Siirry pääsisältöön

Pienille ihmisilleSelkeä, raikas ja yksinkertainen ulkoasu kätkee sisäänsä ideoita ja reseptejä. Ruokaideoita pikku-ihmisille. Tällaista kirjaa olenkin kaivannut siitä saakka kun sain huomata, että omat lapseni ovat huonoja syömään. Ja sitähän asiaa on stressattu, murehdittu, tuskailtu ja jopa raivottu. Mikä unelma olisikin omistaa lapsi, joka syö suurella innolla ja ruokahalulla kaikkea mitä hänen nenänsä eteen laitetaan.Saahan sitä haaveilla. Tunnemyrskyni asian suhteen on jo hieman laantunut, vaikka kyllähän se aina välillä ahdistaa, ettei lapselle kelpaa kuin pasta ja tonnikala. Ja meinaa olla myös haasteellista keksiä mitä kokkaisi, että sitä myös lapset suostuisivat maistaa. Onnekseni esikoiseni on alkanut syödä omatekoisia lihapullia. Kirjan innoittamana tein pellillisen lihapullia, joihin piilotin porkkanaraastetta muutaman porkkanan verran - ja hyvin upposi. Ei tullut edes kyselyitä, että mitä tämä on. Lapsi kun on tosiaan niin tarkka, että kaivaa kaikki pienet hippusetkin lautaseltaan, jos ne näyttävät vähääkään hämääviltä.

Pipsan keittokirja pienille ihmisille sai äitinikin innostumaan. Kirjaa ja sen reseptejä oli esitelty aamuTV:ssa ja äitini päätti heti kokeilla niitä käytännössä. Vaikka ideat ja reseptit onkin suunnattu vauvoille, taaperoille ja sitä isommille, sopivat ne myös aikuiseen makuun.

Kirjassa esitellään reseptejä ikäkausittain sopiviksi alkaen ihan ensimmäisistä soseista.
Minä olen tehnyt aina lämpimät ruoat itse, soseuttanut ison kattilallisen kerralla ja pakastanut. Lapset ovat luultavasti saaneet bataattikiintiönsä täyteen ja nyt saakin sitten äiti pohtia mitä sen sijasta tarjoaisi kun lapset ovat sosekauden ohittaneet. 

Resepteissä käytetään puhtaita raaka-aineita, suositaan luomua ja kiinnitetään huomiota ravintoarvoihin ja ruoan terveellisyyteen. Herkkuja ei silti ole unohdettu.

Munapuuro, juuresranskalaiset, kanapasta, hummus, pestopasta ja avokado-raakakaakaomousse.
***
Kvinoapuuro, papumac&cheese, kalapaistos, frittata, sienimunakas ja lasten chai.

Mielenkiintoisia ja tutusta poikkeavia raaka-aineita, ohjeita ja ideoita, lapsia ajatellen.

Tykkäsin kirjan kauniista ilmeestä, ja siitä, että reseptit eivät noudattaneet mitään yhtä tiettyä tiukkaa linjaa, vaan kirjaan oli poimittu reilulla kädellä erilaisia ohjeita. Kirjasta sain lisäksi hyödyllistä tietoa esimerkiksi nitraattikerääjäkasviksista ym. itselleni uusista asioista.
Innolla odotan sitä, että pääsen testaamaan reseptejä lapsillani, ja uskon niiden maistuvan meille aikuisillekin. Ainakin kookosriisi ja avokadojäätelötikut olivat herkullisia, samoin kuin herkkulihapullat ja veneperunat - siinä muuten vasta helppo ruoka, ja edullinenkin vielä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…