Siirry pääsisältöön

Mäkelän uutuuksia!


Betoniesineiden suosio sisustuksessa jatkaa kasvamistaan eikä se mikään ihme olekaan. Betonin ilme on samalla rouhea ja hillitty. Betoniesineet sopivat monenlaiseen tyyliin. Tätä kirjoittaessani telkustakin tulee juuri ohjelmaa betonista. Strömsössä valetaan jonkinlaista sisustuselementtiä. Jään mielenkiinnolla odottelemaan mitä tuleman pitää. Betonivalu on kiinnostanut minua jo pitkään mutta en vain ole saanut aikaiseksi aloittaa ja kokeilla mitä saisin aikaiseksi. Tai, no, valoin minä viime kesänä lapsuudenkodin leikkimökin edustalle uuden laatan. Betoni tuntuu olevan todella monikäyttöinen materiaali, valuastioita muokkaamalla ja vaihtelemalla saa aikaan monenlaisia juttuja. Tässä Kustannus-Mäkelän uutuuskirjassa BETONIN taikaa! on runsaasti erilaisia betonista valettuja esineitä: kynttilänjalkoja, maljakoita, sisustuskylttejä ja muovipullosta leikatulla muotilla tehty hauska ovistoppari. Kirjan ohjeet ovat helpot ja muotteina onkin käytetty paljon erilaisia muovipulloja, sankoja, pahvisia kirjaimia ja silikonisia muotteja. Eli aloittaminen ei vaadi oikeastaan muuta kuin oikeanlaisen betonin. Hyvään lopputulokseen pääsee nopeimmin käyttämällä kuivabetonia ja jos oikein sileää lopputulosta hakee niin silloin kannattaa kokeilla valkosementtiä. Betoniesineitä voi myös maalata tai niihin voi liimata koristeita jälkikäteen.

Betonin taikaa!
Kustannus-Mäkelä Oy
Kevät 2017Metallityöt ovat myös kauniita mutta hieman haasteellisempia toteuttaa kuin betoniset esineet. METALLITÖITÄ kotikonstein esittelee 35 erilaista tee-se-itse-ideaa. Helpoimmat työt valmistuu liiman avulla, ja vaativammat vaativat sähkötyökalujen käyttöä. Materiaaleina on käytetty useimmiten valmiita käyttöesineitä, jotka ovat työstämisen jälkeen saaneet uuden muodon ja elämän. Itseäni kiinnostivat eniten maitohinkistä tehty pöytälamppu, rehukauhasta tehty lampetti sekä soikosta tehty seinähylly ja sohvapöytä. Kysyinkin heti mieheltä, että mahtaisko hänen kotoaan löytyä rehukauhaa, lampetti näytti nimittäin todella upealta!  Ja juuri tuollaiset asiat ja esineet, joissa on jokin juju, jokin vanha esine muuttuu ihan uudeksi, kiehtoo minua suuresti. Kirjan ohjeita ja malleja ei ole pakko noudattaa sanatarkasti vaan voit napata idean sieltä ja työskentelytavan täältä ja luoda niiden avulla omanlaisiasi töitä. Nyt vain materiaalijahtiin!

Kirjan kirjoittaja Laura Putnam kirjoittaa blogia Finding Home.

Metallitöitä kotikonstein
Laura Putnam
Kustannus-Mäkelä Oy
Kevät 2017


Kolmannessa esittelemässäni Kustannus-Mäkelän kirjassa aiheena on itseäni ehkä eniten koukuttava materiaali eli paperi, ja ennenkaikkea kierrätysmateriaalit: munankuoret, pakkauskääreet ja vanhat kirjat. Tämän kirjan ohjeilla ja kaavoilla valmistat erilaisia somisteita, kransseja, kukkia ja koriste-esineitä. Malleissa on tuttuja ideoita ja tuttuja materiaaleja uudella tavalla esillä. Munakoteloista on tehty hienoja kransseja hyötykäyttämällä niin kuppiosat, sileät pinnat kuin jämäpalatkin. Pakkauspaperista taitelluista haitareista syntyy kauniita koristeita, samaisesta materiaalista syntyy myös hienoja hapsureunaisia kukkia. Muffinivuoista saa aikaan koristepalloja, kransseja ja jouluisia kuusia. 
Pakkausmateriaalien ja muiden paperisten kierrätysmateriaalien värimaailma on ihanan maanläheinen mutta jos voimakkaampia sävyjä kaipaa, niin näitä materiaaleja on helppo värjätä ja maalata halutun värisiksi.

Angelika Kipp
Kustannus-Mäkelä Oy
Kevät 2017

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…