Siirry pääsisältöön

Kiitos hyvää


Kirjat ne sen kuin vain kaunistuvat. Eikä poikkeusta tee tämäkään.
Kiitos hyvää on kaunis ruokakirja, joka keskittyy sokerittomiin ja gluteenittomiin herkkuihin. 

Vastaavanlaisia kirjoja on viime aikoina ilmestynyt runsaasti, ja niistä huomaa sen mikä trendi tällä hetkellä on IN. Ruoka-aineisiin ja niiden laatuun kiinnitetään entistä enemmän huomiota, ja tärkeässä roolissa on myös ihmisen keho ja sen hyvinvointi.

Vaikka vastaavanlaisia kirjoja onkin jo ilmestynyt melko paljon, ideat ja reseptit eivät silti toista itseään. KIITOS HYVÄÄ –kirja sisältää yli 70 inspiroivaa ohjetta, jotka myös oikeasti tuntuvat uusilta, ja kokeilemisen arvoisilta.

Kirja sisältää makeita leivonnaisia, makeisia, jäätelöitä, juomia ja lisukkeita, jotka on valmistettu ilman valkoista sokeria ja gluteenia. Useimmat reseptit ovat myös maidottomia, hiivattomia ja vegaanillekin sopivia. Raaka-aineissa suositaan luomua.

Tahtoisin kokeilla jokaista kirjan ohjetta, ja vielä mieluummin tahtoisin päästä valmiiseen pöytään niitä maistelemaan. Raaka-aineet kun ovat varsin kalliita ja ohjeista tulee normaalia pienempiä annoksia. Uskon silti, että ohjeet ovat muokattavissa ja niistä voi hakea inspiraatiota ja ideoita jos ei syystä taikka toisesta halua/pysty niitä sellaisenaan noudattamaan.


Makeisosio oli mielenkiintoinen. 

Viikunafudge, karkkiremmit, laku ja vadelmatangot kuulostivat kokeilemisen arvoisilta. Myös peruna suklaamakeisten valmistuksessa kuulosti varsin mielenkiintoiselta.


Kirjan lopusta löytyy hauskasti nimetyt ”Mukamaidot”: itsetehty manteli-, kaura- ja seesamimaito. Itselle tämä tuli ainakin yllätyksenä, että niitä voi valmistaa itse, ja suhteellisen helppotekoisesti. Lisää mielenkiintoisia ohjeita olivat mm. itsetehdyt maidottomat jogurtit, kookoskermavaahto ja vaniljainen kookosvoi.
Herkullisista resepteistä voisin mainita Tiramisu-jäätelökakun, Cherry Garcia-jäätelön, Ruusu-mansikkakakun ja Manuka-mustaherukkakakun.

Kirjan on kirjoittanut Virpi Mikkonen, joka on sekä toimittaja, että reseptitaitelija ja hyvinvointiasiantuntija. Hän on pitänyt suosittua Kiitos hyvää –blogia. 
Uusi nettisivusto vanelja.com keskittyy puhtaisiin nautintoihin ja hyvää tekevään herkutteluun.


Elämä voi olla makeaa, myös ilman sokeria.Kommentit

  1. Kiitos kauniista postauksesta! Toivottavasti kirjani antaa paljon inspiraatiota ja herkkuhetkiä! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…