Siirry pääsisältöön

Huivileikki - arvostelu


Kuin menninkäisten ja metsänneitojen tanssi. 
Sellaiseen maailmaan Huivileikki minut ohjaa.
Kauniita kuvia, luonnonläheisiä värejä, ihanan boheemeja huiveja.

Veera Välimäen Huivileikki kirjassa on esiteltynä reilu 20 erilaista ja persoonallista huivimallia. Jokainen niistä on kaunis katsella, ilo silmälle. Malleissa on käytetty vain luonnonkuituisia lankoja, villaa, merinovillaa, silkkiä, kasmiria.
Kannessa lukee alaotsikolla ”Huiveja käsinvärjätyistä langoista” ja siltä ne näyttävätkin, hyvin luonnollisen kauniilta ilman shokeeraavia värejä. Huiveissa toistuu luontoa mukailevia muotoja: aallokkoa, karheaa kallionpintaa, pehmeää sammalta – raitaa, palmikkoa, pitsimäistä pintaa ja fyrryä.

Malleja on niin naisille, miehille kuin lapsillekin.

Visuaalinen ilme on kaunis ja rouhea. Kannet ovat ihanan pelkistetyt.
Kuvia on paljon ja ohjeet ovat selkeät.

Minä vain jään aina pohtimaan, että kannattaako nykyään tehdä itse näin laajoja ja isoja neuletöitä. Langat ovat nimittäin varsin kalliita ja yhden huivin hinnaksi tulee helposti useita kymmeniä euroja, kaupat kun ovat pullollaan valmiita tuotteita ja niitä saattaa saada kymmenen euron molemminpuolin. Mutta eihän tietenkään luonnonkuituisia niin halvalla saa, kyllähän ne maksavat, ja siihen verrattaen itsetehtynä saa vastaavan tuotteen halvemmalla kun itselle ei tarvitse tekopalkkaa maksaa. Ja jos neulominen on ihmiselle sydämen asia, niin uskon, että silloin tekee vaikka ja mitä, kuluja mittaamatta.

Kirjan nimen ja alaotsikon perusteella itselleni tuli mielikuva, että kirjassa käsiteltäisiin myös lankojen kotivärjäystä, mutta todellisuudessa värjäys ei kuulu kirjan sisältöön, ainoastaan siten, että jokainen työ on luultavimminkin tehty käsinvärjätyistä langoista, ja takasivuilta löytyykin linkkejä mistä lankoja voi tilata tai ostaa.

Kirjan on kustantanut Atena.

Arvostelu tehty arvostelukappaleen pohjalta.

Suvikukka2014


Tiedote:

Veera Välimäki: 
HUIVILEIKKI – Huiveja käsinvärjätyistä langoista

Huivileikki tarjoaa kokoelman yksinkertaisen tyylikkäitä huiveja röyhelöisestä frillahuivista graafisen selkeään kolmiohuiviin ja muhkeaan tuubihuiviin. 

Vuoden käsityöläiseksi vuonna 2012 valitun Veera Välimäen neulemalleissa näkyy luovuus ja rohkeus: Neulontasuunta saattaa muuttua yllättäen, tai huivin muoto syntyy orgaanisesti neulonnan edetessä. Näissä ohjeissa ainaoikeankin neulominen on jännittävää!

Veera Välimäen modernit neulemallit ovat menestyneet Suomessa ja maailmalla. Hänen edellinen kirjansa Lankaleikki ilmestyy myös Yhdysvalloissa. 

Atenakustannus

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kiehtovat Tarot-kortit

Tarot-korttejakin käsiteltiin pintapuolisesti Tammen kirjassa. Tarot-kortit ovat varmasti lähes jokaiselle ihmiselle jollain tavalla tutut, ainakin käsitteen tasolla. 
Tämä Gummeruksen julkaisema Tarot-pakkaus sisältää pienen ja ison arkanan kortit, siis yhteensä 78 korttia sekä helppotajuisen oppaan korttien käytöstä, pöytien luomisesta ja tietysti tiedot jokaisen kortin merkityksestä. 
Tarot-kortit ovat nekin kiehtoneet minua jo pitkään mutta muistaakseni minulle ei ikinä korttia ole nostettu enkä vielä itsekään ole uskaltanut itselleni kortteja asetella. Jännittää nimittäin jos jonkin verran mitä sieltä nousee ja osaanko tulkita kortit oikein. Hieman myös hämmentää tuo korttien tulkinta, sen kun voi tehdä joko suoraan tai käänteisesti. Mistä sen sitten tietää miten päin asian ymmärtää. Vastauksen voisi toki varmasti saada heiltä, jotka Tarot-kortteja käyttävät aktiivisesti.
Opaskirjassa ohjeistettiin, että korttipakkaa kannattaa pitää lähellä jonkin aikaa, jotta pakka niinsanotusti…

Opi englantia - kirja lapsille

"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.
Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 
"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lop…

Homeopatiaa koko perheelle – Ritva Lauraéus

Mitä homeopatia on? Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia, joka loi homeopaattisen järjestelmän. Hän oli lääkäri, kemisti ja tutkija. Homeopatia on yli 200 vuotta vanha lääketieteellinen järjestelmä, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan. Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen luonnollisen vastustuskyvyn parantamiseen. Homeopaattisten lääkkeiden käyttö ei sinänsä ole homeopatiaa, ellei homeopatian filosofiaa noudateta. Homeopatia kunnioittaa luonnonlakeja, mutta varsinaista luontaishoitoa se ei ole, sillä hoitona käytetään homeopaattisia, potensoituja lääkkeitä. Homeopatialla voidaan hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia, lääkkeillä ei ole sivuvaikutuksia, eikä niiden valmistuksessa käytetä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Homeopaattiset lääkkeet ovat turvallisia myös lapsille ja raskaana oleville. Oikein säilytettyinä homeopaattiset lääkkeet säilyvät vuosikausia. Homeopaattinen lääk…