Siirry pääsisältöön

Tea-Mariian sisustusopas

                     

Kiinnostaako sisustaminen sinua? Tahtoisitko suunnitella kotiisi uuden ilmeen mutta et tiedä mitä tehdä tai mistä aloittaa? WSOY:lta ilmestyi juuri uutuuskirja sinua varten. Tea-Mariian SISUSTUSOPAS.
Sisustusopas opastaa alusta alkaen. 
Aluksi pohditaan mikä se oma tyyli on jota omassa kodissa halutaan tuoda esiin. Sitten tutustutaan erilaisiin materiaaleihin, väreihin, pohjapiirrosten luomiseen ja budjetointiin. Lisäksi opastetaan miten tehdään planssi, eli ideakuvista kasattu miellekartta, joka on koko sisustuksen punainen lanka.

Toisessa osassa tutustutaan kodin peruselementteihin kuten kattoihin, seiniin, lattioihin, kalusteisiin, valaistukseen ja tekstiileihin. Jokaisesta elementistä esitellään käytettävät vaihtoehdot kuten materiaalit ja niiden käyttöominaisuudet. 
Opas kertoo tärkeitä pointteja mitä pitää ottaa huomioon esimerkiksi irtokalusteiden valinnoissa ja mitoituksissa. Huonekalujen ja kalusteiden pitää sopia valittuun tilaan niin, että liikkumiseen ja toimivuuteenkin jää tarpeeksi tilaa.

Kolmas osio esittelee kodin huone huoneelta - mitä kaikkea tulee ottaa huomioon tilaa suunnitellessa ja sisustaessa, mitkä materiaalit, kalusteet ja pohjaratkaisu ovat toimivin ja sopivin. Jokaisesta huoneesta esitellään kyseiselle tilalle suunniteltu remonttijärjestys sekä tarkistuslista eli huomioitavat seikat.

Neljäs ja viimeinen osuus esittelee oivalluksia. Oivallukset ovat persoonallisia sisustusideoita: kierrätysmateriaalien käyttö, erilaiset pintaratkaisut kuten seinämaalaukset, tarrat ja taulut, ideat lastenhuoneisiin, kylpyhuoneisiin ja valaistukseen sekä oivaltavia kalusteita.

Tea-Mariia haluaa tämän kirjan myötä jakaa kaiken oppimansa tiedon, näkemyksen ja kokemuksen sisustamisesta ja remontoinnista. Kirjan tarkoituksena on rohkaista ja auttaa niitä kodin sisustajia, jotka ovat päättäneet suunnitella kotinsa itse mutta jotka kaipaavat ohjeita ja tukea alkuun pääsemisessä. Tämä kirja antaa avaimet oman kodin sisustussuunnitelman tekemiseen ja sisustuksen toteuttamiseen. 
Kirjassa olevat kuvat on otettu suomalaisista kodeista.

Tea-Mariian sisustusopas - Tea-Mariia Pyykönen, kuvat Sabrina Bqain - WSOY 2015


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…