Siirry pääsisältöön

Pienille ihmisilleSelkeä, raikas ja yksinkertainen ulkoasu kätkee sisäänsä ideoita ja reseptejä. Ruokaideoita pikku-ihmisille. Tällaista kirjaa olenkin kaivannut siitä saakka kun sain huomata, että omat lapseni ovat huonoja syömään. Ja sitähän asiaa on stressattu, murehdittu, tuskailtu ja jopa raivottu. Mikä unelma olisikin omistaa lapsi, joka syö suurella innolla ja ruokahalulla kaikkea mitä hänen nenänsä eteen laitetaan.Saahan sitä haaveilla. Tunnemyrskyni asian suhteen on jo hieman laantunut, vaikka kyllähän se aina välillä ahdistaa, ettei lapselle kelpaa kuin pasta ja tonnikala. Ja meinaa olla myös haasteellista keksiä mitä kokkaisi, että sitä myös lapset suostuisivat maistaa. Onnekseni esikoiseni on alkanut syödä omatekoisia lihapullia. Kirjan innoittamana tein pellillisen lihapullia, joihin piilotin porkkanaraastetta muutaman porkkanan verran - ja hyvin upposi. Ei tullut edes kyselyitä, että mitä tämä on. Lapsi kun on tosiaan niin tarkka, että kaivaa kaikki pienet hippusetkin lautaseltaan, jos ne näyttävät vähääkään hämääviltä.

Pipsan keittokirja pienille ihmisille sai äitinikin innostumaan. Kirjaa ja sen reseptejä oli esitelty aamuTV:ssa ja äitini päätti heti kokeilla niitä käytännössä. Vaikka ideat ja reseptit onkin suunnattu vauvoille, taaperoille ja sitä isommille, sopivat ne myös aikuiseen makuun.

Kirjassa esitellään reseptejä ikäkausittain sopiviksi alkaen ihan ensimmäisistä soseista.
Minä olen tehnyt aina lämpimät ruoat itse, soseuttanut ison kattilallisen kerralla ja pakastanut. Lapset ovat luultavasti saaneet bataattikiintiönsä täyteen ja nyt saakin sitten äiti pohtia mitä sen sijasta tarjoaisi kun lapset ovat sosekauden ohittaneet. 

Resepteissä käytetään puhtaita raaka-aineita, suositaan luomua ja kiinnitetään huomiota ravintoarvoihin ja ruoan terveellisyyteen. Herkkuja ei silti ole unohdettu.

Munapuuro, juuresranskalaiset, kanapasta, hummus, pestopasta ja avokado-raakakaakaomousse.
***
Kvinoapuuro, papumac&cheese, kalapaistos, frittata, sienimunakas ja lasten chai.

Mielenkiintoisia ja tutusta poikkeavia raaka-aineita, ohjeita ja ideoita, lapsia ajatellen.

Tykkäsin kirjan kauniista ilmeestä, ja siitä, että reseptit eivät noudattaneet mitään yhtä tiettyä tiukkaa linjaa, vaan kirjaan oli poimittu reilulla kädellä erilaisia ohjeita. Kirjasta sain lisäksi hyödyllistä tietoa esimerkiksi nitraattikerääjäkasviksista ym. itselleni uusista asioista.
Innolla odotan sitä, että pääsen testaamaan reseptejä lapsillani, ja uskon niiden maistuvan meille aikuisillekin. Ainakin kookosriisi ja avokadojäätelötikut olivat herkullisia, samoin kuin herkkulihapullat ja veneperunat - siinä muuten vasta helppo ruoka, ja edullinenkin vielä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…