Siirry pääsisältöön

Kaappaus Keittiössä

kaappauskeittiossa_kansi

Kari Aihinen - Kaappaus KeittiössäAuditorium

.
Oi miten herkullista! Ihan oikeasti. Kirja on resepteineen ihan huippu! Kirja, joka tuntuu helposti lähestyttävältä. Reseptit, joita oikeasti voisi kokeilla, ja jotka eivät ole vaikeantuntuisia tai turhan haastavia. Kirjahan perustuu TV:ssa pyörineeseen ruokaohjelmaan, Kaappaus keittiössä. Ja jos sarja on tuttu, tietää, että reseptit on suunniteltu ja suunnattu ihmisille, perheille, joilla ei joko ole aikaa tehdä kunnon ruokaa, jotka eivät osaa kokata tai jotka ovat muusta syystä menettäneet innostuksensa ruoanlaittoon. Tästä päästään siihen, että reseptit ovat oikeasti melko vaivattomia ja helposti toteutettavissa, olet sitten aloittelija tai jo kokenut kokkailija.

Itselläni ainakin on sitä ongelmaa, että vaikka kiinnostusta on kovasti ja taitoakin jonkin verran, niin silti ruoanlaitto ja ruokien ideointi junnaa paikoillaan. Teen samoja perusruokia viikosta toiseen vaikka oikeasti vaihtoehtoja muihinkin ruokiin on lukematon määrä. Kaipaisin varmastikin ”Kape-kummituksen”(erään perheen antama lempinimi Kari Aihiselle) oleilua keittiööni hetkeksi aikaa, jotta pääsisin irti tästä jumitilastani.

Kaappaus keittiössä –ohjelman myötä tutuksi tullut Kari Aihinen vaikuttaa hyvin sympaattiselta ja tavalliselta ihmiseltä, joka ottaa sydämen asiakseen auttaa ruokaongelmaisia kansalaisia. Hän painottaa hyvien raaka-aineiden, kotiruoan ja yhdessä kokkailun ja syömisen tärkeyttä.

Barbecuekastikkeessa paahdetut ribsit, carbonara, pähkinäkanaa riisin kera, kukkakaalikuskus, maissilastuilla kuorrutettua kanaa, sieni-kasvislasagne, tahmea riisi… Siinä muutama vaihtoehto nykyiseen, tylsään, repertuaariini. 
Maistuis varmaan sullekin. 
Ja tokihan kirjasta löytyy ne perinteiset reseptit janssoninkiusauksesta perunamuusiin ja ruskeaankastikkeeseen.

Kirja on ilmeeltään tummanpuhuva ja rouhea. Reseptejä, vinkkejä, sarjassa esiintyneiden perheiden kommentteja ja tietysti innoittavia annoskuvia. Suosittelen ihan jokaiselle, varsinkin sinulle, joka kaipaat pientä rohkaisua kokkailuihisi.


Kommentit

 1. Moro!

  Onko kirjassa kuinka paljon kasvisruokavalioon sopivia reseptejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, muistaakseni kirjassa oli kohtalaisesti kasvisruokavalioon sopivia reseptejä, mutta ainahan hyviä reseptejä voi muokata omaan ruokavalioon sopiviksi korvaamalla ruoka-aineita toisilla :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…