Siirry pääsisältöön

Retroneuleet

Retroneuleet

Retroneuleet – suosikkeja vuosien varrelta 
Eva Trotzig
Mäkelä


Kun kirjan avaa, tulee mieleeni heti syksy. Ruskan värit, viileä syysilma ja luonnon tuoksut. Ehkä villalla ja neuleilla on se vaikutus. Säiden viiletessä on ihanaa laittaa lämpimät villasukat jalkaan ja kaivaa vaatehuoneen kätköistä lapaset kylmiä käsiä lämmittämään.

Retroneuleet –kirjaan on kerätty neulemalleja muutamien vuosikymmenten takaa, vanhempiemme ja isovanhempiemme ajoilta. Kirjassa keskitytään neulevaatteisiin, joita naiset ovat tehneet toisille naisille malliksi. Näitä ohjeita on alun perin julkaistu lehdissä, kirjoissa, vihkosissa ja käsityön erikoislehdissä.

Kuva: Kustannus Mäkelä

Myssyjä vauvalle, lapasia, rannekkeita ja huiveja. Neulottuja juhlakauluksia.
Villapaita, villatakki, liivi, villahousut ja hame.

Neuloen voi luoda melkeinpä mitä tahansa. Neulomalla saa persoonallisia tuotteita, joihin voi itse suunnitella kuosit oman maun mukaan.

Kirjassa esitellään lisäksi kolmenlaista patenttineuletta, opastetaan miten neulotaan vanhan ohjeen tai neuleen mukaan ja kerrotaan viimeistelytavoista.

Jokaisesta ohjeesta löytyy tarvittavat tiedot, kuten koko, tarvikkeet, väri, langanmenekki, puikot, neuletiheys ja vaikeusaste. Tarvittaessa ohjeista löytyy myös erilaisia kuviointi- ja kirjontaohjeita. Ohjeet ovat selkeät ja omalle luovuudelle on jätetty myös tilaa. Mikä estää sinua yhdistelemästä eri ohjeita ja kirjoneulemalleja toisiinsa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…