Siirry pääsisältöön

Enostone Kustannuksen lastenkirjoja...





Kielo on tyttönen iltapuuhissaan. Iltaan kuuluu myös satuhetki äidin kanssa ja sitten pitäisi siirtyä untenmaille mutta Kielo tahtoo olla mieluummin äidin luona kuin yksin huoneessaan. Loikoilu äidin kainalossa on parasta unilääkettä.

Värikäs mutta rauhoittava kuvitus antaa pienille silmille paljon katseltavaa ja ihmeteltävää. 



Katajavuori Riina & Ruohonen Hannamari
Enostone kustannus 






Enkeliveli on surullisen kaihoisa mutta myös koskettava ja kaunis tarina perheestä, johon äidin ja isän lisäksi kuuluu pieni Saku-poika, ja tämän vauvaikäinen Enkeliveli. 

Saku vaikuttaa vanhempiensa silmissä yksinäiseltä, mutta oikeasti Sakun päivät ovat täynnä iloa ja seikkailua enkeliveljensä kanssa. Veljekset seikkailevat pyöräretkillä, tutkailevat pilvikuvioita ja enkeliveljen avustuksella Saku kohtaa pelkojaan ja, huomaa samalla miten moni pelko on ollut ihan turha. 

Tarina kolahtaa koska meidänkin lapsilla on isoveli taivaassa. Toivottavasti hän sieltä pilvien päältä seurailisi meidän elämää ja valaisisi rohkeutta ja turvaa erityisesti pikkusisaruksilleen. 



Sofia Rutbäck Eriksson
Enostone kustannus





Tämä on Tiku on kertomus nelivuotiaan löytöeläintalosta otetun Tiku-kissan ja hänen omistajansa, Minnan, yhteisistä seikkailuista. Tiku on kuin mikä tahansa katti, se tykkää kiehnata omistajansa vieressä tämän lukiessa kirjaa ja samalla omistaja juttelee kissalleen kuin ihmiselle.  

Tiku aiheuttaa myös huolta omistajalleen Minnalle, ja hänen perheelleen koska Tikun sydän ei ole aivan kunnossa, tämä selvisi lähtötarkastuksessa löytöeläintalossa. Se ei kuitenkaan hidasta Tikun seikkailun halua vaan eräänä päivän perheen ollessa mökillä päättää Tiku lähteä omin neuvoin tutkimaan lähimaastoja, ja siitä seuraakin jännittävä koko perhettä koskeva seikkailu.

Kirjailija Markku Kaskela on palkittu mm. Arvid Lydecken -palkinnolla, jonka Suomen nuorisokirjailijoiden liitto antaa tunnustukseksi vuosittain korkeatasoisesta suomen- tai ruotsinkielisestä lastenkirjasta.

Kaskela Markku 
Enostone Kustannus 2020



 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oma KOPPA - puikoissa ja koukussa

Ei uskoisi, että siitä on jo melkein kymmenen vuotta kun tein edellisen kerran arvostelun Virpi Marjaana Siiran kirjasta. Miten tämä aika kulkeekaan näin nopeasti! Silloisessa kirjassa aiheena olivat ympyrät ja sen eri variaatiot . Ja silloin vain virkkailtiin, toisin kuin tässä Oma KOPPA, puikoissa - ja koukussa kirjassa, jossa myös neulotaan (eli kudotaan kuten meillä päin sanotaan). Tuon edellisen arvostelun yhteydessä vuolaasti kiittelin kirjailijaa siitä, että olin oppinut tekemään täydellisen ympyrän. Myönnän, että tasaisen pinnan tai muodon aikaansaaminen on aina hieman hankalaa. Ympyrästä tulee kuppi ja kopasta pefletti. Tykkään Virpi Marjaana Siiran tyylistä tehdä ja luoda. Se on jotenkin niin vaivatonta ja spontaania. Kuten aiemminkin sanoin, ajatus "ei oo niin justiinsa " tuntuu sopivan myös tähän kirjaan. Moka tai virhe on vaan kaunistus.  Tässä kirjassa inspiraationa ovat toimineet puut. Ja luonto yleensä. Ovathan nuo tärkeitä meidänkin olemassaolon kannalta

Satuhieronta

Satuhieronta  läsnäolevan kosketuksen ja sadun taikaa ”Satuhieronta on satujen yhdistämistä kosketukseen ja kevyeen hierontaan. Se on rentoutumista ja rauhoittumista, läsnäoloa ilon ja leikin kautta. Satuhieronnassa yhdistyy kaksi lapsen kasvun ja kehityksen kannalta oleellista asiaa:  satu ja hyvä kosketus." Muistatko miten hyvältä se tuntui kun joku piirteli selkään kuvioita? Omasta lapsuudesta se ainakin muistuu mukavana muistona mieleen. Monesti lapsina piirtelimme toistemme selkään kuvioita ja yritimme arvata mikä kuva on kyseessä. Samaa on tehty myös päiväkodissa ja koulussa. Nyt asiaa on tutkittu tarkemmin, ja sille on löytynyt nimi: ’satuhieronta’. Satuhieronta tuntuu lähes epätodellisen yksinkertaiselta tavalta poistaa monia negatiivisia asioita ja ennen kaikkea lisätä positiivisia asioita. Satuhieronnan vaikutukset ulottuvat niin psyykkiseen, fyysiseen kuin sosiaaliseenkin hyvinvointiin. Se antaa myönteisen läheisyyden ja kosketuksen kokemuksia, tukee itsetuntoa, kehittä

Kirjosukkakirja

  En kestä, miten keksit näitä ideoita Lumi Karmitsa! Olet niin valtavan taitava luomaan taidetta puikoilla. Kirja kirjalta yhä huikeampia neulekuvioita ja -malleja.  Tässä uusimmassa kirjassa on eräs veikeä juttu. Kirjosukkakirjasta löytyy 20 erilaista upeaa sukkaa, mutta vain yksi ohje. Nii'in. Luit oikein. Eli jos osaat tehdä yhdet sukat, osaat tehdä kaikki! Kirjan kuvioiden mallikertoja voi hyödyntää myös muissa töissä kuten vaikkapa peitoissa, pipoissa, kaulahuiveissa tai hameen helmassa. Huisia, eikö! Kirjan kuvioissa vipeltävät jälleen kerran somat eläimet, kuten ketut, puput, kisut, lampaat, possut ja linnut. Pääkallojakaan ei olla unohdettu, onneksi. Näiden lisäksi seilataan merellä, tehdään eeppistä shittiä, pohditaan kuka on tuo sukkien rillipäinen nainen, ja sanotaan heipat alienille, lumiukolle ja joulupukille sekä merenneidolle. Löytyypä kuoseista tietysti myös paljon luontoteemaa ja kukkasia. Miten voi pikseleillä saada aikaan pyöreitä muotoja? Se minua aina miet