Siirry pääsisältöön

Unelmahommissa

Jokaisella meistä on unelmia. Osalla isompia, osalla pienempiä. 
Osa meistä tavoittelee niitä, ja saavuttaa haluamansa. Osa ei uskalla hypätä tuntemattomaan ja osa ei edes tunnista tai tiedosta omia unelmiaan. Osa ei vain yksinkertaisesti uskalla unelmoida. Ihmisiä, tilanteita, asioita ja syitä on erilaisia. Aina kaikki ei ole mahdollista, ainakaan juuri sillä hetkellä. 

Mutta silti nykyään puhutaan paljon intuitiosta, aarrekartoista ja siitä, että kun oikein kunnolla panostaa unelmiinsa, sanoo ne ääneen tai piirtää niistä kartan niin ne alkavat pikkuhiljaa elää omaa elämäänsä ja toteutua. Oletko jo tehnyt oman karttasi? Minä olen. Ja toivon kovasti, että se muuttuisi todeksi. Toki asioiden eteen täytyy silti tehdä töitäkin.  Uskon silti, että asiat voivat elää omaa elämäänsä ja ne voivat ajautua omiin uomiinsa vähän kuin vahingossa, sattumalta, vaikka uskonkin sen olevan enemmänkin johdatusta ja maailmankaikkeuden puuttumista asioihin. 


WSOY:lta tuli vähän aikaa sitten kirja Unelmahommissa - tee itsellesi työ siitä mistä pidät. Kirja herätti minussa heti kiinnostusta, aihe kiehtoi suuresti. Halusin kirjan käsiini ja nyt vihdoin olen saanut luettua sen kokonaisuudessaan. Hieman kauan lukemiseen meni, mutta halusin paneutua siihen kaikessa rauhassa. Kirjassa kerrotaan tosielämän tarinoita eri ihmisten elämästä, unelmista, haaveista ja niistä rohkeista hypyistä, joilla on lähdetty tavoittelemaan unelmia, ja niistä hetkistä kun ne on saavutettu. Aina unelma ei ole ollutkaan ihan sitä miksi sen oli kuvitellut, mutta silloin voi aina vaihtaa unelman toiseen. Kirja painottaa sitä, että jos et kokeile, et voi tietää. Ja vain sinä itse voit tavoitella omia unelmiasi. 
Kirjan ovat kirjoittaneet bloggaajat Satu Rämö (Salamatkustaja-blogi) ja Hanne Valtari (Lähiömutsi). Toki heillä muitakin ammatteja on, mutta kirjan pääpaino on bloggaamisessa ja siinä, miten siitä voi tehdä itselleen ammatin. Itse olen jo pitkään haaveillut siitä, että saisin tehdä töitä etänä tai kotoa käsin. Jotenkin se vain houkuttelee entistä enemmän. Joskus halusin pistää oman toiminimen pystyyn, kävin jo tekemässä toimintasuunnitelmat ynnä muut, mutta homma kaatui silloin siihen, etten saanut starttirahaa. Syynä oli se, ettei unelmalleni ollut tilaa markkinoilla, tai että sillä ei tulisi toimeen, vaikka toisaalta olen kotiäitinä elänyt jo pitkään muutamalla satasella kuussa, ja silti saanut rahaa säästöönkin. Mutta ehkä silloinen haaveeni ei olisikaan ollut kovin kannattava juttu. 

Satu käskee hankkia vahvan verkoston, koska sitä jokainen tarvitsee. Yksin ei pitkälle pötki. Minäkin silloin yrityshaaveissani otin yhteyttä toisiin saman alan ihmisiin ja kyselin kaikkea mahdollista, mutta huomasin melko varhain sen, että apua ja neuvoja ei saakaan niin auliisti kuin olin kuvitellut. Juttelin erään alalla toimivan naisen kanssa, ja hänkin totesi, että alalla piilee kateutta, omaa itselleen karttunutta tietoa ei haluta kertoa toiselle, koska pelätään, että itse menetetään samalla jotakin. Siksi arvostinkin tässä kirjassa erityisesti sitä, että asioista puhuttiin suoraan ja rehellisesti, varsinkin rahasta, summista ja kuluista annettiin reilusti tietoa eikä vain sinnepäin. Koska juuri tällaiset tiedonmuruset on niitä tärkeimpiä kun itse alkaa tavoitella unelmiaan. On vaikea haalia tietoa kasaan jos sitä ei kukaan anna tai kerro.  
Unelmahommissa kirjan osa 4 oli se kaikista mehukkain - miten unelmatyöllä tehdään rahaa. Tässä osassa kerrotaan mm. miten luot taloudellisesti menestyneen blogin, asiaa kirjanpidosta, kuinka hinnoitella oma työ, ja painotetaan sitä, että ilmaiseksi ei työtä kannata tehdä. Lopuksi nelososassa Satu kertoo vinkit heille, jotka haaveilevat omasta kivijalkaputiikista, että mitä silloin oikeastaan pitää ottaa huomioon, ne tärkeimmät asiat.
Kirja oli mahtava lukukokemus. Näiden kahden naisen kokemukset ovat niin upeita, että melkein päätä huimaa. Miten voikaan saada kokea tuollaisia asioita, mitä he ovat kokeneet. Ja se inspiroi paljon, että joku on osannut järjestää asiansa niin, että saa työkseen tehdä sitä mitä rakastaa. Saa palkan asioista, joita toiset vain harrastaa. Matkustella, kiertää tapahtumissa ja kekkereissä, testata tuotteita ja tutustua uusiin asioihin, kirjoittaa ja luuhailla, ja se kaikki on osa työtä. Voi miten ihanalta se kuulostaakaan!

Unelmahommissa on myös loistava opas bloggaajille, niin harrastemielessä kirjoittaville kuin ammattibloggaajille. Kirjasta löytyy monenlaista hyödyllistä tietoa ja kallisarvoisia vinkkejä!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…