Siirry pääsisältöön

Kustannus Mäkelän uutuuksia!


Mikään ei voita oikeaa kirjaa, siis sellaista jota voi käsin kosketella. Minusta ei siis koskaan saa e-kirjojen ystävää, enkä kyllä niitä mitenkään voisi lukeakaan kun en tarvittavia laitteita omista.
Perinteisellä kirjalla on vain niin paljon annettavaa aisteille.

Kustannus Mäkelän tämän kevään uutuuksista tässä esillä muutama hypisteltävä yksilö.
Ensimmäisenä Betonista kotiin ja puutarhaan...
...kaikkea kaunista!
Betoni materiaalina miellyttää minua monella tapaa. Tykkään sen kauniista pinnasta, yksinkertaisesta ilmeestä ja monipuolisuudesta. 

Kirja sisältää paljon DIY-ideoita betonin työstöön. Kirjan ohjeilla nikkaroidaan itse omat muotit mm. puutavarasta, vanerista, kierrätysmateriaaleista, paperista tai lateksista. Lateksimuotin teko näyttää helpolta ja inspiroivalta, ja kirjassa esitelty betoniankka (muotti tehdään lateksin ja kumiankan avulla) on vallattoman hauska!

Kirjassa...

...on selkeät vaihe vaiheelta etenevät ohjeet ja kuvat. 
...esiteltyjen sisustus- ja käyttöesineiden lisäksi voit inspiroitua kirjan kuvituksista - keksiä omia ideoita ja toteutuksia. 
...vinkataan myös miten betonia voi kuvioida, maalata ja värjätä.
...työt on tehty kuivabetonista, jonka kiviaineksen raekoko on enintään 4mm, tämä siis kannattaa varmasti pitää mielessä kun suuntaa rautakauppaan betoniostoksille.

Pihagrilli, avohylly, penkki, jakkara, kynttilänjalka,betonilaatat, 
kirjatuki, ruukut ja kipot erilaisin kuviointimenetelmin, valaisin ja maljakko muovisesta pussista.

Kaikkea mielenkiintoista siis. Minua on jo pitkään kiinnostanut tuo betoni mutta vielä en ole uskaltanut ryhtyä toimeen. Ja olisihan se ihan aiheellista keksiä myös se toteutettava idea.

***


Kierrätysmateriaalit ovat edelleen IN, ja tässäkin kirjassa niitä käytetään - munakennoja, vanhoja kirjoja ja pakkauspaperia. Niistä on kaikki kauniit jutut tehty.
Kirjassa Paperidesign esitellyt ideat eivät ehkä ole uusia mutta aina voi silti löytää jotakin uutta, esimerkiksi mallin tai työstön suhteen.
Munakennoista tehdään perinteisiä kukkasia ja kransseja, mutta kennoista syntyy myös mielenkiintoisennäköisiä munia, eläinhahmoja, sydämiä ja seinäkoristeita.
Kirjansivuista syntyy yksilöllisiä maljakoita, kransseja ja kehyksiä.
Pakkauspaperi muotoutuu naruksi josta syntyy kukkasia ja sisustusesineitä.

Kirjan alussa esitellään käytettävät materiaalit ja perustekniikat ja lopusta löytyy kaavapiirrokset.

Kirjan on kirjoittanut Angelika Kipp, joka on kirjoittanut askartelukirjoja jo yli 25 vuoden ajan. 


***


Hmm..mahtaisikohan se appiukko nyt rakentaa sen paviljongin, lapsikin tilasi, että papan täytyy ensi kesänä rakentaa vene ja lentokone - siis sellaiset joihn ihminenkin mahtuu sisään. Siinä on haastetta kerrakseen, mutta ehkä tästä kirjasta on apua. Nikkaroi piha viihtyisäksi -kirjan työt on suunnattu ihmiselle, joka jo osaa hieman nikkaroinnin perustaitoja. Tämä kirja ei silti sisällä tarkkoja rakennus- ja työohjeita vaan sen pääpaino on antaa ideoita ja inspiraatiota lukijoilleen. Isompia projekteja varten kirjasta kuitenkin löytyy yksinkertaiset mallipiirrokset. 
Kirjassa on runsaasti ideoita taimien ja kasvien kasvatukseen ja löytyypä sieltä myös isompikin projekti: kasvihuoneen rakentaminen. 
Lapset ovat myös tärkeässä osassa: lasten pihakeittiö, puinen auto, narukeinu ja teltta.
Lisäksi monia muita ideoita kuten ajopuusta tehty hylly, aaltoileva sohva ja teline riippumatolle. Tästäkin kirjasta löytyy pari ideaa betonin kanssa työskentelyyn.
Kirjassa on runsaasti kuvia ja fiilis on todella lämmin ja kesäinen.

Nyt jo hyvä aika suunnata ajatukset kesään ja käynnistää ideariihi, 
toivottavasti sinäkin inspiroiduit näistä kädentaito- ja harrastekirjauutuuksista!
Mukavaa kevään odotusta!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…