Siirry pääsisältöön

Retroneuleet

Retroneuleet

Retroneuleet – suosikkeja vuosien varrelta 
Eva Trotzig
Mäkelä


Kun kirjan avaa, tulee mieleeni heti syksy. Ruskan värit, viileä syysilma ja luonnon tuoksut. Ehkä villalla ja neuleilla on se vaikutus. Säiden viiletessä on ihanaa laittaa lämpimät villasukat jalkaan ja kaivaa vaatehuoneen kätköistä lapaset kylmiä käsiä lämmittämään.

Retroneuleet –kirjaan on kerätty neulemalleja muutamien vuosikymmenten takaa, vanhempiemme ja isovanhempiemme ajoilta. Kirjassa keskitytään neulevaatteisiin, joita naiset ovat tehneet toisille naisille malliksi. Näitä ohjeita on alun perin julkaistu lehdissä, kirjoissa, vihkosissa ja käsityön erikoislehdissä.

Kuva: Kustannus Mäkelä

Myssyjä vauvalle, lapasia, rannekkeita ja huiveja. Neulottuja juhlakauluksia.
Villapaita, villatakki, liivi, villahousut ja hame.

Neuloen voi luoda melkeinpä mitä tahansa. Neulomalla saa persoonallisia tuotteita, joihin voi itse suunnitella kuosit oman maun mukaan.

Kirjassa esitellään lisäksi kolmenlaista patenttineuletta, opastetaan miten neulotaan vanhan ohjeen tai neuleen mukaan ja kerrotaan viimeistelytavoista.

Jokaisesta ohjeesta löytyy tarvittavat tiedot, kuten koko, tarvikkeet, väri, langanmenekki, puikot, neuletiheys ja vaikeusaste. Tarvittaessa ohjeista löytyy myös erilaisia kuviointi- ja kirjontaohjeita. Ohjeet ovat selkeät ja omalle luovuudelle on jätetty myös tilaa. Mikä estää sinua yhdistelemästä eri ohjeita ja kirjoneulemalleja toisiinsa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…