Siirry pääsisältöön

Opas korujen tekoonAtena

Tämä teos on todellinen koruntekijän tietopankki. Kirjasta löytyy runsaasti ideoita korujen tekoon ja selkeät ohjeet kuvien kera. Olit sitten aloittelija tai jo kokeneempi tekijä, niin tästä teoksesta on sinulle hyötyä. Kirjan alussa käydään läpi perustiedot: materiaalit, työvälineet ja opastetaan millainen on ihanteellinen ja ergonominen työtila. Lisäksi tutustutaan hieman korujen suunnitteluprosessiin. Jokaisen tekijän koruissa on omat ominaispiirteensä ja inspiraatiota voi ammentaa monista asioista, siksi suunnitteluun ja luonnosten tekoon kannattaa panostaa - ne toimivat hyvänä ohjenuorana työskennellessä. Tämä kirja ei ole suunnattu ainoastaan harrastajille vaan sisältö opastaa myös ammattimaiseen työskentelyyn: se opastaa suunnittelutyössä, opettaa työmenetelmät ja eri työvälineiden käytön siten, että onnistut luomaan useita samanlaisia koruja.

Olin positiivisesti yllättynyt, että kirjasta löytyy ohjeet jopa korunosiin, siis sellaisiin jotka ajattelin ostettavan valmiina kaupasta. Välirenkaat, korvakorukoukut, nyörinpäät, koruneulat ja lukot tehdään kaikki itse kirjan selkeillä ohjeilla. Itsetehden saat luotua juuri oikeanlaisia kappaleita. Korunosien lisäksi tehdään itse myös erilaiset ketjut: neuleketju, makramee, punokset, muinaisketju, silmukkalenkkiketju ja monet muut. 

Kun työvälineet ja -vaiheet ovat tulleet tutuiksi, on aika siirtyä korujen valmistamiseen. Kirja sisältää 11 erilaista koruja sormuksista hiuskoruihin ja rannerenkaista korviksiin. Jokaisessa projektissa kerrotaan tarkasti mitä välineitä tarvitaan ja millaisia materiaaleja käytetään. Rohkea tekijä voi kuitenkin soveltaa ohjeita ja luoda ihan omanlaisia koruja itseä miellyttävistä materiaaleista. 

Itse olen huono käyttämään koruja mutta kauniit korut hivelevät silti aistejani. Kirjan malleista linnunpesäkaulakoru oli mieluisin. Pidän sen luonnollisesta ja hieman hallitsemattomastakin ilmeestä. Koru vaikuttaa helpolta tehdä ja mallia voi soveltaa muihinkin koruihin. 

Jos siis innostuit aiheesta niin tämä kirja on juuri sinulle! 

Korusuunnittelijan ihastuttavat neuvot yksilöllisiin koruihin

Metallilanka on koruntekijän unelma: se on monipuolinen, helposti työstettävä materiaali, johon voi liittää melkein mitä vain helmistä ja korukivistä erilaisiin nauhoihin ja nyöreihin. Metallilankaa voi neuloa, punoa, vääntää ja taittaa, ja lopputuloksena on häikäiseviä, omaperäisiä koruja. Kristalleja sädehtivän sormuksen tai herkän linnunpesäkaulakorun tekemiseen tarvitaan hyvin vähän välineitä, ja työmenetelmät on helppo oppia.

Upeat, helpot metallilankakorut perehdyttää metallilangan käsittelyyn. Havainnolliset ohjeet etenevät perustekniikoista vaativampiin, ja lisäksi kirjassa on yhdentoista projektin yksityiskohtaiset ohjeet. Kun tekniikat tulevat tutuiksi, vain oma mielikuvitus on rajana ja voit suunnitella oman, ainutlaatuisen korumallistosi!

Wing Mun Devenney on korusuunnittelija ja opettaja, joka on suunnitellut kiitettyjä korusarjoja eri muotitaloille.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…