Siirry pääsisältöön

Digikuvauskirja


Digikuvauskirja – reseptit valokuvaukseen

Jos haluat oppia kuvaamaan ja saamaan aikaan ammattitason kuvia, sinun kannattaa tutustua tähän kirjaan. Kirjan on kirjoittanut Scott Kelby. Scott Kelby on maailman eniten myyty valokuvauskirjojen tekijä sekä kehutun Photoshop User Magazinen toimittaja ja julkaisija. 

Kirja saa aikaan ahaa-elämyksiä. Tässä kirjassa siis kerrotaan miten kuvat otetaan. Ensiksi kirjan luvuissa esitellään valmis kuva, ja sen jälkeen kerrotaan miten se otettiin. Jokainen aukeama käsittää yhden kuvan ja kuvan/kuvaamisen neljä eri vaihetta: Kulissien takana, kameran asetukset, ajatusprosessi ja jälkikäsittely.
Scott Kelby selittää asiat niin, että tyhmempikin sen tajuaa. Siis käyttämättä ammattislangia tai vaikeasti ymmärrettävää ammattitermistöä. Hän kertoo asiat kuin kertoisi ne ystävälleen, joka pyytää apua: mitä painiketta painaa, mitä asetusta muuttaa tai mihin sijoittaa valaisin, 
ilman teknisiä selityksiä. 

Tällainen tyyli sopii ainakin minulle vallan mainiosti. En nimittäin jaksa ikinä paneutua manuaaleihin vaan testailen (ja tuskailen) itsekseni eri asetuksia. Yleensä vielä toivoisin, että joku antaisi tarkat ohjeet siihen mitä nappia painaa ja millaiset asetukset (täsmälliset sellaiset) minun täytyy asettaa saadakseni tietynlaisia kuvia. No nyt toiveisiini on vastattu tämän kirjan muodossa.

Kirjasta löytyy neuvot mm. 
- muotokuvien ottamiseen luonnonvalossa
- miten käyttää lisävalaisimia
- miten pehmentää salamavaloa
- miten ottaa lähikuvia yksityiskohdista
- virtaavan veden kuvaamiseen
- tähtitaivaan kuvaamiseen

Lisäksi luku yhdeksän käsittelee jälkikäsittelyä (Lightroomilla tai Photoshopilla), mm.
- luova valkotasapaino
- mustavalkokuva
- varjostus ja lisävalotus

Ja p.s. Tosikoille huomioksi, kirjoittajalla on humoristinen tyyli kirjoittaa, joten älä hämäänny vaan keskity pääasiaan eli hyviin vinkkeihin ja opastuksiin.
Kirjasta on varmasti apua valokuvaajien lisäksi myös bloggaajille, koska mitä parempia ja hyvälaatuisempia kuvia, sitä miellyttävämpi on lukukokemus. 
Ja sitä paremmin jokin tietty blogi jää mieleen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…