Siirry pääsisältöön

Huivileikki - arvostelu


Kuin menninkäisten ja metsänneitojen tanssi. 
Sellaiseen maailmaan Huivileikki minut ohjaa.
Kauniita kuvia, luonnonläheisiä värejä, ihanan boheemeja huiveja.

Veera Välimäen Huivileikki kirjassa on esiteltynä reilu 20 erilaista ja persoonallista huivimallia. Jokainen niistä on kaunis katsella, ilo silmälle. Malleissa on käytetty vain luonnonkuituisia lankoja, villaa, merinovillaa, silkkiä, kasmiria.
Kannessa lukee alaotsikolla ”Huiveja käsinvärjätyistä langoista” ja siltä ne näyttävätkin, hyvin luonnollisen kauniilta ilman shokeeraavia värejä. Huiveissa toistuu luontoa mukailevia muotoja: aallokkoa, karheaa kallionpintaa, pehmeää sammalta – raitaa, palmikkoa, pitsimäistä pintaa ja fyrryä.

Malleja on niin naisille, miehille kuin lapsillekin.

Visuaalinen ilme on kaunis ja rouhea. Kannet ovat ihanan pelkistetyt.
Kuvia on paljon ja ohjeet ovat selkeät.

Minä vain jään aina pohtimaan, että kannattaako nykyään tehdä itse näin laajoja ja isoja neuletöitä. Langat ovat nimittäin varsin kalliita ja yhden huivin hinnaksi tulee helposti useita kymmeniä euroja, kaupat kun ovat pullollaan valmiita tuotteita ja niitä saattaa saada kymmenen euron molemminpuolin. Mutta eihän tietenkään luonnonkuituisia niin halvalla saa, kyllähän ne maksavat, ja siihen verrattaen itsetehtynä saa vastaavan tuotteen halvemmalla kun itselle ei tarvitse tekopalkkaa maksaa. Ja jos neulominen on ihmiselle sydämen asia, niin uskon, että silloin tekee vaikka ja mitä, kuluja mittaamatta.

Kirjan nimen ja alaotsikon perusteella itselleni tuli mielikuva, että kirjassa käsiteltäisiin myös lankojen kotivärjäystä, mutta todellisuudessa värjäys ei kuulu kirjan sisältöön, ainoastaan siten, että jokainen työ on luultavimminkin tehty käsinvärjätyistä langoista, ja takasivuilta löytyykin linkkejä mistä lankoja voi tilata tai ostaa.

Kirjan on kustantanut Atena.

Arvostelu tehty arvostelukappaleen pohjalta.

Suvikukka2014


Tiedote:

Veera Välimäki: 
HUIVILEIKKI – Huiveja käsinvärjätyistä langoista

Huivileikki tarjoaa kokoelman yksinkertaisen tyylikkäitä huiveja röyhelöisestä frillahuivista graafisen selkeään kolmiohuiviin ja muhkeaan tuubihuiviin. 

Vuoden käsityöläiseksi vuonna 2012 valitun Veera Välimäen neulemalleissa näkyy luovuus ja rohkeus: Neulontasuunta saattaa muuttua yllättäen, tai huivin muoto syntyy orgaanisesti neulonnan edetessä. Näissä ohjeissa ainaoikeankin neulominen on jännittävää!

Veera Välimäen modernit neulemallit ovat menestyneet Suomessa ja maailmalla. Hänen edellinen kirjansa Lankaleikki ilmestyy myös Yhdysvalloissa. 

Atenakustannus

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opi matematiikkaa

Rakastin matematiikkaa jo ala-asteella. Tunsin suurta nautintoa piirtää numeroita paperille ja tehdä laskutehtäviä. Aina en silti tiennyt kaikkeen vastauksia ja jotkut jutut tuottavat edelleen ongelmia ja päänvaivaa. Esimerkiksi prosenttilaskujen kanssa takkusin aina, ja takkuan edelleen. Tiedän logiikan ja tiedän myös, että prosenttilaskuihinkin on olemassa ns. vippaskonsti millä ne vaikeammatkin pystyy laskemaan päässä mutta silti jostakin syystä tuo tieto tuppaa kadota päästäni. Kertolaskujen kanssa olin todella välkky, mutta koska olin myös arka en aina uskaltanut kertoa osaamisestani opettajalle. Jotkut asiat automatisoituu mieleen niin, että ne vain osaa ilman että osaa sen kummemmin selittää miksi ne osaa. Se onkin asia mikä toisinaan pohdituttaa, osaanko asiat vain siksi, että ne on pitänyt joskus opetella ulkoa. 
Luen parhaillaan kirjaa Ymmärrä matematiikkaa - 23-metodilla menestykseen. Kirja perustuu norjalaisten pedagogien kehittämään 23-metodiin, jossa oppilaalle opetetaa…

Ilman tunteitasi et olisi sinä

Tunnehetket - ilman tunteitasi et olisi sinä
Nuo ihanan kamalat tunteet, jotka meitä kuljettavat. Tunteiden aallokossa olemme kuin pieniä laivoja, jotka kulkevat virran mukana, toisinaan ilman suuntaa. Tunteiden tulkinta on vaikeaa aikuiselle, niin on se sitä myös lapselle. Tunteiden kirjo on niin laaja ettei sitä aina osaa ihminen käsitellä tai edes tiedostaa. Lasten kasvatuksessa puhutaan paljon tunteiden sanoittamisesta mutta entä jos ei itsekään osaa tunnistaa tunteita, omia tai toisen. Monissa tunteissa on yhteneväisyyksiä mutta ne ovat silti omat erilliset tunteensa. 
Tunnehetket on kauniisti kuvitettu kirja, joka opastaa meidät syvemmälle tunteisiin, ja tulee erityisesti lapsen tunneälyn kehittymistä. Kirjassa käsitellään 42 erilaista tunnetta. Kirja auttaa meitä tunnistamaan omat tunteemme ja sanoittamaan niitä. Tunteiden tunnistaminen edistää oman potentiaalin saavuttamista ja parhaiden taitojen löytämistä. Tunnehetket on suunniteltu perustason pedagogiseksi apuvälineeksi. 
Mit…

Noituus, magia ja okkultismi

Hieman kevyempää luettavaa on tämä Tammen julkaisema NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI -kuvitettu historia -teos. Kirjassa käsitellään aihetta aikajärjestyksessä aloittaen muinaisesta magiasta ja päätyen nykyajan magiaan. Magia on kiehtonut ihmisiä aina. Moni saattaa silti nähdä sen negatiivisena asiana vaikka toisaalta magia ilmenee lukuisilla eri tavoilla ihmisten elämässä. Suuri osa elokuvista, sarjoista ja kirjoista ovat saaneet vaikutteita magian eri osa-alueista. Moni kirjan aiheista on tullut tutuksi itselleni monista sarjoista, joita on elämän aikana tullut seurattua. Oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Taru sormusten herrasta tai Harry Potterinjuuret ovat juurikin magiassa.
Salatieteet pitävät sisällään niin astrologiaa, samanismia, taikoja, amuletteja, tarot-kortteja kuin maagisia paikkoja ja taikaolentoja. Näitä kaikkia ja lukuisia muita salatieteen lajeja käsitellään tässä kirjassa yli 400 kuvan kera, onhan kyseessä kuvitettu historia. Kirja esittelee magiaa eri ku…