Bujoilu. Onko tuttu termi? Se on oikeastaan aika hassua, että asiat joita olemme ehkä tehneet jo vuosikausia ilman sen kummempaa nimitystä ovat nyt saaneet hienon termin kruunuksi ylleen. Vähän kuin skräppäyskin.
Oikeastaan nuo kaksi termiä sitoutuvatkin toisiinsa tekniikoidensa ansiosta. Skräppäys eli askartelu, jossa yhdistellään erilaisia materiaaleja, valokuvia, kirjoittelua ja piirtämistä, sopii hyväksi kaveriksi bujoilulle, jossa taas koristellaan eri tekniikoin kalenteria, vaikkakin moni bujoilija luo kalenterinsa alusta alkaen itse.
Sekä skräppäys että bujoilu on hirmu luovaa puuhaa. Käsillä tekemistä, jossa saa kunnolla toteuttaa itseään. Samalla se voi olla hyvin vapauttava ja rentouttava mielenhallinnan kokemus. Bujoillessa saa tietysti myös ajanhallinnan ojennukseen. Bujo eli bullet journal on ikäänkuin kalenteri ja päiväkirja yhdessä.
Minervan kevään uutuus Bujoilijan inspiraatiokirja toimii nimensä mukaisesti inspiraationa sekä bujoiluun vasta tutustuneille että jo siihen hurahtaneille. Vaikka kyse onkin luovasta tekemisestä eikä luovuudelle voi asettaa tiukkoja raameja, antaa tämä kirja kuitenkin avaimet bujoilun periaatteisiin.
Sisältönä kirjassa on mm.
* miten käyttää erilaisia fontteja sekä millaiset kynät kannattaa näihin valita,
* bullet journal -metodit eri lokeineen, eli miten luoda esimerkiksi vuosi-, päivä- tai kuukausiloki
* teemaideoita ja koristeluvinkkejä
Kirjan lopusta löytyy vielä ohjeet ja vinkit bujon kuvaamiseen. Kuvaamalla bujot, ja jakamalla kuvat esimerkiksi Pinterestiin, bujoilijat vaihtavat keskenään ideoita.
Emma Ollila
Minerva Kustannus 2021
Kommentit
Lähetä kommentti