Rakastatko leivonnaisia mutta jokin rajoittaa sinua nauttimasta niistä? Jos rajoittava tekijä on gluteeni, niin tämän kirjan avulla voit selättää rajoitteesi ja alkaa leipomaan ja kokkaamaan helppoja sekä herkullisia gluteenittomia herkkuja!
Marika Kaila esittelee uudessa kirjassaan Gluteeniton - helpot ja herkulliset lukuisia reseptejä gluteenittomaan leivontaan sekä ruoanlaittoon. Enää keliakian ei tarvitse olla este. Moni muukin kuin allergikko suosii gluteenittomia leivonnaisia, koska ne saattavat sopia heidän vatsalleen paremmin.
Kirja perustuu samaan ruokafilosofiaan, kuin Marika Kailan suosittu blogikin Ranteita myöjen taikinasa. Kaikki ansaitsevat nauttia suussa sulavista herkuista ruokavaliosta riippumatta.
Kirjan ohjeet ovat ihanan kotoisia ja hyvällä tavalla tavallisia. Raaka-aineet on helposti saatavilla ja ohjeissa on käytetty maltillisesti esimerkiksi sokeria, mikä itseäni kovasti miellyttää. Perinteiset jauhot korvataan mm. Semperin jauhoseoksilla mutta myös perunajauho sopii hyvin moniin leivonnaisiin. Esimerkiksi kakuissa meillä on aina käytetty perunajauhoja koska ne tekevät kakkupohjista ihanan kuohkeita. Ja se mikä kirjan resepteissä on ehkä parasta on se, että ne näyttävät ihan tavallisilta leivonnaisilta! Usein kun on tottunut siihen, että gluteenittomat vaihtoehdot näyttävät selkeästi poikkeavilta verrattuna perinteisillä jauhoilla tehtyihin leivonnaisiin, ja se taas on osaltaan vaikuttanut mielikuviin niiden mausta ja koostumuksesta.
Kailan ohjeilla syntyvät niin patongit, piirakat, pannarit, leivät kuin pullat, kakut, mokkapalat, juustokakut ja keksitkin. Lisäksi kirjasta löytyy kiitettävästi ohjeita välipaloihin, pääruokiin ja lisukkeisiin. Viimeistään nyt on hyvä heittää rajoitteet ja ennakkoluulot romukoppaan ja pistää ranteet taikinaan! Toivottavasti sinäkin innostut jälleen leipomaan tämän kirjan avulla.
Marika Kaila
Gluteeniton - helpot ja herkulliset
Kommentit
Lähetä kommentti