Siirry pääsisältöön

Apua luontaishoidoista


Eikö länsimaalaisesta lääketieteestä löydy apua ongelmaasi tai vaivaasi? Olet ehkä pohtinut vaihtoehtoisia hoitomuotoja, mutta et tiedä mikä olisi sinulle paras hoitomuoto tai et tiedä mistä aloittaa tiedonhaku. 

Ilolla voin suositella sinulle kirjaa, jonka avulla voit löytää itsellesi parhaiten sopivan hoitomuodon tai hoitomuotoja. Gummerukselta ilmestyi juuri Luontaishoidot –kirja, joka esittelee erilaisia vaihtoehtohoitomuotoja. Kirjan on kirjoittanut Ulvi Wirén. 
Wirén toimii refleksologina ja hierojana ja hän on valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi Tarton yliopistosta. Häneltä on ilmestyneet aiemmin kirjat Koko kehon vyöhyketerapia (2010) ja Kehon viisaus ja mielen voima (2014).

Tämä kirja esittelee luontaishoitomuotoja ja kertoo mitä ne ovat ja mihin niitä käytetään. Lisäksi kirjassa tutustutaan luontaishoitojen rooliin terveydenhoidossa, luontaishoitajien koulutukseen ja valvontaan, luontaishoitoalaa sääteleviin lakeihin ja luontaishoitoalan eettisiin periaatteisiin.
Kirjassa käydään läpi lääketieteelliset koulukunnat, lääkinnälliset hoidot, energiahoidot, manipulaatiohoidot, itsehoitomenetelmät ja muut kehoon kohdistuvat hoidot.

Itse tykästyin kirjaan ja sen kattavaan sisältöön. Luontaishoitomuotoja on todella paljon erilaisia, moni hoitomuoto oli itselleni ihan uusi ja toisaalta taas sain hyödyllistä lisätietoa niistä, jotka nimen perusteella olivat jo tuttuja. Kirjoittaja neuvoo, että tärkein ja keskeisin keino löytää itselleen sopiva hoitomuoto on kuunnella omaa alitajuntaansa. Kirjaa lukiessasi jokin esitelty hoitomuoto alkaa kiinnostaa toista enemmän, eli jokin siinä vetää sinua puoleensa. Se on hoito, johon sinun kannattaa hakeutua. Itselläni se oli selkeästi Whizhealer -hoito.

Kirjassa jokaisesta hoitomuodosta kerrotaan sen määritelmä, vaikutus, hoito ja historia.

Suosittelen kirjaa kaikille, joita vaihtoehtoiset menetelmät vähänkään kiinnostavat. Näissä hoitomuodoissa ihmistä hoidetaan kokonaisvaltaisesti, etsitään pohjimmainen syy, eikä vain poisteta kipua pintapuolisesti. Luontaishoidoissa hoidetaan fyysisen kehon lisäksi henkistä-, psyykkistä- ja tunnekehoa. 

Itse olen esitellyt kirjaa tutuille ja perheenjäsenilleni, varsinkin niille joilla on ongelmia terveyden kanssa, mutta jotka eivät ole apua vaivoihinsa saaneet perinteisen lääketieteen kautta.Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…