Siirry pääsisältöön

Pipot ja baskerit - Kirja-arvostelu


PIPOT JA BASKERIT – HILPI KOIVISTO
Virkkaa veikeitä päähineitä naiselle, miehelle ja lapselle


Paljettia, kukkaa, kiemuraa ja raitaa. Monenlaista erilaista pintaa. 
Näitä kaikkia ja paljon muunlaisia päähinemalleja löytyy Pipot ja Baskerit –kirjasta. 

Kirjaan on koottu eri tyylisiä päähineitä, naisellisia, miehekkäitä ja leikkimielisiä. Löytyy tweediä, sporttista, maanläheistä, ruskaa, hempeitä ja juhlavia, sekä myös hauskoja ja hilpeitä – neonvärisiä, fuktionaalisia, käännettäviä ja tupsulla ja ilman.
Opuksessa on kuvattu erilaisia materiaaleja luonnonkuiduista tekokuituihin ja päähineissä on käytetty monipuolisesti eri materiaaleja, myös huopaa ja kangassuikaleita.

Ideoilta ja inpsiraatiolta ei voi välttyä kirjaa lukiessa. Päähineitä on joka lähtöön, montaa eri tyyliä ja pintaa.

Alkusivuilla kerrotaan baskerin historiasta, tutustutaan virkkauksen saloihin ja perusteisiin.

Jokaisesta työstä on mallikuva, ja alkusivujen virkkausohjeet on kuvattu selkein kuvin. Visuaalinen ilme on selkeä, ja ideakuvia sekä kuvakollaaseja on lukijan iloksi runsaasti.

”Baskeri on enemmänkin kuin vain suoja kylmältä, sateelta tai auringolta: se voi toimia esimerkiksi lompakkona (reunakäänteen alle voi piilottaa seteleitä) tai heittovälineenä lasten peleissä.” 

Opiskeluaikoina halusin oppia virkkaamaan boheemin, ison baskerin, jonka liepeet roikkuisivat kutreillani. Opettajan ohjeilla päähineestä ei kuitenkaan tullut haluamani kaltainen, vaan jäi liian suppeaksi muodoiltaan. Käytössä myös huomasin, ettei villa oikein sovi minulle, koska se tuntui oudosti aiheuttavan kiristystä ohimoillani vaikkei muutoin olisikaan ollut tiukka, ja aiheuttihan se myös ikävää kutinaa. Mutta, baskereita löytyy silti monissa väreissä hyllyiltäni, ja niitä tulee myös säännöllisin väliajoin ostettua uusiakin. Baskeri on mukavan naisellinen ja helppo pitää – kutinaa lukuunottamatta.

Kirja-arvostelu tehty arvostelukappaleen pohjalta.

Suvikukka2014


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…