Siirry pääsisältöön

Minun kirjani


Arne ja Carlos ovat vetäneet kirjansidonnan mutkat ihanan suoriksi ja yksinkertaisiksi. Ei enää käsin ompelua(no, paitsi viimeistelyssä) vaan tehtävään valitaan iloisen väriset langat ja ompelukone! Jos kirjansidonta on sinulle tuttua, olet ehkä myös tottunut tai oppinut siihen, että kirjaan valittujen papereiden tulisi olla siistejä ja yksivärisiä. Minun kirjani valaisee tunkkaiset ajatusmallit ja toimintatavat. Omaan kirjaan valitut sivut voivat olla vaikka maksettuja laskuja kaappien kätköistä tai mainoskuvastosta revittyjä sivuja. Sivuiksi käyvät melkeinpä minkälainen paperi tahansa. Voit käyttää uutta tai vanhaa materiaalia, voit laittaa sekaan kangasta, kortteja ja vaikka muovia jos niin haluat. Kunhan osaset vain ovat samankokoisia ja saat ne taitettua keskeltä ja ommeltua kasaan. 

Sivuille ja kansiin voit liimata ja liittää mitä mielesi tekee. Nido, liimaa, teippaa, ompele, maalaa, kaikki käy. Käytä kaikki ylimääräinen laatikkojen pohjilta: paperit, lehdet, valokuvat, pitsit, kangaspalat, napit, nauhat ja nepparit. Voit jättää sivut koristelluiksi tai voit liittää sekaan tekstiä. 
Tällainen itsetehty kirja voi toimia inspiraationa, voit liittää sivuille vaikka sisustusideoita, kangasnäytteitä ja maaliliuskoja. Voit kasata yksiin kansiin kaikki ruokaohjeesi ja ideakuvasi herkuista, joita olet tehnyt tai joita haluaisit kokeilla. Voit kasata lapsesi piirustukset ja kortit yksien kansien väliin. Tai häämuistot, perhekuvat, lomamuistot... Innostun pelkästä ajatuksestakin!
Tämä kirja on niin ihana ja inspiroiva! Tällaisia hypistelykirjoja olen aina halunnut tehdä mutten syystä taikka toisesta ole koskaan vielä oikein saanut sellaista aikaiseksi, ainakaan valmiiksi asti. Mutta nyt haastan itseni tekemään sellaisen, vielä tämän vuoden puolella. Materiaalia ainakin löytyy kaapeittain.

Minun kirjani opastaa sinua tekemään oman kirjasi selkein kuvin ja ohjein alusta loppuun asti.

Minun kirjani. Muistot ja ideat kauniisiin kansiin
Arne & Carlos
Nemo 2015

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…