Siirry pääsisältöön

2in1 Autokirja


Kukapa ei tykkäisi upeista autoista. En minä niistä juuri mitään ymmärrä, katselen lähinnä ulkonäköä, väriä ja merkkiä. Rakastan vanhoja autoja, niiden runsaita pyöreitä muotoja. Sanon aina, että sanaa 'auto' voidaan käyttää vain vanhoista kunnon autoista, nykyajoneuvot ovat vain kulkuvälineitä.

Readme:n Suuri autokirja - koko historia on aika unelma teos! Ajattelin ensin, että annan sen pojalleni joka on siinä iässä, että hän tykkää rakennella kaikkea: autoja, lentokoneita ja avaruusaluksia pahvista ja paperista. Hän on myös hyvin tarkka sen suhteen, että sen rakennettavan auton tai lentokoneen on muistutettava miltei 100% oikeaa vastaavaa laitetta. Ei siis riitä, että liimaan pahvilaatikkoon renkaat tai siivet, vaan sen on näytettävä ihan juuri sellaiselta kuin mitä oikea auto tai lentokone on. Ei siis yhtään haastavaa, ei. Niin ja siinä pitäisi myös olla oikea moottori ja ihmisen pitäisi mahtua kyytiin.

Ajattelin, että tämä kirja olisi hänelle kiva - ainakin tässä kirjassa olisi oikeannäköisiä autoja, ja mikä parasta: kirjan autot voidaan "rakentaa" kolmiulotteisiksi pienoismalleiksi. Kirja pitää siis sisällään tavallaan kaksi erillistä kirjaa: kirjan jossa esitellään historian 50 ikonisinta mallia ja kirjan, joka sisältää 50 irrotettavaa kolmiulotteista pienoismallia.

Poika ei innostunut kirjan "silpomisesta" vaan varjeli kirjaansa kuin mitäkin aarretta. Minä sitten yömyöhällä salaa irrottelin yhden lempparini - Elviksen Cadillacin ja taittelin auton muotoonsa. Ei se niin helppoa ollut kuin ajattelin, tarvitaan siis sorminäppäryyttä ja hyvää liimaa. Nyt minulla on sitten ihan oma Cadillac, menettelee sen aikaa kunnes saan ihan oikean - sitä odotellessa...Kirjaa suositellaan yli 8-vuotiaille.

***

Esittely
Lähde matkalle läpi autojen historian 50 ikonisen mallin kyydissä alkaen vuoden 1908 T-Fordista ja päätyen vuoden 2013 Rolls-Royce Wraithiin.

• Keräilijän opas kertoo jokaisen auton asemasta autoilun historiassa.
• Irrotettava malliosa sisältää painamalla irrotettavat osat, joista voidaan rakentaa 50 huipputyylikästä kolmiulotteista pienoismallia. 
• Sivut ovat kartongin vahvuisia, joten pienoismalleista tulee tukevia.

Simon Heptinstall 
2015
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…