Siirry pääsisältöön

Suomen luonto
Miellyttävästi ja lukijamyönteisesti kirjoitettu Suomen luonto esittelee mielenkiintoisia asioita luonnostamme - sen eläimistä, hyönteisistä ja kasveista. Kirja on kasattu hieman normaalista poikkeavalla tyylillä. Tai ainakin itse ensin olin hämilläni, että miten tätä kirjaa oikein luetaan, ja varsinkin kun minulla on outo tapa aloittaa lukeminen aina lopusta alkua kohti. No, mutta kyllähän se ryhmittely lopulta minullekin valkeni ja ihan selkeä se on kun sen ymmärtää. Kirja siis on jäsennetty elinympäristöjen perusteella, eli millaisia eläimiä ja kasveja löytyy eri paikoista kuten taajamista, metsistä, niityiltä, vesistöistä, soilta ja tunturimailta. Se mikä minua aluksi hämäsi oli se, että esimerkiksi perhosia tai lintuja löytyi monesta eri kohdasta kun olin tottunut siihen, että samat tyypit on koottu peräkkäisille sivuille (niin kuin siinä luontokirjassa, jota lapsuudessa selasin). Mutta oikeastaanhan tämä elinympäristöihin perustuva jaoittelu on selkeämpi, kunhan vain tietää mistä etsiä.

Kirjaan valitut lajit on valittu sen mukaan, että ne ovat yleisimpiä, mutta mukaan on valittu myös niitä harvinaisia sekä suojeltavia yksilöitä, joita luonnostamme löytyy. 
Kirjasta löytyy yli 800 erilaista, kiinnostavaa lajia.

Valitsin tämän kirjan arvosteluun siksikin, että olemme lasten kanssa paljon luonnossa ja lapsia kiinnostaa kovasti kaikki luonnon isot ja pienet ihmeet - samaten tietysti minua itseänikin ne kiinnostavat. Olen pienestä pitäen ollut luontoihminen, ja nyt kun lapset kasvavat, on mukavaa viettää heidän kanssaan aikaa luonnossa ihmetellen ja tutkaillen. Villiyrtteihin ollaan myös tutustuttu ja maisteltu erilaisia syötäviä kasveja. Mutta tämän kirjan myötä pääsemme taas muutaman askeleen lähemmäs "tuntematonta" ja saamme aimoannoksen lisätietoa ympäröivästä luonnostamme niin kasvien kuin eläintenkin osalta.Lasse J. Laine
Suomen luonto - tunnistusopas
Otava 2014
Vuoden kaunein kirja -voittaja!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…