Siirry pääsisältöön

Minun kirjani


Arne ja Carlos ovat vetäneet kirjansidonnan mutkat ihanan suoriksi ja yksinkertaisiksi. Ei enää käsin ompelua(no, paitsi viimeistelyssä) vaan tehtävään valitaan iloisen väriset langat ja ompelukone! Jos kirjansidonta on sinulle tuttua, olet ehkä myös tottunut tai oppinut siihen, että kirjaan valittujen papereiden tulisi olla siistejä ja yksivärisiä. Minun kirjani valaisee tunkkaiset ajatusmallit ja toimintatavat. Omaan kirjaan valitut sivut voivat olla vaikka maksettuja laskuja kaappien kätköistä tai mainoskuvastosta revittyjä sivuja. Sivuiksi käyvät melkeinpä minkälainen paperi tahansa. Voit käyttää uutta tai vanhaa materiaalia, voit laittaa sekaan kangasta, kortteja ja vaikka muovia jos niin haluat. Kunhan osaset vain ovat samankokoisia ja saat ne taitettua keskeltä ja ommeltua kasaan. 

Sivuille ja kansiin voit liimata ja liittää mitä mielesi tekee. Nido, liimaa, teippaa, ompele, maalaa, kaikki käy. Käytä kaikki ylimääräinen laatikkojen pohjilta: paperit, lehdet, valokuvat, pitsit, kangaspalat, napit, nauhat ja nepparit. Voit jättää sivut koristelluiksi tai voit liittää sekaan tekstiä. 
Tällainen itsetehty kirja voi toimia inspiraationa, voit liittää sivuille vaikka sisustusideoita, kangasnäytteitä ja maaliliuskoja. Voit kasata yksiin kansiin kaikki ruokaohjeesi ja ideakuvasi herkuista, joita olet tehnyt tai joita haluaisit kokeilla. Voit kasata lapsesi piirustukset ja kortit yksien kansien väliin. Tai häämuistot, perhekuvat, lomamuistot... Innostun pelkästä ajatuksestakin!
Tämä kirja on niin ihana ja inspiroiva! Tällaisia hypistelykirjoja olen aina halunnut tehdä mutten syystä taikka toisesta ole koskaan vielä oikein saanut sellaista aikaiseksi, ainakaan valmiiksi asti. Mutta nyt haastan itseni tekemään sellaisen, vielä tämän vuoden puolella. Materiaalia ainakin löytyy kaapeittain.

Minun kirjani opastaa sinua tekemään oman kirjasi selkein kuvin ja ohjein alusta loppuun asti.

Minun kirjani. Muistot ja ideat kauniisiin kansiin
Arne & Carlos
Nemo 2015

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…