Siirry pääsisältöön

Mäkelän uutuuksia!


Betoniesineiden suosio sisustuksessa jatkaa kasvamistaan eikä se mikään ihme olekaan. Betonin ilme on samalla rouhea ja hillitty. Betoniesineet sopivat monenlaiseen tyyliin. Tätä kirjoittaessani telkustakin tulee juuri ohjelmaa betonista. Strömsössä valetaan jonkinlaista sisustuselementtiä. Jään mielenkiinnolla odottelemaan mitä tuleman pitää. Betonivalu on kiinnostanut minua jo pitkään mutta en vain ole saanut aikaiseksi aloittaa ja kokeilla mitä saisin aikaiseksi. Tai, no, valoin minä viime kesänä lapsuudenkodin leikkimökin edustalle uuden laatan. Betoni tuntuu olevan todella monikäyttöinen materiaali, valuastioita muokkaamalla ja vaihtelemalla saa aikaan monenlaisia juttuja. Tässä Kustannus-Mäkelän uutuuskirjassa BETONIN taikaa! on runsaasti erilaisia betonista valettuja esineitä: kynttilänjalkoja, maljakoita, sisustuskylttejä ja muovipullosta leikatulla muotilla tehty hauska ovistoppari. Kirjan ohjeet ovat helpot ja muotteina onkin käytetty paljon erilaisia muovipulloja, sankoja, pahvisia kirjaimia ja silikonisia muotteja. Eli aloittaminen ei vaadi oikeastaan muuta kuin oikeanlaisen betonin. Hyvään lopputulokseen pääsee nopeimmin käyttämällä kuivabetonia ja jos oikein sileää lopputulosta hakee niin silloin kannattaa kokeilla valkosementtiä. Betoniesineitä voi myös maalata tai niihin voi liimata koristeita jälkikäteen.

Betonin taikaa!
Kustannus-Mäkelä Oy
Kevät 2017Metallityöt ovat myös kauniita mutta hieman haasteellisempia toteuttaa kuin betoniset esineet. METALLITÖITÄ kotikonstein esittelee 35 erilaista tee-se-itse-ideaa. Helpoimmat työt valmistuu liiman avulla, ja vaativammat vaativat sähkötyökalujen käyttöä. Materiaaleina on käytetty useimmiten valmiita käyttöesineitä, jotka ovat työstämisen jälkeen saaneet uuden muodon ja elämän. Itseäni kiinnostivat eniten maitohinkistä tehty pöytälamppu, rehukauhasta tehty lampetti sekä soikosta tehty seinähylly ja sohvapöytä. Kysyinkin heti mieheltä, että mahtaisko hänen kotoaan löytyä rehukauhaa, lampetti näytti nimittäin todella upealta!  Ja juuri tuollaiset asiat ja esineet, joissa on jokin juju, jokin vanha esine muuttuu ihan uudeksi, kiehtoo minua suuresti. Kirjan ohjeita ja malleja ei ole pakko noudattaa sanatarkasti vaan voit napata idean sieltä ja työskentelytavan täältä ja luoda niiden avulla omanlaisiasi töitä. Nyt vain materiaalijahtiin!

Kirjan kirjoittaja Laura Putnam kirjoittaa blogia Finding Home.

Metallitöitä kotikonstein
Laura Putnam
Kustannus-Mäkelä Oy
Kevät 2017


Kolmannessa esittelemässäni Kustannus-Mäkelän kirjassa aiheena on itseäni ehkä eniten koukuttava materiaali eli paperi, ja ennenkaikkea kierrätysmateriaalit: munankuoret, pakkauskääreet ja vanhat kirjat. Tämän kirjan ohjeilla ja kaavoilla valmistat erilaisia somisteita, kransseja, kukkia ja koriste-esineitä. Malleissa on tuttuja ideoita ja tuttuja materiaaleja uudella tavalla esillä. Munakoteloista on tehty hienoja kransseja hyötykäyttämällä niin kuppiosat, sileät pinnat kuin jämäpalatkin. Pakkauspaperista taitelluista haitareista syntyy kauniita koristeita, samaisesta materiaalista syntyy myös hienoja hapsureunaisia kukkia. Muffinivuoista saa aikaan koristepalloja, kransseja ja jouluisia kuusia. 
Pakkausmateriaalien ja muiden paperisten kierrätysmateriaalien värimaailma on ihanan maanläheinen mutta jos voimakkaampia sävyjä kaipaa, niin näitä materiaaleja on helppo värjätä ja maalata halutun värisiksi.

Angelika Kipp
Kustannus-Mäkelä Oy
Kevät 2017

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…