Siirry pääsisältöön

Valo leikkii paperilla


Ja taas lisää ihania ideoita katseltavaksi ja testattavaksi. Ehdin jo ajatella, että voiko enää uusia ideoita tullakaan kun vastaavalla aiheella olevia kirjoja on viime aikoina tullut muitakin, mutta yllätyksekseni ja ilokseni huomasin, että kyllähän näitä ideoita maailmassa piisaa. 

Valo leikkii paperilla on Gummeruksen syksyn uutuuksia. Kirja itsessäänkin on kutsuva ja kiehtova jo pelkän kansikuva perusteella. Kirja sisältää runsaasti erilaisia paperin taittelumalleja: tähtiä, kuusia ja kukkasia. Kiehtovia ideoita ovat mielestäni erityisesti ne, joissa yhdistyvät valo ja paperi. Siinä vasta kaunis pari. Hauska idea on myös himmeli, joka on tehty paperirullista, jotka on rullattu vanhan kirjan sivuista. Materiaaleina ovat mm. sanomalehdet, kirjansivut, akvarellipaperi, käsintehdyt paperit ja munakennot. Materiaaleja, joita on jokaisen saatavilla.
Ohjeet ovat selkeät ja apuna on myös opastekuvia. 

Himmeli menee ainakin heti testiin, koska muutoinkin olen nyt testaillut himmelien tekoa - ihan ensi kertaa elämässäni. Homma on melko simppeliä kunhan idean vain hoksaa, ja koska keräilen vanhoja kirjoja askartelumateriaaliksi niin täytyyhän tämä idea pistää toteutukseen.
Muutoinkin paperi on kaunis materiaali ja se taipuu niin moneen muotoon, sen käyttö on ekologista ja taloudellista, hyvä tapa kierrättää vanha materiaali joksikin uudeksi. Nyt kun joulu tekee tuloaan niin DIY-ideoita alkaa pompsahdella päähäni. Taidanpa ottaa kirjan kainaloon ja aloittaa ideoinnin: miten hyödyntää paperin lahjoissa, askarteluissa ja sisustuksessa.

Oletko muuten kuullut sytykerotista? Minulle on tuttuja vastaavalaiset ruusut, mutta nämä rotat ovat kyllä varsin veikeitä otuksia. Kirjasta löytyy muuten pari hyvää (taittelu)mallia ihan jokapäiväiseen arkeenkin: istutuspotti & biojätepussi. Minulla on haaveissa saada rakennettua tai tuunattua jonkinlainen ikkunalle sopiva "minikasvihuone", jonne sitten laittaisin tomaatin ja paprikan taimet kasvamaan.

Kirjan kuvista, tekstistä ja taitosta vastaa Tiina Rinne
Kustantajana Gummerus 2015

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…