Siirry pääsisältöön

2in1 Autokirja


Kukapa ei tykkäisi upeista autoista. En minä niistä juuri mitään ymmärrä, katselen lähinnä ulkonäköä, väriä ja merkkiä. Rakastan vanhoja autoja, niiden runsaita pyöreitä muotoja. Sanon aina, että sanaa 'auto' voidaan käyttää vain vanhoista kunnon autoista, nykyajoneuvot ovat vain kulkuvälineitä.

Readme:n Suuri autokirja - koko historia on aika unelma teos! Ajattelin ensin, että annan sen pojalleni joka on siinä iässä, että hän tykkää rakennella kaikkea: autoja, lentokoneita ja avaruusaluksia pahvista ja paperista. Hän on myös hyvin tarkka sen suhteen, että sen rakennettavan auton tai lentokoneen on muistutettava miltei 100% oikeaa vastaavaa laitetta. Ei siis riitä, että liimaan pahvilaatikkoon renkaat tai siivet, vaan sen on näytettävä ihan juuri sellaiselta kuin mitä oikea auto tai lentokone on. Ei siis yhtään haastavaa, ei. Niin ja siinä pitäisi myös olla oikea moottori ja ihmisen pitäisi mahtua kyytiin.

Ajattelin, että tämä kirja olisi hänelle kiva - ainakin tässä kirjassa olisi oikeannäköisiä autoja, ja mikä parasta: kirjan autot voidaan "rakentaa" kolmiulotteisiksi pienoismalleiksi. Kirja pitää siis sisällään tavallaan kaksi erillistä kirjaa: kirjan jossa esitellään historian 50 ikonisinta mallia ja kirjan, joka sisältää 50 irrotettavaa kolmiulotteista pienoismallia.

Poika ei innostunut kirjan "silpomisesta" vaan varjeli kirjaansa kuin mitäkin aarretta. Minä sitten yömyöhällä salaa irrottelin yhden lempparini - Elviksen Cadillacin ja taittelin auton muotoonsa. Ei se niin helppoa ollut kuin ajattelin, tarvitaan siis sorminäppäryyttä ja hyvää liimaa. Nyt minulla on sitten ihan oma Cadillac, menettelee sen aikaa kunnes saan ihan oikean - sitä odotellessa...Kirjaa suositellaan yli 8-vuotiaille.

***

Esittely
Lähde matkalle läpi autojen historian 50 ikonisen mallin kyydissä alkaen vuoden 1908 T-Fordista ja päätyen vuoden 2013 Rolls-Royce Wraithiin.

• Keräilijän opas kertoo jokaisen auton asemasta autoilun historiassa.
• Irrotettava malliosa sisältää painamalla irrotettavat osat, joista voidaan rakentaa 50 huipputyylikästä kolmiulotteista pienoismallia. 
• Sivut ovat kartongin vahvuisia, joten pienoismalleista tulee tukevia.

Simon Heptinstall 
2015
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…