Siirry pääsisältöön

Onnellinen leipuri


Makeasta,
manteleista,
marengista..

Niistä on Onnellinen leipuri tehty.

Koko Suomi leipoo –voittajan, Anders Wikströmin uutuuskirja on juuri ilmestynyt WSOY:lta.
Onnellinen leipuri –kirja sisältää ihania ja makoisia leivonnaisia kaikille herkkusuille.

Anders liputtaa mantelimassan puolesta, ja käyttääkin leivonnassa paljon manteleita ja muita pähkinöitä, koska ne tuovat leivonnaisiin sekä makua, että rakennetta. Myös marenkia löytyy monesta ohjeesta, ja kirjassa esitelläänkin kolme erityyppistä marengin ohjetta: ranskalainen, sveitsiläinen ja italialainen marenki. Näistä tunnetuin ja tutuin on ranskalainen marenki.

Kirjan alussa annetaan vinkkejä onnistuneeseen leivontaan, ja sen jälkeen esitellään vuorollaan ihania herkkuja, pieniä herkkuleivonnaisia eli ’petit fours’, erilaisia leivonnaisia, kakkuja, kuivakakkuja, piirakoita ja löytyypä myös kardemummapullien ohje. 
Lisäksi tietysti myös erilaiset pikkuleivät on esitelty.

Olen Andersin kanssa samaa mieltä siitä, että juhlapöydän on parempi notkua eri vaihtoehdoista kuin olla liian niukka. Siksipä kirjassakin on esiteltynä muutamia vaihtoehtoja siitä, millaisia kattauksia tarjoiluneen voisi olla esim. puutarhajuhlissa, illanistujaisissa tai suklaajuhlissa.

Suklaatryffeliä pähkinäpohjalla, oi että mikä unelma! Tämä resepti lähtee varmasti testiin, ja ainakin taloutemme toinen herkkusuu jo odottaa innolla, koska kirjan kuvat alkavat elää.

Suklaa on yhdessä pääroolissa tässä kirjassa, ja mikäs sen parempaa. Suklaanougat-kakku, vadelma-suklaatryffelikakku, suklaakakku viikunoilla, suklaabébéleivokset, appelsiinisuklaapallot ja vielä vähän lisää tryffeleitä. Olen taivaassa! Kirja on todellinen herkkusuiden unelma! Ihanien reseptien lisäksi kirjassa on kauniit kuvat – siis sekä silmänruokaa, että vatsantäytettä.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…