorne osaa totisesti kirjoittaa. Teksti on kevyttä ja se soljuu töksähtelemättä eteenpäin kuin vesi purossa. Teksti on täynnä sitä lemppariani, josta tulee aina niin katkeransuloisesti mieleen omat keskusteluni elämäni miesten kanssa. Piikikästä sarkasmin täyttävää huumoria. Hörähtelin vähän väliä nokkelille sutkautuksille ja elin tekstiä kaikilla aisteillani. Miten koukuttavasti suutelukohtaukset olikaan kirjoitettu. Tuntui kuin minua olisi juuri suudeltu.

Ja vaikka minulla on viha-rakkaussuhde onnellisiin loppuihin niin silti valitsen aina rakkauden. Miten tuhottoman repivää on jos en saakaan sitä ennalta arvattavaa happyendiäni. Koska jos en saa sitä oikeassa elämässä niin miksen saisi sitä sitten edes fiktion kautta. Myötäeläminen on sekin vahva tunne. Ja rakkaus on niin ihanaa.

Vahva suositus tälle! 💋
Makea kuin karkki, terävä kuin veitsi. 


Sally Thorne
Totista leikkiä 
HarperCollins Suomi 2021 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oma KOPPA - puikoissa ja koukussa

Ei uskoisi, että siitä on jo melkein kymmenen vuotta kun tein edellisen kerran arvostelun Virpi Marjaana Siiran kirjasta. Miten tämä aika kulkeekaan näin nopeasti! Silloisessa kirjassa aiheena olivat ympyrät ja sen eri variaatiot . Ja silloin vain virkkailtiin, toisin kuin tässä Oma KOPPA, puikoissa - ja koukussa kirjassa, jossa myös neulotaan (eli kudotaan kuten meillä päin sanotaan). Tuon edellisen arvostelun yhteydessä vuolaasti kiittelin kirjailijaa siitä, että olin oppinut tekemään täydellisen ympyrän. Myönnän, että tasaisen pinnan tai muodon aikaansaaminen on aina hieman hankalaa. Ympyrästä tulee kuppi ja kopasta pefletti. Tykkään Virpi Marjaana Siiran tyylistä tehdä ja luoda. Se on jotenkin niin vaivatonta ja spontaania. Kuten aiemminkin sanoin, ajatus "ei oo niin justiinsa " tuntuu sopivan myös tähän kirjaan. Moka tai virhe on vaan kaunistus.  Tässä kirjassa inspiraationa ovat toimineet puut. Ja luonto yleensä. Ovathan nuo tärkeitä meidänkin olemassaolon kannalta

Satuhieronta

Satuhieronta  läsnäolevan kosketuksen ja sadun taikaa ”Satuhieronta on satujen yhdistämistä kosketukseen ja kevyeen hierontaan. Se on rentoutumista ja rauhoittumista, läsnäoloa ilon ja leikin kautta. Satuhieronnassa yhdistyy kaksi lapsen kasvun ja kehityksen kannalta oleellista asiaa:  satu ja hyvä kosketus." Muistatko miten hyvältä se tuntui kun joku piirteli selkään kuvioita? Omasta lapsuudesta se ainakin muistuu mukavana muistona mieleen. Monesti lapsina piirtelimme toistemme selkään kuvioita ja yritimme arvata mikä kuva on kyseessä. Samaa on tehty myös päiväkodissa ja koulussa. Nyt asiaa on tutkittu tarkemmin, ja sille on löytynyt nimi: ’satuhieronta’. Satuhieronta tuntuu lähes epätodellisen yksinkertaiselta tavalta poistaa monia negatiivisia asioita ja ennen kaikkea lisätä positiivisia asioita. Satuhieronnan vaikutukset ulottuvat niin psyykkiseen, fyysiseen kuin sosiaaliseenkin hyvinvointiin. Se antaa myönteisen läheisyyden ja kosketuksen kokemuksia, tukee itsetuntoa, kehittä

Kirjosukkakirja

  En kestä, miten keksit näitä ideoita Lumi Karmitsa! Olet niin valtavan taitava luomaan taidetta puikoilla. Kirja kirjalta yhä huikeampia neulekuvioita ja -malleja.  Tässä uusimmassa kirjassa on eräs veikeä juttu. Kirjosukkakirjasta löytyy 20 erilaista upeaa sukkaa, mutta vain yksi ohje. Nii'in. Luit oikein. Eli jos osaat tehdä yhdet sukat, osaat tehdä kaikki! Kirjan kuvioiden mallikertoja voi hyödyntää myös muissa töissä kuten vaikkapa peitoissa, pipoissa, kaulahuiveissa tai hameen helmassa. Huisia, eikö! Kirjan kuvioissa vipeltävät jälleen kerran somat eläimet, kuten ketut, puput, kisut, lampaat, possut ja linnut. Pääkallojakaan ei olla unohdettu, onneksi. Näiden lisäksi seilataan merellä, tehdään eeppistä shittiä, pohditaan kuka on tuo sukkien rillipäinen nainen, ja sanotaan heipat alienille, lumiukolle ja joulupukille sekä merenneidolle. Löytyypä kuoseista tietysti myös paljon luontoteemaa ja kukkasia. Miten voi pikseleillä saada aikaan pyöreitä muotoja? Se minua aina miet