Siirry pääsisältöön

Opas kuvien maailmaan


Gummerus Kustannus

On todella kiehtovaa ja mielenkiintoista miten suuri vaikutus kuvilla - niitä katsomalla ja niitä luomalla - voikaan ihmismieleen olla. Väreillä on samankaltainen vaikutus. 

Sisältävätkö suosikki- ja inhokkikuvasi elementtejä tai symboleja, joita et ole huomannut tai joiden merkitystä et ole ymmärtänyt? Toistuuko niissä sama teema, sama värimaailma tai samankaltainen asetelma? Kun opit tulkitsemaan kuvia ja värejä voit samalla oppia paljon myös itsestäsi, niin henkisellä, psyykkisellä, fyysisellä kuin tunnetasollakin.

Gummeruksen uutuusteos Paljastavat värit, hoitavat kuvat opastaa sinut kuvien maailmaan. Kirja sisältää lukuisia harjoituksia, joiden avulla opit lukemaan kuvia ja niiden sisältämiä (piilo)viestejä. Kirjan viimeisessä kappaleessa tartutaan itse kynään ja tehdään omakuvaharjoituksia ja otetaan selvää miksi piirtely on tärkeää. Onhan sekin jo todistettu, että ihmiset jotka piirtelevät kouluvihkonsa täyteen töherryksiä oppivatkin paremmin. Piirtely parantaa keskittymiskykyä ja siten tiedon sisäistämistä. 

Kirja sisältää kamalan paljon asiaa, ja tällaiselle kuvakirjaihmiselle tekstin ja tiedon määrä meinasi olla liikaa. Minua huvittikin kirjoittajan maininta kirjan alkumetreillä "Enää ei ole aikaa lukea, tai sitten ei jakseta keskittyä lukemaan." Tämä pitää todellakin paikkansa ainakin minun kohdallani. Muistan miten vaikeaa oli kouluaikoina sisäistää koealueita, varsinkin jos aihe oli itselle vähänkään vieras tai uusi. Mutta vaikka aihe olisi kiinnostavakin minulla on aina ollut vaikeuksia sisäistää lukemaani. Kuvien kanssa taas on ihan eri juttu. Kuva kertoo todellakin enemmän kuin tuhat sanaa. 

Kirjan tehtävät ovat mielenkiintoisia ja aion varmasti tehdä niistä ainakin osan kunhan vain saan tarvittavan määrän rauhallista ja häiriötöntä aikaa. Haasteekseni saattaa myös koitua huono kykyni toimia spontaanisti. Mutta katsotaan. Minua kuitenkin suuresti kiehtoo päästä sukeltamaan mieleni syvyyksiin ja halu tutustua sisäiseen minääni on suuri.
Tämä kirja opastaa ymmärtämään kasvavaa kuvatulvaa ja kertoo, mitä kuvilla voi tehdä. Kuvataiteilija ja luovuusvalmentaja Krista Launonen neuvoo kädestä pitäen katsomaan suosikkikuvia ja inhokkikuvia, tekemään hoitavia kuvia niin piirtämällä kuin kännykällä näpsimällä, ja sukeltamaan samalla värien maailmaan. (Lähde)Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…