Hyvää oloa ja terveyttä ruoasta. Se ei tarkoita tylsää ja mautonta, vaan herkullista kotiruokaa jossa turha on poistettu ja korvattu terveellisemmillä vaihtoehdoilla. VHH- ja KETO-ruokavaliot ovat nousseet vuosien saatossa ihmisten suosioon ihan jo siitä syystä, että niitä noudattamalla on voinut saavuttaa enemmän terveyttä, hyvinvointia ja jopa päästä eroon lääkkeistä.
Vähähiilihydraattiseen ruokavalioon siirtyminen ei välttämättä ole vaikeaa mutta se vaatii aluksi totuttelua. Siinä vähennetään sokerin ja kotimaisten viljojen saantia, sekä tarkkaillaan hiilihydraattien määrää annoksissa. Perunaan, riisiin ja pastaan tottuneelta se vaatii uusia ajatuksia ja tottumuksia, koska ne täytyy suuren hiilihydraattipitoisuutensa takia vaihtaa parempiin vaihtoehtoihin.
Basam Booksin VHH ruoka- ja herkkuohjeita -kirja esittelee lukuisia reseptejä alkuruuista pääruokiin ja makeisiin jälkäreihin. VHH-ruokavalioon siirtyvän ei tarvitse luopua herkuista kuten pizzasta tai makeista leivonnaisista. Ruokavaliota noudattava saa syödä myös munia, voita, kermaa, juustoa ja rasvaa sisältävää lihaa. Ruokavalioon eivät korvikkeet kuulu vaan kaikki mitä syödään on täyttä ravintoa.
Kirjan kirjoittaja Satu-Marja Sjöholm on valtion aluehallinnon liikuntatoimen ylitarkastaja, joogaohjaaja ja terveysvaikuttaja. Hän on aina pitänyt leipomisesta, ja hänen intohimonaan on ollut jo vuosikausia ruoka- ja leivontaohjeiden kehittely terveellisempään suuntaan. Hän haluaa omalla esimerkillään innostaa ja tsempata sekä osoittaa, miten terveellinen ruokavalio, liikunta, hyvä yöuni ja henkinen hyvinvointi vaikuttavat terveyteen, energiatasoon ja ulkonäköön.
VHH ruoka- ja herkkuohjeita
— Ketogeeniseen, vähähiilihydraattiseen ja hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon
Satu-Marja Sjöholm
Kommentit
Lähetä kommentti