Siirry pääsisältöön

Huippukokkien taistosta tutut reseptit


Ja nyt myös kirjan muodossa! Tämä se vasta onkin hauskasti toteutettu kirja, kuin olisi itse mukana ohjelman kuvauksissa. Tuoreen kauden jokainen jakso ruokineen löytyy tästä kirjasta, yhteensä 10 jaksoa vihreän ja punaisen joukkueen reseptien kera. Jopa tattikinuski on päässyt mukaan kirjaan, minä olin hieman epävarma sen suhteen oliko se tarkoituksellinen vai Aihisen vahingossa möläyttämä juttu. No, onhan ohjelmassa nähty muitakin, sangen mielenkiintoisia ruokia sukkamehusta sirkkoihin.

Ohjelman ideanahan on kaksi joukkuetta - punainen ja vihreä - jotka kisailevat letkeissä tunnelmissa siitä kumpi kokkaa paremmat pöperöt. Vierailevat apukokit tuovat mukanaan ruokakassin, josta tahtovat pääkokkien luovan jotakin herkullista. Kassistahan tunnetusti voi löytyä ihan mitä tahansa. Omat haasteensa luomisprosessiin ja toteutukseen tuo rajallinen aika, eli 20 minuuttia. Ohjelman alussa on 10 minuutin pikatehtävä, jonka toteuttavat kummankin joukkueen kokit. Voittajan valitsee Sikke, ohjelman juontaja. Se kumpi kokki voittaa, saa hän valita yhden raaka-aineen sekä pikatehtävässä käytetyistä raaka-aineista että kilpailevan joukkueen raaka-aineista.

Reseptit ja ruokakuvat näyttävät herkullisilta ja näiden toteuttamiseen luulisi itsekin pystyvän. Kotona ei ehkä ihan noin tiukkaa aikataulua ole joten sähläämiseen jää enemmän aikaa. Raaka-aineissa näkyy tämän ajan ja tulevaisuuden hittituotteet, luonnonyrtit ja ötökät. Jälkimmäisten suhteen olen edelleen epäileväinen. Mutta telkussa näkemäni herkut etsin heti kirjasta ja tahtoisin päästä niitä pian testailemaankin. Muun muassa kengännauharanskikset bataatista, porkkanakeitto, gratinoitu sienipasta ja nyhtokauraakin tahtoisin maistaa.

KOKKISOTA
Huippukokkien taistosta tutut reseptit
Tammi 2017

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…