Herkulliset pikkusyötävät arkeen ja juhlaan löytyvät Liisa Westerbergin uusimmasta kirjasta Pikkusuolaista (Readme.fi). Jälleen on kirjan kansien väliin saatu luotua monenlaista herkkua, jännä miten niitä uusia reseptejä vain tulee kokoajan lisää. Aina löytyy jotakin uutta kokeilemisen arvoista. Suolaiset herkut ovatkin mukavaa vaihtelua makeille leivonnaisille, ne sopivat niin moneen tilanteeseen aamupalapöydästä iltapalaksi ja ne ovat myös suosittu osa juhlapäydän tarjoiluista.
Pikkusuolaista ei sisällä pelkästään leivonnaisia vaan kirjasta löytyy myös kotitekoisten sipsien ohjeita, mm. juustolastut, chili-porkkanalastut, kesäkurpitsa-parmesaanilastut ja mikrossa valmistetut sipsit. Myös valmiita tuotteita on tuunattu uuteen uskoon: ruisleivästä on tehty ruistikkuja, tortillalevyistä on tehty rapsakoita suupaloja, pähkinät ja popcornit on maustettu uudella tavalla ja muovipurkkien pikkukalat on tuunattu astetta verran paremmiksi. Kirjasta löytyy ohjeet myös parin mausteseoksen tekoon. Ja mitäs sipsit ja leivät olisivat ilman maukkaita kastikkeita ja dippejä, esimerkiksi sivun 167 savukalatahna näyttää niin herkulliselta, että söisin koko kulhollisen tuosta vain. Salsa, pesto, hummus ja remouladekastikekin syntyvät kirjan ohjeilla.
Kirjaan on saatu kivasti kerättyä ohjeita, joihin en ainakaan muista törmänneeni aiemmin, tai ainakaan lähiaikoina. Muhkea täytetty tortano näyttää ihanalta, nyhtöpullan kaveriksi syntynyt suolainen vaihtoehto pull apart bread olisi sekin kokeilemisen arvoinen. Myös karamellisoiduilla sipuleilla täytetyt sipuligaletet saavat veden herahtamaan kielelle. Minifrittatat menevät nekin kyllä testiin, niin ja nuo pizzakierteet.
Piirakat, muffinit, leivät, pizzat ja burgerit, suolakeksit ja muut naposteltavat löytyvät nyt yksien kansien välistä. Kirjailijaa lainaten: Ihania naposteluhetkiä!
Pikkusuolaista
Liisa Westerberg
Kommentit
Lähetä kommentti