Siirry pääsisältöön

Jamien FIILIS RUOKAAJamie on ihana. Olen seurannut hänen ohjelmiaan toistakymmentä vuotta, enkä kyllästy.
Hänellä on mahtava tyyli tehdä ruokaa, hienostelematta. Hänen työskentelyään on ilo katsella ja ruoka näyttää aina herkulliselta. Ruoanlaitto on Jamie Oliverille yksi tapa viettää aikaa läheistensä kanssa, tästä voisivat muutkin ottaa mallia. Kokkailun ei tarvitse olla pikaisesti tehtävä toimitus, vaan se voi olla mukavaa koko perheen yhteistä ajanvietettä.

Jamie Oliverilla on pitkä historia TV-kokkina, ja kirjojakin ilmestyy vuosittain.
Hänellä on tärkeitä ja kunnioitettavia aatteita kuten kouluruoan parantaminen ja oikeanlaisten raaka-aineiden käyttö: luomu ja omavaraisuus. Hän myös suosittelee käyttämään eläinkunnan tuotteita, joiden tuotannossa on huomioitu eläinten hyvinvointi ja kestävän kehityksen periaatteet, kalatuotteissa kannattaa valita MSC-sertifioituja tuotteita.

Jamien FIILIS RUOKAA -kirjaan on koottu herkullisimmat, ilahduttavimmat, uusimmat ja innostavimmat hyvän mielen ruokaohjeet. Ohjeet ovat kunnianosoitus nostalgisille muistoille, perinteille ja lapsuuden lempiruoille. Tässä kirjassa ruoanlaitto on tärkeä rituaali. 
Kirjasta löytyy 100 erilaista ruokaa tarjottavaksi läheisimmillesi.
Alkupaloja, pääruokia, lisukkeita, juomia, jälkiruokia unohtamatta.

Resepteistä tulee keskimäärin 6-8 annosta, eli kooltaan ohjeet ovat melko isoja. Ainesosien määrä on myös melko runsas ohjetta kohden, mikä voi tuntua haastavalta. Mutta toisaalta, tähän kirjaan onkin valittu sellaiset reseptit, joiden ei olekaan tarkoitus valmistua pikaisesti.

Kirja on visuaaliselta ilmeeltään kaunis ja houkutteleva.
Kansi on raikas ja mielenkiintoinen - kutsuu avaamaan ja lukemaan.
Kuvia on runsaasti, mikä tekee lukukokemuksesta entistä paremman. 

P.S. Kirjan lopusta löytyy ravitsemusinfo, eli jokaisesta reseptistä on koottu perustiedot: energian, rasvan, kovan rasvan, hiilihydraattien ja sokerin määrät.

"...Aiemmat sukupolvet tietävät, mikä tekee ihmisen onnelliseksi ja miten jokaisella ratkaisulla on vaikutuksensa. Tuota ajattelutapaa olen halunnut mahduttaa tähän kirjaan. ...Samaan aikaan tärkeää on myös se, että jälkipolvet vähän ravistelevat totuttua ja lisäävät sekoituksiin uusia ideoita. Myös tuota puolta olen halunnut mukaan tähän kirjaan." 
- Jamie OliverKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…