Siirry pääsisältöön

Pulassa lapsen kanssa

Olin Meidän Perhe-lehden tilaaja jo vuosia ennen omia lapsia. Mielestäni se oli aina niin raikas ja runsas lehti täynnä asiaa. Lehdessä oli myös Sinkkosen palsta, minne lukijat saivat lähettää kasvatukseen liittyviä kysymyksiään ja saivat niihin myös vastauksen. Luin palstan aina suurella mielenkiinnolla ja innolla, ja ajattelin käyttäväni saamaani tietoa hyödykseni sitten jos ja kun saan omia lapsia. Nyt kun omia lapsia on, vanhemmuuden haasteet ovat ajankohtaisia ja taustatuen saaminen erittäin tärkeää. 
Olin siis varsin innoissani kun sain käsiini kirjan Pulassa lapsen kanssa (Jari Sinkkonen & Laura Korhonen). Totuus silti valkeni minulle – vaikka kirjasta saakin tietynlaista vertaistukea ja lohtua, kirja ei kuitenkaan pysty auttamaan niinä haasteellisina hetkinä, joina neuvoja tarvitsisin. Tajusin myös asettaneeni kirjalle – ja Sinkkosen vastauksille – liian suuria odotuksia, eihän kirjoitettu teksti voi koskaan antaa 100 % osuvaa ja sopivaa vastausta, koska jokainen tapaus on omanlaisensa, eikä vastauksen antaja voi antaa täydellistä vastausta pelkästään saamansa kirjoitetun kysymyksen pohjalta.
Mutta antaa tämä kirja silti apua ja neuvoja, ja  mikä tärkeintä, vertaistukea. On aina helpottavaa tietää, että joku muukin kamppailee samojen haasteiden ja ongelmien parissa. Joten ehkä ne omatkin haasteet joskus helpottavat.

Kirjan ensimmäiseen osaan on koottu lehden lukijoiden kysymyksiä & psykologin vastauksia eri aihepiireistä kuten vanhemmuudesta, lapsen ja vanhemman suhteesta, kasvatuspulmista, uni- ja syömisongelmista, aggressioista, kateudesta ja muista lapsuuden ja nuoruuden haasteista.
Toisessa osassa käsitellään eri ikäkausia, koskien kasvua ja kehitystä. Kolmas osa paneutuu lasten tavallisimpiin pulmiin kuten aisti-, uni- ja ruokailuongelmiin, oppimisvaikeuksiin, käytösongelmiin, kiusaamiseen ja mielen häiriöihin. Jokaista aihetta on käsitelty pintapuolisin, mutta lisäksi on listattu neuvoja ja vinkkejä mitä asialle voi tehdä kotona, mistä hakea apua ja mistä löytää lisätietoa aiheesta. Neljännessä osassa paneudutaan siihen mistä apua lasten kasvun ja kehityksen kysymyksiin ja viimeisessä osassa käsitellään lasten ja nuorten psykiatrista arviota ja hoitoa.

Eräs Pulassa lapsen kanssa-kirjan ajatuksista on auttaa lukijaa tunnistamaan erilaisia lapsiin ja vanhempiin liittyviä ilmiöitä ja antaa sanoja vaikeuksille. Kirjassa käsitellään tavallisia lapsen kasvatuksen ongelmia eri näkökulmista vanhempien esittämien kysymysten pohjalta sekä tarjotaantietoa lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvistä vaikeuksista sekä tavallisimmista lastenpsykiatrisista häiriöistä. 

Lasten ja nuorten vanhempien ja isovanhempien lisäksi Pulassa lapsen kanssa -kirja soveltuu sosiaali- ja terveydenhuollon, päivähoidon ja koulun ammattilaisille.Pulassa lapsen kanssa
Jari Sinkkonen, Laura Korhonen
1. painos 2015, 312 sivua, nidottu


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…