Siirry pääsisältöön

Maroon

 


Mitä jos Kaikkivaltiaan suunnitelmissa onkin ollut bugi, entä jos jokaisen kohdalla ei olekaan Luojan luomaa suunnitelmaa? 

Onko elämä vain julmaa peliä? 

Someystävä vinkkasi, että voisin tykätä tästä kirjasta. Hänen tilillään oli ollut kuva kirjamessuilta ja kuvassa oli enkelinsiivet. Nuo siivet jäivät vaivaamaan minua. Missä olin ne nähnyt. Kenen kirjasta oikein oli kyse.

Kunnes muutaman mutkan jälkeen löysin sen. Kirjan kuvaus ei mielestäni kertonut oikein mitään mutta herätti silti mielenkiintoni. Vai oliko se tuo someystäväni, joka mainitsi kirjan kertovan taivaasta ja helvetistä, Luciferista. Olinhan lukuisasti kertonut rakastavani Luciferia. No sitä sarjaa lähinnä, ja sen päähahmoa.

Ihmisenä olen aina ollut sellainen, joka haluaa nähdä, kuulla, aistia, tuntea asioista kaikki puolet. Enkä siis Luciferinkaan kohdalla halunnut nähdä vain sitä kaikkea pahaa. Ehkä hän nauraa minulle ilkikurisesti ja halveksuu ajattelutapaani.. Mutten voi sille mitään.

Tuo sarja sai minut vielä enemmän hämilleni ja miettimään syitä ja seuraamuksia, ja vaihtoehtoisia tapoja katsoa asioita.

Kun luin tätä kirjaa näin Luciferina tietysti sen saman henkilön joka häntä sarjassa esitti... Ja Luciferin tarina on tuttu entuudestaan, niinpä siis tätä lukiessani aloin tuntea ahdistusta siitä miten tarina tulisi etenemään.. Ja, tuskaa siitä että olin vasta alkusivuilla.

Kunnes tarina hyppäsikin vuoteen 2020 ja keskelle Aprilin elämää. Ja sen myötä myös Jamesin elämää.

Noiden kahden kohdalla tuli heti selkeä tunne, että nämä kaksi ovat jollain tavalla erityisiä.. Langenneita enkeleitä ehkä.. Tai haavoittuneita mutta merkittyjä... Kokemallaan tuskalla ja kivulla on pakko olla jokin suurempi merkitys. 

Tarina saa pohtimaan ihmisyyttä ja tekemään saman havainnon kuin Lucifer - karvattomat apinat ovat pilanneet maailman. Tämä on vain yksi pilalle mennyt koe. Epäonnistunut. Tuhoontuomittu.

Kirjan päätös saa sekin mietteliääksi. Mikä sen tarkoitus oli, mikä on Aprilin ja Jamesin päätösten hinta. Onko meillä lupa epäillä, entä kritisoida Jumalan sanaa? Onko hän oikeasti se Rakkaus, joka antaa meidän tuntea ja sanoittaa myös nuo epäilyn siemenet, ilman että joutuisimme kadotukseen.

Mutta mistä nimi 'Maroon'? Se on kirjan kannen värin nimitys - tumma ruskeanpunainen. Mutta onko sillä jokin syvempi merkitys? Kuvaako väri lopun alkua, helvettiä, apokalypsia...

Kirja oli hyvä, ajatuksiaherättävä mutta sai minut myös tuntemaan lukuisia raskaampia tunteita ahdistuksesta epäreiluuden tunteeseen. Olisiko kaikki voinut ikuisesti toimia Paratiisissa kuten Kaikkivaltias sen suunnitteli. Millaista olisi jos omenaa ei olisi syöty. Tuntuu jotenkin todella tuskalliselta yrittää välttää jotakin niin houkuttelevaa kuin kielletty hedelmä. Jokainen sen tunteen tietää, kun haluaa jotain mitä ei pitäisi tehdä. Ja tekee silti.

Eiköhän kaikki ollut Jumalan suunnitelmaa alusta alkaen, myös se omenan puusta ottaminen. Mutta miksi pitkittää tätä maanpäällistä helvettiä näin pitkään? Eikö jo ole käynyt selväksi, että ihminen on ollut suunnitelmista huonoin. Se kaikista suurin peto, joka saa aikaan suurimmat kauhut. Kerta toisensa jälkeen, oppimatta virheistään.

Uskaltaisin sanoa, että emme ole Luciferia yhtään parempia. Sitä paitsi, jos joku kohtelisi meitä samoin kuin Luojansa Morning Staria, mekin tuntisimme niitä kaikkia ikäviä tunteita, ja saisimme aikaan ikäviä asioita noiden tunteiden vallassa.

Maailmassa kaikkein vaikeinta - meille ihmisille - tuntuu olevan rakkaus.


MAROON

Rachel Stevens

Minea Kustannus 2023

For Lucifer so loved God he took ovet the world

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oma KOPPA - puikoissa ja koukussa

Ei uskoisi, että siitä on jo melkein kymmenen vuotta kun tein edellisen kerran arvostelun Virpi Marjaana Siiran kirjasta. Miten tämä aika kulkeekaan näin nopeasti! Silloisessa kirjassa aiheena olivat ympyrät ja sen eri variaatiot . Ja silloin vain virkkailtiin, toisin kuin tässä Oma KOPPA, puikoissa - ja koukussa kirjassa, jossa myös neulotaan (eli kudotaan kuten meillä päin sanotaan). Tuon edellisen arvostelun yhteydessä vuolaasti kiittelin kirjailijaa siitä, että olin oppinut tekemään täydellisen ympyrän. Myönnän, että tasaisen pinnan tai muodon aikaansaaminen on aina hieman hankalaa. Ympyrästä tulee kuppi ja kopasta pefletti. Tykkään Virpi Marjaana Siiran tyylistä tehdä ja luoda. Se on jotenkin niin vaivatonta ja spontaania. Kuten aiemminkin sanoin, ajatus "ei oo niin justiinsa " tuntuu sopivan myös tähän kirjaan. Moka tai virhe on vaan kaunistus.  Tässä kirjassa inspiraationa ovat toimineet puut. Ja luonto yleensä. Ovathan nuo tärkeitä meidänkin olemassaolon kannalta

Satuhieronta

Satuhieronta  läsnäolevan kosketuksen ja sadun taikaa ”Satuhieronta on satujen yhdistämistä kosketukseen ja kevyeen hierontaan. Se on rentoutumista ja rauhoittumista, läsnäoloa ilon ja leikin kautta. Satuhieronnassa yhdistyy kaksi lapsen kasvun ja kehityksen kannalta oleellista asiaa:  satu ja hyvä kosketus." Muistatko miten hyvältä se tuntui kun joku piirteli selkään kuvioita? Omasta lapsuudesta se ainakin muistuu mukavana muistona mieleen. Monesti lapsina piirtelimme toistemme selkään kuvioita ja yritimme arvata mikä kuva on kyseessä. Samaa on tehty myös päiväkodissa ja koulussa. Nyt asiaa on tutkittu tarkemmin, ja sille on löytynyt nimi: ’satuhieronta’. Satuhieronta tuntuu lähes epätodellisen yksinkertaiselta tavalta poistaa monia negatiivisia asioita ja ennen kaikkea lisätä positiivisia asioita. Satuhieronnan vaikutukset ulottuvat niin psyykkiseen, fyysiseen kuin sosiaaliseenkin hyvinvointiin. Se antaa myönteisen läheisyyden ja kosketuksen kokemuksia, tukee itsetuntoa, kehittä

Kirjosukkakirja

  En kestä, miten keksit näitä ideoita Lumi Karmitsa! Olet niin valtavan taitava luomaan taidetta puikoilla. Kirja kirjalta yhä huikeampia neulekuvioita ja -malleja.  Tässä uusimmassa kirjassa on eräs veikeä juttu. Kirjosukkakirjasta löytyy 20 erilaista upeaa sukkaa, mutta vain yksi ohje. Nii'in. Luit oikein. Eli jos osaat tehdä yhdet sukat, osaat tehdä kaikki! Kirjan kuvioiden mallikertoja voi hyödyntää myös muissa töissä kuten vaikkapa peitoissa, pipoissa, kaulahuiveissa tai hameen helmassa. Huisia, eikö! Kirjan kuvioissa vipeltävät jälleen kerran somat eläimet, kuten ketut, puput, kisut, lampaat, possut ja linnut. Pääkallojakaan ei olla unohdettu, onneksi. Näiden lisäksi seilataan merellä, tehdään eeppistä shittiä, pohditaan kuka on tuo sukkien rillipäinen nainen, ja sanotaan heipat alienille, lumiukolle ja joulupukille sekä merenneidolle. Löytyypä kuoseista tietysti myös paljon luontoteemaa ja kukkasia. Miten voi pikseleillä saada aikaan pyöreitä muotoja? Se minua aina miet