Siirry pääsisältöön

Lastenhuoneen askartelukirja


Luomisen ja käsillä tekemisen iloa, siitä on kyse tässä Readme.fi:n uudessa Lastenhuoneen askartelukirjassa. Selkeiden ohjeiden ja mallikuvien vuoksi kirja sopii myös vasta askarteluun ja kädentaitoihin hurahtaneelle mutta myös kokeneemmalle kädentaitajalle. 

Kirja pitää sisällään niin paperiaskartelua, ompelua kuin virkkaus- ja neuleohjeita. Jokaiseen työhön on merkitty suuntaa-antava ajan ja haastavuuden määre. Osa töistä onnistuu tehtäväksi myös lasten kanssa yhdessä, kuten vaikkapa kirjanmerkin taittelu, perunapainanta, erilaiset maalattavat taulut sekä kynätelineen teko kaurapuuropaketeista. Osa töistä taas on sen verran haastavia, että vaativat aikuiseltakin hieman panostusta mutta ohjeiden avulla työt kyllä onnistuvat. Tällaisia projekteja ovat esimerkiksi kirjansidonnan avulla tehtävä valokuva-albumi, origamilinnut ja unisieppari.

Ompeluosiossa ommellaan lastenhuoneeseen viirinauha, lapselle pehmokirja, huopaporkkanoita, erilaisia pussukoita, peitto sekä tiipii. Virkaten syntyy erilaisia tyynyjä, koreja ja pehmoeläimiä. 

Kirjan lopusta löytyy pieni virkkaus- ja neuleopas, joka ainakin omaan silmään vaikuttaa helpostiymmärrettävältä ja selkeältä. 

Kirjan töissä on käytetty ihania PaaPii Designin kankaita ja muutoinkin värimaailma kirjan töissä on seesteisen minimalistinen. Toki jokainen kädentaitaja valitsee omanlaisensa kankaat ja kierrätyksen ollessa IN voi töissä hyödyntää teemaan sopivasti vanhat lakanat, vaatteet ja muut tekstiilit. 


Paula Huvinen
Readme.fi 2019

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oma KOPPA - puikoissa ja koukussa

Ei uskoisi, että siitä on jo melkein kymmenen vuotta kun tein edellisen kerran arvostelun Virpi Marjaana Siiran kirjasta. Miten tämä aika kulkeekaan näin nopeasti! Silloisessa kirjassa aiheena olivat ympyrät ja sen eri variaatiot . Ja silloin vain virkkailtiin, toisin kuin tässä Oma KOPPA, puikoissa - ja koukussa kirjassa, jossa myös neulotaan (eli kudotaan kuten meillä päin sanotaan). Tuon edellisen arvostelun yhteydessä vuolaasti kiittelin kirjailijaa siitä, että olin oppinut tekemään täydellisen ympyrän. Myönnän, että tasaisen pinnan tai muodon aikaansaaminen on aina hieman hankalaa. Ympyrästä tulee kuppi ja kopasta pefletti. Tykkään Virpi Marjaana Siiran tyylistä tehdä ja luoda. Se on jotenkin niin vaivatonta ja spontaania. Kuten aiemminkin sanoin, ajatus "ei oo niin justiinsa " tuntuu sopivan myös tähän kirjaan. Moka tai virhe on vaan kaunistus.  Tässä kirjassa inspiraationa ovat toimineet puut. Ja luonto yleensä. Ovathan nuo tärkeitä meidänkin olemassaolon kannalta

Satuhieronta

Satuhieronta  läsnäolevan kosketuksen ja sadun taikaa ”Satuhieronta on satujen yhdistämistä kosketukseen ja kevyeen hierontaan. Se on rentoutumista ja rauhoittumista, läsnäoloa ilon ja leikin kautta. Satuhieronnassa yhdistyy kaksi lapsen kasvun ja kehityksen kannalta oleellista asiaa:  satu ja hyvä kosketus." Muistatko miten hyvältä se tuntui kun joku piirteli selkään kuvioita? Omasta lapsuudesta se ainakin muistuu mukavana muistona mieleen. Monesti lapsina piirtelimme toistemme selkään kuvioita ja yritimme arvata mikä kuva on kyseessä. Samaa on tehty myös päiväkodissa ja koulussa. Nyt asiaa on tutkittu tarkemmin, ja sille on löytynyt nimi: ’satuhieronta’. Satuhieronta tuntuu lähes epätodellisen yksinkertaiselta tavalta poistaa monia negatiivisia asioita ja ennen kaikkea lisätä positiivisia asioita. Satuhieronnan vaikutukset ulottuvat niin psyykkiseen, fyysiseen kuin sosiaaliseenkin hyvinvointiin. Se antaa myönteisen läheisyyden ja kosketuksen kokemuksia, tukee itsetuntoa, kehittä

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot -korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla.  Tämä  Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus  sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä.  Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti. Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pa