Siirry pääsisältöön

Pannaan Menemään


Tämä kirja on pakko saada, ja pakko lukea kerralla. Ja niin minä teinkin.  Pötköttelin sängyn päällä auringon lämmössä ja luin kerta lukemalla kirjan kannesta kanteen. Olen lukenut aiemminkin Minkkisen tekstejä ja sen perusteella halusin myös tämän kirjan käsiini. Hänen tyylinsä kirjoittaa on ihan mahtava! Samassa lauseessa tunteet heittelevät kuin vuoristoradassa, ensin naurattaa niin, että meinaa tukehtua ja sitten jo itkettää niin, että silmiä kirvelee. Sellaistahan se elämä on.

Tässä kirjassa tarinoi Sami Minkkisen lisäksi seksuuaaliterapeutti Marja Kihlström. Tarinoita oikeasta elämästä. Heidän kahden omakohtaisista kokemuksista. Kirjassa puhutaan juuri siitä. Seksistä ja seksuaalisuudesta, alkaen lapsuudesta ja perhesuhteista. Ensimmäisistä ihastuksista. Kehon muutoksista. Ensirakkauksista ja niiden vaikutuksista omaan itseen. Itsenäistymisestä. Parisuhteista. Erosta ja sinkkuudesta. Uusista aluista ja lapsista. Kaiken vaikutuksesta kaikkeen.

Jokaisen viiden luvun alussa on pieni teoriaosuus kustakin aiheesta. Kirja on saanut Sexpo-säätiön suosituksen ja se sopii myös ammattilaiskäyttöön. Mielestäni se sopii myös vanhemmille, jotka hapuilevat seksuaalivalistuksen antamisen suhteen ja nuorille, joille on lapsuuden vaihtuessa nuoruudeksi avautumassa aivan uudenlainen maailma.

Kirjan teksti on suoraa, suodattamatonta ja avointa. Sekä Sami että Marja kertovat hyvin avoimesti ja rehellisesti omasta elämästään ja omista kokemuksistaan, myös niistä kipeistä. Tarinoita lukiessani omatkin muistot lapsuudesta ja nuoruudesta nousivat pintaan, monet sellaiset jotka oli jo unohtanut. Moni asia tuntui niin kovin tutulta, kuin kyse olisikin ollut minun omista muistoistani. Toisaalta taas huomasin olevani niin kovin tietämätön ja kokematon. Mutta on silti aina mukavaa ja valaisevaa huomata toisten kokemusten kautta, että on monenlaisia ihmisiä ja ihmissuhteita, eikä kaikki ole aina sitä miltä näyttää. Ei varsinkaan ulkopuolisen kautta. Omatkin ehdottomuuteni ovat ajan saatossa saaneet uusia ulottuvuuksia, kaikki ei ole aina niin mustavalkoista.

Lisää Samin ajatuksia löydät hänen Havaintoja parisuhteesta -blogista. Myös Marja kirjoittaa blogia. Hänen Puhu Muru -blogissa käsitellään seksuaalisuutta, perhettä ja parisuhdetta.

Pannaan Menemään
Sami Minkkinen & Marja Kihlström
Kosmos 2017

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…