Siirry pääsisältöön

Pipot ja baskerit - Kirja-arvostelu


PIPOT JA BASKERIT – HILPI KOIVISTO
Virkkaa veikeitä päähineitä naiselle, miehelle ja lapselle


Paljettia, kukkaa, kiemuraa ja raitaa. Monenlaista erilaista pintaa. 
Näitä kaikkia ja paljon muunlaisia päähinemalleja löytyy Pipot ja Baskerit –kirjasta. 

Kirjaan on koottu eri tyylisiä päähineitä, naisellisia, miehekkäitä ja leikkimielisiä. Löytyy tweediä, sporttista, maanläheistä, ruskaa, hempeitä ja juhlavia, sekä myös hauskoja ja hilpeitä – neonvärisiä, fuktionaalisia, käännettäviä ja tupsulla ja ilman.
Opuksessa on kuvattu erilaisia materiaaleja luonnonkuiduista tekokuituihin ja päähineissä on käytetty monipuolisesti eri materiaaleja, myös huopaa ja kangassuikaleita.

Ideoilta ja inpsiraatiolta ei voi välttyä kirjaa lukiessa. Päähineitä on joka lähtöön, montaa eri tyyliä ja pintaa.

Alkusivuilla kerrotaan baskerin historiasta, tutustutaan virkkauksen saloihin ja perusteisiin.

Jokaisesta työstä on mallikuva, ja alkusivujen virkkausohjeet on kuvattu selkein kuvin. Visuaalinen ilme on selkeä, ja ideakuvia sekä kuvakollaaseja on lukijan iloksi runsaasti.

”Baskeri on enemmänkin kuin vain suoja kylmältä, sateelta tai auringolta: se voi toimia esimerkiksi lompakkona (reunakäänteen alle voi piilottaa seteleitä) tai heittovälineenä lasten peleissä.” 

Opiskeluaikoina halusin oppia virkkaamaan boheemin, ison baskerin, jonka liepeet roikkuisivat kutreillani. Opettajan ohjeilla päähineestä ei kuitenkaan tullut haluamani kaltainen, vaan jäi liian suppeaksi muodoiltaan. Käytössä myös huomasin, ettei villa oikein sovi minulle, koska se tuntui oudosti aiheuttavan kiristystä ohimoillani vaikkei muutoin olisikaan ollut tiukka, ja aiheuttihan se myös ikävää kutinaa. Mutta, baskereita löytyy silti monissa väreissä hyllyiltäni, ja niitä tulee myös säännöllisin väliajoin ostettua uusiakin. Baskeri on mukavan naisellinen ja helppo pitää – kutinaa lukuunottamatta.

Kirja-arvostelu tehty arvostelukappaleen pohjalta.

Suvikukka2014


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…