Siirry pääsisältöön

Opas korujen tekoonAtena

Tämä teos on todellinen koruntekijän tietopankki. Kirjasta löytyy runsaasti ideoita korujen tekoon ja selkeät ohjeet kuvien kera. Olit sitten aloittelija tai jo kokeneempi tekijä, niin tästä teoksesta on sinulle hyötyä. Kirjan alussa käydään läpi perustiedot: materiaalit, työvälineet ja opastetaan millainen on ihanteellinen ja ergonominen työtila. Lisäksi tutustutaan hieman korujen suunnitteluprosessiin. Jokaisen tekijän koruissa on omat ominaispiirteensä ja inspiraatiota voi ammentaa monista asioista, siksi suunnitteluun ja luonnosten tekoon kannattaa panostaa - ne toimivat hyvänä ohjenuorana työskennellessä. Tämä kirja ei ole suunnattu ainoastaan harrastajille vaan sisältö opastaa myös ammattimaiseen työskentelyyn: se opastaa suunnittelutyössä, opettaa työmenetelmät ja eri työvälineiden käytön siten, että onnistut luomaan useita samanlaisia koruja.

Olin positiivisesti yllättynyt, että kirjasta löytyy ohjeet jopa korunosiin, siis sellaisiin jotka ajattelin ostettavan valmiina kaupasta. Välirenkaat, korvakorukoukut, nyörinpäät, koruneulat ja lukot tehdään kaikki itse kirjan selkeillä ohjeilla. Itsetehden saat luotua juuri oikeanlaisia kappaleita. Korunosien lisäksi tehdään itse myös erilaiset ketjut: neuleketju, makramee, punokset, muinaisketju, silmukkalenkkiketju ja monet muut. 

Kun työvälineet ja -vaiheet ovat tulleet tutuiksi, on aika siirtyä korujen valmistamiseen. Kirja sisältää 11 erilaista koruja sormuksista hiuskoruihin ja rannerenkaista korviksiin. Jokaisessa projektissa kerrotaan tarkasti mitä välineitä tarvitaan ja millaisia materiaaleja käytetään. Rohkea tekijä voi kuitenkin soveltaa ohjeita ja luoda ihan omanlaisia koruja itseä miellyttävistä materiaaleista. 

Itse olen huono käyttämään koruja mutta kauniit korut hivelevät silti aistejani. Kirjan malleista linnunpesäkaulakoru oli mieluisin. Pidän sen luonnollisesta ja hieman hallitsemattomastakin ilmeestä. Koru vaikuttaa helpolta tehdä ja mallia voi soveltaa muihinkin koruihin. 

Jos siis innostuit aiheesta niin tämä kirja on juuri sinulle! 

Korusuunnittelijan ihastuttavat neuvot yksilöllisiin koruihin

Metallilanka on koruntekijän unelma: se on monipuolinen, helposti työstettävä materiaali, johon voi liittää melkein mitä vain helmistä ja korukivistä erilaisiin nauhoihin ja nyöreihin. Metallilankaa voi neuloa, punoa, vääntää ja taittaa, ja lopputuloksena on häikäiseviä, omaperäisiä koruja. Kristalleja sädehtivän sormuksen tai herkän linnunpesäkaulakorun tekemiseen tarvitaan hyvin vähän välineitä, ja työmenetelmät on helppo oppia.

Upeat, helpot metallilankakorut perehdyttää metallilangan käsittelyyn. Havainnolliset ohjeet etenevät perustekniikoista vaativampiin, ja lisäksi kirjassa on yhdentoista projektin yksityiskohtaiset ohjeet. Kun tekniikat tulevat tutuiksi, vain oma mielikuvitus on rajana ja voit suunnitella oman, ainutlaatuisen korumallistosi!

Wing Mun Devenney on korusuunnittelija ja opettaja, joka on suunnitellut kiitettyjä korusarjoja eri muotitaloille.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…