Siirry pääsisältöön

Opas kuvien maailmaan


Gummerus Kustannus

On todella kiehtovaa ja mielenkiintoista miten suuri vaikutus kuvilla - niitä katsomalla ja niitä luomalla - voikaan ihmismieleen olla. Väreillä on samankaltainen vaikutus. 

Sisältävätkö suosikki- ja inhokkikuvasi elementtejä tai symboleja, joita et ole huomannut tai joiden merkitystä et ole ymmärtänyt? Toistuuko niissä sama teema, sama värimaailma tai samankaltainen asetelma? Kun opit tulkitsemaan kuvia ja värejä voit samalla oppia paljon myös itsestäsi, niin henkisellä, psyykkisellä, fyysisellä kuin tunnetasollakin.

Gummeruksen uutuusteos Paljastavat värit, hoitavat kuvat opastaa sinut kuvien maailmaan. Kirja sisältää lukuisia harjoituksia, joiden avulla opit lukemaan kuvia ja niiden sisältämiä (piilo)viestejä. Kirjan viimeisessä kappaleessa tartutaan itse kynään ja tehdään omakuvaharjoituksia ja otetaan selvää miksi piirtely on tärkeää. Onhan sekin jo todistettu, että ihmiset jotka piirtelevät kouluvihkonsa täyteen töherryksiä oppivatkin paremmin. Piirtely parantaa keskittymiskykyä ja siten tiedon sisäistämistä. 

Kirja sisältää kamalan paljon asiaa, ja tällaiselle kuvakirjaihmiselle tekstin ja tiedon määrä meinasi olla liikaa. Minua huvittikin kirjoittajan maininta kirjan alkumetreillä "Enää ei ole aikaa lukea, tai sitten ei jakseta keskittyä lukemaan." Tämä pitää todellakin paikkansa ainakin minun kohdallani. Muistan miten vaikeaa oli kouluaikoina sisäistää koealueita, varsinkin jos aihe oli itselle vähänkään vieras tai uusi. Mutta vaikka aihe olisi kiinnostavakin minulla on aina ollut vaikeuksia sisäistää lukemaani. Kuvien kanssa taas on ihan eri juttu. Kuva kertoo todellakin enemmän kuin tuhat sanaa. 

Kirjan tehtävät ovat mielenkiintoisia ja aion varmasti tehdä niistä ainakin osan kunhan vain saan tarvittavan määrän rauhallista ja häiriötöntä aikaa. Haasteekseni saattaa myös koitua huono kykyni toimia spontaanisti. Mutta katsotaan. Minua kuitenkin suuresti kiehtoo päästä sukeltamaan mieleni syvyyksiin ja halu tutustua sisäiseen minääni on suuri.
Tämä kirja opastaa ymmärtämään kasvavaa kuvatulvaa ja kertoo, mitä kuvilla voi tehdä. Kuvataiteilija ja luovuusvalmentaja Krista Launonen neuvoo kädestä pitäen katsomaan suosikkikuvia ja inhokkikuvia, tekemään hoitavia kuvia niin piirtämällä kuin kännykällä näpsimällä, ja sukeltamaan samalla värien maailmaan. (Lähde)Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…